Aragonit

aragonite01Izgled – Sjajan s venama, različitih veličina, ponekad kotrljan

Boja – poluprozirni ljubičasto-roze ili bijel kristal

Izvor – Španjolska, Meksiko, Australija, SAD, Kanada, Brazil, Indija, Mozambik, Nambija

Osobine – Aragonit nas uvodi u duboku meditaciju, smanjenje emocionalne napetosti, povećava strpljenje pogotovo u stresnim uvjetima u vremenima pojačanih osobnih izazova. Balansira yin i yang energiju, stabilizira duhovni razvoj. Smatra se da je odličan kamen za one koji prolaze kroz pubertet pošto sadrži kvalitete otklanjanja stresa, bijesa i neprijateljstva svake vrste pojačavajući darežljivost i senzitivnost. To je kamen izuzetnih osobina smirivanja jer pomaže živčanom sustavu putem čišćenja uma od kaotičnih misli. Pruža sigurnost i pojačava strpljenje. Njegov utjecaj na emocije je nesumljiv jer pojačava samopoštovanje, osjećaj vlastite vrijednosti i samopovjerenje. Na taj način Aragonit dovodi do uspostavljanja kontakta s čovjekovim istinskim sopstvom koje je uvijek sretno u Božanskom miru.

Aragonite_bleue_280208_1BNjegove osobine čišćenja uma su osobito korisne u poslovnim situacijama gdje dodatno osigurava potrebnu snagu da bi čovjek mogao izaći u susret profesionalnim izazovima, jača imunološki sustav, potiče dobro raspoloženje. Aragonit produbljuje proces mišljenja omogućavajući uspostavljanje veze s dubljim slojevima psihe i održavanje otvorenog srca i uma. Aragonit podučava lekciju davanja i primanja. U fizičkom smislu pojačava energiju, a vjeruje se da osobito pozitivno utječe na energiju molitve. Pomaže kronično umornim individuama, ima pozitivan utjecaj na mozak i živčani sustav. Pojačava koštani sustav i zube time što stimulira apsorpciju kalcija, pomaže kod liječenja problema na koži i grčeva u mišićima. Aragonit smješten na tijelo u slučaju prehlade ili gripe donosi trenutačnu količinu potrebne topline. Jača imunološki sustav. Postavljanje na srčanu čakru omogućuje da se bolje koncentriramo prije meditacije, jer smiruje i opušta, pomaže otklanjanju stresa. Prazni se pod mlazom mlake vode jednom mjesečno, zatim se pričeka pet sati, pa se puni na hrpi gorskog kristala 24 sata.

Liječenje – Argonit grije ekstremitete, donoseći energiju u tijelo. Liječi Rejnovu bolest, kosti, pomaže apsorpciju kalcija, vraća elastičnost kralješcima, umiruje bol. Argonit zaustavlja noćne grčeve i spazme mišića. Ojačava imuni sustav i regulira procese koji prebrzo napreduju. Argonit se moze staviti na mapu da djeluje na linije zračenja u zemlji.

Položaj – Držati ili staviti na oštećenu točku ili se kupati u eliksiru. Staviti pod jastuk protiv nesanice. Može se nositi kao privezak za uzemljivanje.

Grozd bijelog aragonita

50642donosi vibracije mudrosti. On smiruje buku naših misli što omogućuje trenutnu sveobuhvatnu svjesnost reda u našem biću.

Tarot, astrologija, numerologija