Aventurin

aventurine04Izgled – Mat kvarc, poprskan sjajnim česticama, svih veličina, često kotrljan

Boja – Zelena, plava, crvena, smeđa, boja breskve

Izvor – Italija, Brazil, Kina, Indija, Rusija, Tibet, Nepal

Osobine – Aventurin je veoma pozitivan kamen prosperiteta. Ima snažne veze s kraljevstvom deva i koristi se kao blokada za bašte i kuće protiv geopatogenog zračenja. Ako se nosi, aventurin absorbira elektromagnetni smog i štiti od zagađenosti okolice. Psihološki, aventurin pojačava liderske kvalitete i odlučnost. Potiče suosječanje i empatiju i podržava upornost. Vraća vas u prošlost kako bi pronašli izvor nezdravosti. Ovaj kamen oslobađa mucanja i ozbiljnih nervoza, donosi razumijevanje za ono sto leži iza ovh stanja. Aventurin stabilizira stanje uma pojedinca, stimulira opažanje i pojačava kreativnost. Vidi alternative i mogućnosti, posebice one koje prezentiraju drugi ljudi. Ovaj kamen spaja intelektualno tijelo s emotivnim. Aventurin smiruje bijes. Stimulira emotivni oporavak i omogućava prihvaćanje svojih osjećaja. Fizički, aventurin pojačava osjećaj blagostanja, regulira život od rođenja do sedme godine. Dovodi u ravnotežu mušku i žensku energiju i potpomađe regeneraciju srca. Duhovno aventurin štiti srčanu čakru, čuvajući je od energetskog vampirizma.

Liječenje – Aventurin pomaže timus, vezivno tkivo i živčani sustav, dovodi krvni pritisak u ravnotežu i potiče metabolizam, smanjuje holesterol i doprinosi spriječavanje arterioskleroze i srčanog udara. Ima protuvupalno djelovanje i smanjuje iritacije kože i alergije, oslobađa migrene i smiruje oči. Aventurin liječi nadbubrežne žlijezde, pluća, sinuse, srce i mišićni i urogenitalni sustav.

Položaj – Držati ili staviti na odgovarajuće mjesto

Tipovi

Zeleni aventurin

aventurine03Ovaj kamen je poznat kao kockarski kamen jer donosi sreću. Zeleni aventurin se često stavlja u vrećice kako bi se prizvala sreća ili novac. Zeleni aventurin je dobar za oči, pojačava psihičku oštrinu i mentalnu percepciju. On umiruje anksioznost, napade panike i nepravilne srčane ritmove. Aventurin zeleni je kamen plodnosti i olakšava urinarne probleme. Aventurin pomaže spriječiti nesreće nastale u brzini i prilikom nepažnje. Povećava poslovne mogućnosti. On štiti auru od psihičkih napada i iscrpljivanja koju čine emocionalni vampiri. Također pomaže djeci da se ozbiljnije posvete školskim obavezama i pisanju. Ovaj kamen pojačava vidovitost. Aventurin može pomoći dobiti odgovore ili vidjeti budućnos. Primenjuje se kod akni, alergija, umiruje bijes, čisti auru, umanjuje bol, daje duhovni prosperitet, otklanja emotivnu napetost, daje emotivnu utjehu, pomaže pri liječenju emotivne boli i energetske blokade, razvija intuiciju, pomaže kod tumora, repoduktivnih organa, također kod opsesivnih poremećaja, kod lišajeva, protiv svraba je delotvoran, pomaže i kod boli u zglobovima. On jača srce. Dobar je kod čišćenja kože. Daje mentalnu ravnotežu i duhovni mir. Veoma je dobro imati ovaj kamen jer povećava poslovne prilike, daje uspeh pri poslu, također utječe na obilje, uspehe i prihode. Daje hrabrost, blagostanje, jača intuiciju. Ovaj kamen daje osjećaj sreće. Jača bračnu ljubav. On poboljšava komunikaciju. Osoba koja ima migrenu ovaj kamen treba nositi sa sobom. Održavanje ovog kristala je jednostavno. On se čisti se pod mlazom mlake vode oko 5 minuta, dva puta mjesečno i puni na suncu par sati. Čakra na koje se stavlja ovaj kristal je srčana.

Sunčev kamen

aventurinesunstoneAventurin feldspar, poznat kao sunčev kamen je radostan, lakoinspirativan kamen. Daje dobru prirodu i pojačava intuiciju. Kad život izgubi svoju slast, sunčev kamen je obnavlja i pomaže vam da njegujete sebe. Ovaj kamen pročišćava sve čakre i unosi svjetlost i energiju, te dozvoljava istinskom ja da sretno isijava. Ovo je alkemičarski kamen koji kroz meditaciju i u svakodnevni život donosi duboku vezu sa svjetlošću i s regenerativnim moćima sunca. Sunčev kamen s ljubavlju vraća kontakt onoj drugoj osobi i izvanredno je korisan za presjecanje veza. Ako vam je teško reći “ne” i ako se zbog toga konstantno žrtvujete za druge, trebate imati sunčev kamen uvijek pri sebi. Kad je otklonjena uzajamna ovisnost, kamen olakšava unapređivanje sebe, nezavisnost i vitalnost. Ako vas zadržava oklijevanje, sunčev kamen će ga prevazići. Emotivno, sunčev kamen djeluje kao antidepresiv i otklanja mračna raspoloženja. Naročito je djelotvoran kod sezonske depresije, osvjetljavajući tamu zime. Odvaja od osjećaja diskriminiranosti, oštećenosti i napuštenosti. Uklanjajući inhibicije i emotivne probleme, sunčev kamen preokreće osjećaj neuspjeha i pojačava samouvažavanje i samopouzdanje. Pošto podržava optimizam i entuzijazam, sunčev kamen preusmjerava na pozitivan razvoj stvari. Čak i najnepopravljiviji pesimist reagira na sunčev kamen. Kad se stavi na solarni pleksus, sunčev kamen izvlači teške ili potisnute emocije i transformira ih. Sunčev kamen stimulira samoiscjeljujuće moći, regulira autonomni nervni sustav i uravnotežuje sve organe. Djeluje na kronično bolno grlo i čireve na želucu. Izuzetno dobar za sezonsku depresiju, sunčev kamen ublažava svaku depresiju. Sunčev kamen otklanja probleme s hrskavicama, reumatizam i bolove svih vrsta. Staviti, nositi ili držati gdje god odgovara. Sunčev kamen ima pojačano djelovanje kad se koristi na suncu.

Crveni aventurin

redaventurine01poklanja vitalnost i životno veselje, daje energiju i uspostavlja kvalitetne društvene odnose, pomaže u radu jetre, bubrega, krvnog sustav. On umiruje anksioznost, napade panike i nepravilne srčane ritmove.

 
Plavi aventurinaventurine05

je snažan iscjelitelj uma.

Tarot, astrologija, numerologija