Anhidrit

Anhydrite-308132Izgled – Mat, poveći kamen

Boja – Plava i bijela, nekad sa crvenim pegama

Izvor – Britanija, Egipat, Njemačka, Meksiko, Peru, Poljska, Libija

Osobine – Anhidrit je jedan od “kamenova svjesnosti” za novo doba. Predstavlja mir i bratstvo. On olakšava kontakt s anđeoskim kraljevstvom. Poboljšava telepatsku komunikaciju, omogućava iskustvo vantjelesnih putovanja dok se održava kontakt sa svakodnevnom stvarnošću. Anhidrit je moćan kamen za iscjelitelje, jer produbljuje otvorenost i povećava percepciju, daje zaštitu za okolicu ili za tijelo, narošito kada se uzme kao eliksir.

Psiholoski anhidrit pomaže govoriti istinu, ma kakva ona bila. Također, pomaže suosjećanju i otvorenosti kada je u pitanju ono što ne može se promeniti. Ublažava psihološku bol i suprotstavlja se okrutnosti. Mentalno, ovaj kamen se koristi da poboljša astrološko razumijevanje i dovede do dubljeg razumijevanja matematike. Olaksava telepatski kontakt među umovima. Duhovno anhidrit je ispunjen suosjećanjem.

anhydriteTransformira bol i bolest u cjelovitost i iscjeljenje, otvarajući put za duhovnu inspiraciju. Stvara dubok osjećaj mira i staloženosti. Pomaže povezivanje s univerzalnim znanjem i povećava svjesnost. Olakšava proces ponovnog rođenja, stimulira liječenje i otvara psihičko usmjeravanje.

Liječenje – Kada se primenjuje na stopala, anhidrit deblokira meridijane i energetske staze. Odgovara grlu, ublažava upale i balansira tiroidnu i paratiroidne žlijezdu. Ovaj smirujući kamen obnavlja tkivo i krvne sudove, uravnotežava tečnosti unutar fizičkog tijela i može poslužiti kao diuretik. Koristan je u kontroliranju tjelesne težine, povezuje se s plućima i rukama. Anhidrit može smiriti bol opekotina od sunca. Na suptilnom nivou, on balansira fizičko tijelo s eteričnim domenama.

Položaj – Držati ili staviti na odgovarajući dio tijela.

Tarot, astrologija, numerologija