Utjecaj elemenata na Zmiju

utjecaj elemenata na zmijuZmijama se pripisuju mistične moći. Za razliku od Zmajeva, koji se razbacuju s tom osobinom, Zmije je uglavnom drže za sebe. Vole sve istražiti do krajnjih granica. Ugodno se osjećaju tek kada sve znaju o nekoj temi.

Drvena Zmija (1905, 1965)

Vrlo je oprezna i radije će se dva puta osigurati nego ući u bilo kakav rizik. Posjeduje cijeli niz skrivenih talenata koji samo čekaju da ih netko otkrije. Potrebna joj je duga i  iscrpna priprema da bi se odlučila na novi početak.

Vatrena Zmija (1917, 1977)

I ova Zmija je pomalo introvertirana, no ipak zna skrenuti pažnju na sebe kada ocijeni da je došao povoljan trenutak. Drži se dalje od nepoznatog teritorija i draže joj je ostati na svom omiljenom mjestu, neometana, promatrati strpljivo svoju okolinu.

Zemljana Zmija (1929, 1989)

Ovu Zmiju su smatrali donositeljicom sreće u drevnoj Kini, jer ona samom svojom pojavom može izmamiti smješak na lica ljudi koji je okružuju. Ona je živi dokaz da za sreću nisu potrebna materijalna dobra, već samo volja i osmjeh.

Metalna Zmija (1941, 2001)

Mnoge stvari riješe se same od sebe kada im date dovoljno vremena za to. To je životno iskustvo metalne Zmije pretočeno u jednu rečenicu. Stoga ova Zmija posadi sjeme i strpljivo i mirno čeka da ono proklija, biljka iznikne i urodi plodom.

Vodena Zmija (1953, 2013)

Ove Zmije na visokoj su cijeni kada se radi o ljubavnim vezama. Sposobne su za duboke, dugotrajne veze koje ništa ne može poljuljati. Tome dodatno doprinosi činjenica da ih je ponekad teško prozreti, jer svoje pravo lice kriju iza neprobojne fasade.

Tarot, astrologija, numerologija