Zmaj zdravlje

Zmaj zdravljeZmajevi najviše vole kada su snažni, zdravi i u središtu pozornosti.Bolest i slabost jednostavno im ne pristaju. Stoga im nije jednostavno kada se razbole. Tada kukaju, žale se i tuguju nad svojom teškom sudbinom. Čak i obična prehlada za Zmaja može predstavljati tešku dramu. U svakom slučaju to je traumatično za sve osobe koje su mu bliske i u njegovoj neposrednoj blizini za vrijeme trajanja bolesti. Nema te bolesti koju on ne umije slikovito opisati, niti egzotičnog virusa od kojeg nije bolovao, kao niti metode liječenja s kojom nije upoznat.

Kako je Zmaj po prirodi pomalo nekonvencionalan, tako je i otvoren nekonvencionalnim metodama liječenja. Moderna medicina interesira ga u podjednakoj mjeri kao i bakini tajni recepti izliječenja ili pak šamanski rituali. On je zahvalan pacijent koji će konzekventno provoditi zadanu terapiju bez puno prigovora. Mada bi mu ponekad malo sumnjičavosti dobro došlo.

Zmajevi vjeruju da će biti izliječeni, ma kako teška bila bolest od koje boluju. Oslanjaju se na svoju sretnu zvijezdu ili Boga ili svoje bližnje da ih izliječe, bez da se sami angažiraju. A ponekad bi bilo korisno pročitati uputstvo na lijeku, prije nego ga počnu uzimati i upoznati se s metodama nekog liječnika prije nego mu slijepo povjere svoje zdravlje u ruke. Zmajevi su jedan od najkreativnijih znakova kineskog zodijaka. Stoga ne čudi da upravo oni prave najmaštovitije prehrambene kombinacije. Prvo se daju malo inspirirati, bilo da se radi o pripremi jela od svježih namirnica ili receptima nekog kulinarskog velikana, a potom sami razrađuju detalje i stavraju uvijek nove kreacije kojima oduševljavaju prijatelje i obitelj. Svi Zmajevi su gurmani, iako neće svaki stati za štednjak, svi znaju cijeniti dobar obrok i ne štede novca kada je hrana u pitanju.

Svježe namirnice iz bio-uzgoja trebale bi biti prve na prehrambenom planu Zmajeva, no oni više cijene okus od zdravlja, pa nikako ne mogu odoljeti sočnim pečenkama sa slasnim umacima. No ako nađu načina spojiti dobar okus sa zdravim namirnicama, njihova kreativnost učinit će svoje. Oslobodite se predrasude da zdrava hrana ne može biti ukusna. Brojni kulinarski stručnjaci mogu opovrgnuti Vašu tezu.

Tarot, astrologija, numerologija