Azurit

8909_fIzgled – Vrlo sitni, sjajni kristali (nisu vidljivi posle kotrljanja), često malo, kotrljano kamenje

Boja – Tamno plava, javlja se i ljubičasta nijansa

Izvor – SAD, Australija, Cile, Peru, Francuska, Nambija, Rusija, Egipat

Osobine – Azurit ima mistične osobine. Stimulira treće oko i budi psihičke sposobnosti. Nije pretjerano tvrd kamen. U prošlosti je bio korišten za spravljanje azurnog pigmenta za boje u slikarstvu ili u industriji bojenja tkanina. Njegova duboka plava boja može se činiti crnom u većim kristalima ovog minerala. Manji kristali su uglavnom svjetlijih nijansa plave i mogu biti djelomično providni. Veći kristali su tamniji i manje providni. Azurit je blizak srodnik sa malahita u mnogim pogledima. Osim činjenice da oba minerala sadrže bakar u svom sastavu, često se javljaju zajedno i imaju sličnu kemijsku strukturu. Malahit može čak i zamijeniti azurit, pri čemu kopira u potpunosti kristalnu strukturu azurita s izuzetkom njegove boje. U tradiciji Američkih Indijanaca, azurit je bio smatran svetim kamenom i korišten je za povezivanje s duhovima vodičima u samoiscjeljivanje. Drevni Grci su ga koristili u ceremonijama iscjeljivanja, i nazivali su ga Kaeruleum. Legende govore o tome da je bio jedan od najmoćnijih kristala Atlantide, ali su njegove psihičke osobine i dalje okružene misterijom. Prediktivni izvori kažu da Azurit stimulira treće oko i dovodi do buđenja psihičkih sposobnosti, kao i grlene čakre za komunikaciju s vizionarskim iskustvima.

AzuriteStimulira intelekt, kreativnost, samopovjerenje i ljubav. Pomaže u jasnom razumijevanju stvari, transformaciji, perspektivi, purifikacije, strpljenju, ljubaznosti, intuiciji, proroštvu i istini. Azurit nudi spiritualno vodstvo, promovira psihičke snove, ujedinjuje potsvesno sa svjesnim umom. On eliminira ograničenja našeg uma i proširuje ga. Koristi se za buđenje i razvoj Sebstva i postizanje uvida iz svih oblasti života. Eliminira neodlučnost i dileme. Smatra se da osigurava točno kvalitetu i količinu energije koja je potrebna osobi u datom trenutku. Koristi se za pojačavanje kreativnosti, obnavljanje, i širenje svjesnosti, razumijevanje situacija i viđenja suštine stvari. Azurit pomaže u razlaganju egoizma, arogancije i taštine. Smiruje anksioznost i podržava racionalnost i unutarnji uvid. Visoki sadržaj bakra u azurita stimulira tiroidnu žlijezdu i pomaže u iscjeljivanju sinusnih problema, problema s grlom, problema sa držanjem kralježnice i cirkulatornih poremećaja. Pomaže kod bolesti slezene i čišćenja kože od nečistoća.

Liječenje – Azurit liječi probleme s grlom, artritis i probleme sa zglobovima, ispravlja kralježnicu i rad na staničnoj razinida popravi bilo kakvu blokadu ili oštećenje mozga. Liječi bubrege, žučnu kesu, probleme s jetrom, tretira slezenu, tiroidnu žlijezdu, kosti, zube i kožu i pomaže kod detoksikacije. Potpomaže razvoju embriona u maternici. Azurit ima poseban utjecaj na umne i mentalne procese, mentalno iscjeljivanje i oslobađanje od stresa. Može napuniti energijom i uskladiti suptilna tijela s fizičkim, čisteći čakre. Eliksir od azurita olakšava krizu ozdravljenja, gde se siptomi privremeno pogoršavaju prije poboljsanja.

Položaj – Nositi na desnoj ruci da dodiruje kožu ili postaviti gdje je potrebno, direktno na tijelo ili treće oko. Može izazvati drhtanje. Ako se to desi, treba ga odmah ukloniti.

Azurit sa malahitom

azmalkombinira kvalitete oba kristala i snažan je provodnik energije. Oslobađa spiritualne vizije, jača sposobnost vizualizacije i otvara treće oko. Na emotivnom nivou donosi duboko iscjeljenje, čisti blokade, mijazme ili misaone modele i grčeve mišića.

Tarot, astrologija, numerologija