Zmija zdravlje

Zmija zdravljeU kineskoj atrologiji Zmije su poznate po tome da uvijek sve moraju znati. Tema zdravlje i ishrana ne predstavljaju iznimku. Željno gutaju svaki podatak kojeg se uspiju domoći. A klasificiranje podataka i razlučivanje važnog i nevažnog joj je uža specijalnost. Koja god bolest bila u pitanju, Zmiji u hipu padaju stotine metoda liječenja na pamet, a nakon ozbiljnijeg razmišljanja sigurno će izvući odgovarajući priručnik s police ili broj telefona najboljeg liječnika na tom polju.

U pravilu Zmije imaju snažno povjerenje u vlastitu sposobnost samoizlječenja, a pomoć u liječenju prihvaćaju tek onda kada više drukčije ne ide. Ljudi rođeni u ovom znaku svjesni su interakcije tijela, duha i duše, te poznaju različite uzroke pojedinih bolesti. Stoga često ne odobravaju zapadnjačku medicinu, jer vjeruju da ona samo liječi simptome, a ne i uzroke zdravstvenih poteškoća.

Bolesna Zmija zna da je za izlječenje najbitniji jedan osobiti sastojak: vrijeme. Stoga se strpljivo povlači i daje si vremena za mir i tišinu. Ljudima koji je okružuju to se može činiti čudno i neprirodno, no Zmiji je draže samostalno i na sebi svojstven način uspraviti se ponovno na noge, nego prihvatiti nečiju pomoć pri liječenju. Njezina produhovljenost daje joj potrebno povjerenje i snagu za izliječenje.

Jednom, kada se zainteresiraju za ishranu, ostaju dosljedni do kraja. Isprva će slijediti aktuelne trendove, raspitivati se kod poznanika i prijatelja i čitati svu dostupnu literaturu na tu temu. Tako da možete biti sigurni, svi odrasli pripadnici ovog znaka u principu su stručnjaci za ishranu. Samo što baš i ne prakticiraju teorije koje propagiraju. Tako da obitelj i prijatelji imaju više koristi od Zmijine stručnosti nego ona sama. Teško da ćete pronaći pitanje na koje ona ne zna odgovor. Bilo da su u pitanju dijete, kancerogene tvari u namirnicama ili prehrana za podmlađivanje, Zmija zna sve odgovore i rado ih dijeli na upit.

Često joj pak pada teško odlučiti se za samo jedan način ishrane. Informacije koje je tako dugo skupljala prevelikog su obujma, nude se nebrojene mogućnosti odabira, da bi Zmija mogla biti sigurna u ispravnost svoje odluke. No, rješenje je jednostavno. Donešena odluka ne mora biti zauvijek. Odlučite se za jednu metodu i držite je se neko određeno vrijeme, dok se ne ispostavi da je neučinkovita. Za Vašu dobrobit je neophodno konsekventno se pridržavati jedne strategije i dovesti svoju ishranu u ravnotežu.

Tarot, astrologija, numerologija