Ahat

condor-4-bigIzgled – Voštan i mek kalcedon kvarc, uglavnom prugast, ponekad proziran s malim kristalima, različitih veličina.

Boja – Prozirna ili mlječnobijela, siva, plava, zelena, roza, smeđa.

Izvor – SAD, Maroko, Češka, Brazil, Afrika

Osobine – Sačinjen od mikroskopskih kristala kvarca naslaganih u trakama, jako stabilan kristal. Ahati su uzemljujuće kamenje koje donosi emotivnu, fizičku i intelektualnu ravnotežu. Oni pomažu pri usmjeravanju i stabiliziranju tjelesne energije. Opuštajući i smirujući kamen, ahat deluje polako, ali donosi veliku snagu. Njegovi višestruki slojevi mogu iznjeti na vidjelo skrivene informacije. Psihološki, ahat nježno olakšava prihvaćanje sebe samog. To gradi samopouzdanje. Pomaže pri samoanalizi i spoznaji skrivenih okolnosti, skrećući vam pažnju na bilo kakvu nezdravost, koja ometa vaše blagostanje.

61230Ahati potiču mentalne funkcije, pošto poboljšavaju koncentraciju, percepciju i analitičke sposobnosti, usmeravajući k praktičnim rješenjima. Emotivno, ovaj kristal prevazilazi negativnost i gorčinu srca. Liječi unutrašnji bijes, pothranjujući ljubav i hrabrost da se počne iznova. Koristan je za bilo kakvu emotivnu traumu. Stvara osećaj sigurnosti, rastvarajući unutrašnju napetost. Duhovno, ahat podiže svjesnost i povezuje se s kolektivnom sviješću i spoznajom o jedinstvu života. Podstiče tihu kontemplaciju i asimilaciju životnih iskustava, vodeći duhovnom uzrastanju i unutrašnjoj stabilnosti.

Liječenje – Ahat stabilizira auru, odstranjujući i transformirajući negativne energije. Njegov pročišćavajući utjecaj je moćan na fizičkom i emotivnom nivou. Stavljen na srce, izliječit će emotivnu nezdravost koja sprečava prihvaćanje ljubavi. Ako se stavi na abdomen ili ako se uzme kao eliksir, ahat stimulira probavu, oslobađa od gastritisa. Lijeci oči, želudac i maternicu; pročišćava limfni sustav i gušteraču; ojačava krvne sudove i liječi bolesti kože.

Položaj – Držati ili staviti na odgovarajući dio tijela.

Tipovi

Botswana ahat

agate-botswanase nalazi samo u Botswani; ovaj ahat je odličan za svakoga tko je povezan s vatrom i dimom. Koristan je za pušače i za one koji žele prestati pušiti. Na mentalnom nivou, pomaže vam da sagledate širi plan. Na emotivnom nivou, polako oslobađa potisnuto. Ovaj ahat se često javlja u nodulama ili jajastom obliku i izgleda kao mozak kome i odgovara. Pomaže tijelu da asimilira kisik što je dobro za kardio-vaskularni sustav i za kožu. Pomaže i kod depresije.

Plavi čipkasti ahat

agate-bluelaceSvijetloplave boje s bijelim i tamnoplavim linijama na pruge, često u obliku malih kotrljana. Stimulira krunsku čakru, dovodeći energiju u polje aure. Njegova meka energija je opuštajuća i smirujuća, donosi smirenje uma. Posebno je efikasan za aktiviranje i isceljivanje grlene čakre, dopuštajući slobodno izražavanje misli i osjećaja. Otvara put iskustvima viših energija. Spada u moćno kamenje koje vas pazi i podržava. Neutralizira bijes, infekcije, upale i groznicu. Psihološki, plavi čipkasti ahat se suprotstavlja represiji i supresiji osećaja, koji izviru iz straha od kritike i odbacivanja. Plavi čipkasti ahat polako razgrađuje stare modele potiskivanja i podržava novi način izražavanja. Pomaže muškarcima da se opuste i prihvate svoju osjećajnost i osjetljivu prirodu. Mentalno, plavi čipkasti ahat pomaže kod verbalizacije misli i osjećaja i suprotstavlja se mentalnom stresu. Emotivno, energije mira koje ovaj kamen isijava neutraliziraju osjećaje bijesa. To je kamen koji povezuje misao s duhovnom vibracijom i donosi duboki mir. Plavi čipkasti ahat je moćan iscjelitelj grla, otklanja probleme s ramenima i vratom, s infekcijama grla i s limfnim infekcijama. Spušta temperaturu i oklanja blokade u nervnom sustavu, liječi rahitis i deformitete kostiju, iscjeljuje prijelome. Pomaže kapilarama i gušterači. Plavi čipkasti ahat se može koristiti kao pomoć u liječenju zvukom jer fokusira i usmjerava zvuk na odgovarajuće mjesto.

Vatreni ahat

agate-fireima duboku vezu sa zemljom i njegova energija je umirujuća, donosi sigurnost. Jakih uzemljujućih moći, daje podršku u teškim trenucima. Vatreni ahat ima snažnu zaštitnu svrhu, posebno protiv pakosti. Gradeći zaštitni zid oko tijela, vraća zlo njegovom izvoru tako da izvor razumije zlo koje čini. Vatreni ahat se, kako mu ime kaže, povezuje s petim elementom i seksualnim željama, razgaljuje zemaljsku čakru i stimulira vitalnost na svim nivoima. Psihološki, vatreni ahat otpušta strahove i ugraduje duboku sigurnost. Držanje vatrenog ahata podstiče introspekciju, izvlačeći na površinu unutrašnje probleme koje treba rješavati. Pomaže pri eliminaciji žudnji i destruktivnih strasti i može biti koristan pri liječenju ovisnosti. Duhovno, ovaj zaštitni kamen potpomaže opuštanje tako da se tijelo potpuno umiri, poboljšava i uči meditaciju. Pošto se kaže da predstavlja apsolutnu perfekciju, on budi duhovnu snagu i pomaže evoluciji svijesti. Ovaj kamen liječi želudac, nervni i endokrini sustav i poremećaje cirkulacije. Dobar je za oči, jača noćni vid, u tijelo donosi vitalnost, sprečavajući potpuno iscrpljivanje energije. Vatreni ahat čisti energetske blokade i puni auru energijom.

Mahovinasti ahat

agate-mossZa ovaj ahat se kaže da osvježava dušu i omogućava vam da vidite ljepotu u svemu što gledate. Utječe na smanjivanje osetljivosti na vrijeme i na zagađivače prirodnog okruženja . Ovaj kamen je izuzetno koristan za svakoga tko je zaposlen u poljoprivredi ili povezan s botanikom. To je kamen novih početaka i oslobađa blokade duhovnih sprega. Kao kamen bogatstva, mahovinasti ahat privlači izobilje. Mahovinasti ahat može imati dvostruku svrhu. Intelektualnim ljudima pomaže u pristupu njihovim intuitivnim osjećajma, s druge strane intuitivnim ljudima olakšava kanaliziranje energije na praktičan način. Psihološki, mahovinasti ahat jača pozitivne karakteristike ličnosti. Oslobada strahova i duboko usađenog stresa. Pomaže da se razviju snaga i sposobnost slaganja s drugima. Pospješuje sposobnost izražavanja i komunikaciju. Dovodi emocije u ravnotežu, smanjuje stres i strah. Pothranjuje poverenje i nadu, što ga čini jako optimističnim kamenom. Koristan je za svakoga tko pati od depresije zbog životnih okolnosti ili moždane neuravnoteženosti. Bez obziira na to koliko su te okolnosti teške, mahovinasti ahat daje uvid u razlog koji stoji iza njih. Mahovinasti ahat ubrzava oporavak. Može se koristiti za suprotstavljanje dugotrajrnm bolestima. To je protuupalno sredstvo, čisti vaskularni i probavni sustav, potpomaže protok limfe i poboljšava imunitet. Pomaže pri spriječavanju hipoglikemije i dehidracije, liječi infekcije, prehlade i gripu, smiruje groznicu. Kao eliksir koji se nanosi na kožu, mahovmasti ahat liječi gljivice i kožne infekcije.

Dendritski ahat

agate-dendroticpoznat kao kamen izobilja. Donosi izobilje i punoću u sve oblasti života, uključujući biznis i poljoprivredu. Stvara mirno okruženje, unutrašnje i vanjsko. Ovaj kristal ima posebno jaku vezu s biljnim kraljevstvom i može poboljšati komunikaciju u toj domeni. Produbljuje vašu vezu sa zemljom. Kako god se koristi, dendritski ahat djeluje sporo i potrebno je vrijeme da postigne puni efekt. Psihološki, dendritski ahat pomaže da ostanete sabrani u periodima nevolje i zbrke, donoseći stabilnost, daje upornost i sposobnost da teškoće doživite kao izazov. Dendritski ahat otvara i usklađuje čakre, liječi nezdravosti izazvane neuravnoteženošću čakri. Unutar tijela, dendritski ahat se poklapa sa svime što se grana, poput krvnih sudova i živaca. Preokreće degeneraciju kapilara i stimulira vaskularni sustav. Kad se postavi na mjesto povrede ili bolno mesto, oslobađa bola. Koristan je za liječenje biljaka i same Zemlje.

Ružičasti ahat

agate-purpleučvršćuje ljubav između roditelja i djeteta. Treba ga postaviti na srce da bi se postigao optimalni rezultat.

 

Tarot, astrologija, numerologija