Amazonit

amazonitIzgled – Sjajan sa venama, različitih veličina, ponekad kotrljan

Boja – Plava, zelena

Izvor – SAD, Kanada, Brazil, Indija, Mozambik, Namibija, Austrija

Osobine – Amazonit ima snažno filtrirajuće djelovanje. Na fizičkoj razini blokira geopatogena zračenja, upija mikrovalove i štiti od elektromagnetnog zračenja.Treba ga smestiti između sebe i izvora bilo kakvog zagađenja. Na mentalnoj razini filtrira informacije koje prolaze kroz mozak i kombinira ih s intuicijom. Ovo je veoma umirujući kamen. Smiruje mozak i živčani sustav, usklađuje fizičko tijelo s eteričnim, održavajući zdravlje optimalnim. Dovodi u ravnotežu mučku i žensku energiju i mnoge aspekte osobnosti.

54256Ovo je kamen koji vam pomaže sagledati obe strane problema ili različite točke gledišta. Na emotivnoj razini, amazonit iscjeljuje emotivnu traumu, smanjujući zabrinutost i strah. Tera negativnu energiju i frustraciju. Duhovno, eliksir od amazonita je izuzetno koristan na svim razinama svijesti. Sam kamen pomaže manifestaciji univerzalne ljubavi.

Liječenje – Amazonit liječi i otvara srčanu i grlenu čakru, čime poboljšava komuniciranje s ljubavlju. Također, otvara treće oko i intuiciju. Kamen rasterećuje negativnu energiju i blokade unutar živčanog sustava. Koristan je kod osteoporoze, karijesa, nedostatka kalcijuma i viška kalcijuma. Amazonit umiruje grčeve mišića.

Položaj – Držati ili staviti na oštećenu točku ili nositi radi zaštite od mikrovalova.

Tarot, astrologija, numerologija