Zmija posao

Zmija posaoPoput Zmaja i Zmija je jedan od znakova kojima su stari kinezi pripisivali mistične moći, mada to na prvi pogled nije uočljivo. U stvarnom životinjskom svijetu zmija slovi kao životinja sa šestim čulom, jer je u stanju unaprijed predvidjeti razne prirodne katastrofe, poput potresa i vulkanskih erupcija. Ovaj izraženi sustav pravovremenog detektiranja opasnosti i alarmiranja preslikan je iz životinjskog svijeta na horoskopski znak. Zato se nemojte čuditi kada osoba rođena u ovom znaku “nanjuši” opasnost na udaljenosti od stotinu kilometara protiv vjetra.

To je između ostalog jedan od razloga zašto Zmja nikada ne ulazi u pregovore ili ide na razgovor nepripremljena. Osobe rođene u ovom znaku odlični su skupljači informacija, jer se osjećaju sigurnima tek kada su sakupili i posljednju informaciju o onome što ih interesira. Također imaju sposobnost u pravom trenutku naletjeti na pravu informaciju. No povremeno njihova urođena opreznost može prerasti u nepovjerenje. Tada je Zmiji izrazito teško pokloniti nekome svoje povjerenje. S druge strane uvijek drži činjenice na oku i teško ju je zaslijepiti lijepim obećanjima.

Prema kineskoj mitologiji Zmija je predznak nadolazećeg bogatstva. To je vjerojatno zato jer su ljudi rođeni u ovom znaku nevjerojatno sposobni u ophođenju s novcem. Ni jedan znak kinekog horoskopa nezna tako dobro čuvati tajnu kao Zmija. Stoga ne čudi što traže zanimanja u kojima je diskrecija prva zapovijed. Bilo da se radi o državnoj ili pak osobnoj tajni, Zmija ju podjednako drži pod ključem. Sve povjerene joj informacije brižljivo arhivira, pa ih po potrebi može jednostavno pronaći.

Zmije su odlični istraživači i naučnici. Njihova sposobnost za prikupljanje informacija i analiziranje podarila je čovječanstvu mnoge ključne izume i otkrića. Njihova potreba uvijek sve znati do zadnjeg detalja tjera ih na analiziranje čak i onda kada za to više nema potrebe, jer su sve relevantne podatke već sakupili i izanalizirali. Pripadnike ovog znaka moguće je naći u najrazličitijim zanimanjima. U istraživanju i razvoju poduzeća i fakulteta osjećaju se podjednako ugodno kao i u spisateljstvu ili u državnoj službi. Svako poduzeće može se smatrati sretnim ako uposli Zmiju u računovostvu. Zmije se mogu naći i u vodećim pozicijama zbog svog dara da se uvijek prikažu u najboljem svjetlu.

Slaganje Zmije s drugim znakovima u poslu

U poslu Zmijama nije nužno neophodan partner. One intuitivno donose svoje odluke. Onaj tko želi s njima poslovati mora znati cijeniti njihovu visoko razvijenu intuiciju i ne uvjeravati ih u svoje stavove.

Zec nema ove kvalitete, ali je zato oprezan i zna baratati s novcem, kao i Zmija.

Zmaj je dovoljno samopouzdan i sposoban sprovesti Zmijine pametne planove u djelo. Ako joj planovi nisu dovoljno pametni, Zmaj je zna na vrijeme i na pravi način od njih odvratiti.

Konj se divi Zmijinim dobro osmišljenim planovima i rado joj pomaže u ostvarivanju. Ali nakon nekoliko takvih zajedničkih projekata želi sam biti glavni i potčiniti Zmiju.

Štakor je uvijek vrijedan, ali ga previše zanima brza zarada. To je oprečno Zmijinoj mudrosti i intuiciji.

Pas jedino može ponuditi svoju lojalnu potporu, ali to nije dovoljno kad stvari krenu nizbrdo.

Svinja se slaže gotovo sa svima. Ona vrijedno radi svoj posao i gotovo. Do prijateljstva koje će uroditi poslom vjerojatno nikada neće doći među ova dva znaka.

Majmun i Zmija imaju malo što zajedničko na poslovnom planu. Mogu se dobro nadopunjavati, ali u biti ostaju uvijek stranci.

Pijetao ima dobar talent za organizaciju, što može završiti vrlo povoljno za ovaj poslovni dvojac. Problem je u tome što on ne zna zadržati ono što zaradi.

Tigar je vrlo kreativan u svojim idejama, što Zmija zna cijeniti. No njemu smeta Zmijina neodlučnost u donošenju odluka.

Bivol nije osobito dobar poslovni partner za Zmiju. On želi da sve dobre ideje dolaze od njega, a da mu drugi titraju.

Koza i Zmija dobro poslovno surađuju, ako netko treći brine za novac.

Tarot, astrologija, numerologija