Atakamit

Atacamite-Boleite-MalachiteIzgled – Sitni kristali u matriksu

Boja – Tamnotirkizna

Izvor – SAD, Meksiko, Čile

Osobine – Atakamit grubo otvara treće oko, stvarajući moćne vizualne halucinacije i snažnu duhovnu vezu. Uprkos svojoj silovitosti , to je kristal koji se može veoma bezbedno koristiti za stimuliranje spiritualnih vizija i potpomaže vizualizacijii. To je kamen velike jasnoće. Kada se koristi u meditaciji, nosi dušu bezbedno do najvećih razina. Atakamit obnavlja izgubljeno duhovno povjerenje i pomaže povezivanju s višim vodstvom. To je kamen koji je korisno držati kada se putuje izvan tijela, u više duhovne sfere. Atakamit voljno otvara višu srčanu čakru, donosi više bezuvjetne ljubavi u život, i stimulira rad timusa i imunog sustava.

Atacamite-ChileLiječenje – Atakamit čisti bubrege, otklanja strah. Odlično čisti eterično tijelo i treće oko. Može se koristiti za liječenje genitalija, povećava otpornost na herpes i venerične bolesti. Stavljen na grlo, atakamit liječi tiroidnu žlijezdu, otvara grlenu čakru i uklanja blokade pri izražavanju, što može biti u pozadini hipotiroidizma. Svojom umirujućom zelenom bojom, koristan je za živčani sustav prevazilazeći stres i oštećene živce na suptilnoj razini.

Položaj – Staviti na treće oko da stimulira vizualizaciju, ili na organe, gdje god odgovara. Držati u rukama za meditaciju ili putovanje.

Tarot, astrologija, numerologija