Zec zdravlje

Zec zdravljeOpćenito uzevši, Zečevi više mare za zdravlje svojih bližnjih, nego za svoje vlastito. Razlog tomu je njihova izražena brižnost. Ljudi rođeni u godini Zeca vrlo su krhki i osjetljivi, zbog Yin drveta, koje je element ovog znaka, a čini ljude osjetljivim na utjecaje iz okoliša. Potisnuti konflikti, negativne vibracije, čak i loše raspoloženje mogu biti uzrok bolesti ovih senzibilnih ljudi. U pravilu, kada je bolest u pitanju, pokušavaju situaciju prikazati beznačajnom ili u potpunosti taje činjenicu da im nije dobro. Oni su visoko odgovorne osobe. Stoga su u stanju prikupiti zadnju snagu i sa smješkom servirati djeci doručak, mada se u sebi raspadaju. Također će stići na vrijeme na posao, pa makar i pod cijenu života. Dakle, već prepoznajete obrazac, prvo bližni, a potom, ako ostane snage i vremena, vlastite potrebe. Ako više nema ni vremena ni snage, ovo prijateljsko biće oslonit će se na sposobnost samopopravka vlastitog organizma.

Mnogi pripadnici znaka Zeca bave se raznim poslovima na polju liječenja, od liječnika, medicinskog osoblja, terapeuta, pa do alternativnih iscjelitelja. I sve to zato jer se odlično mogu uživjeti u tegobe pacijenta. Na žalost upravo ti poslovi su za njih i najopasniji, jer se nisu u stanju dovoljno distancirati i zaštititi, te ne pridaju dovoljnu pozornost signalima za uzbunu vlastitog organizma. Tako oni daju i daju, dok ne iscrpe svu svoju energiju i na koncu sami naštete vlastitom zdravlju. Stoga ne čudi da često pate od kroničnih bolesti.

No zato su vrlo pažljivi kad je ishrana u pitanju. Posebice ako kuhaju i za svoje bližnje, raznolika i zdrava ishrana je na dnevnom rasporedu. Tako će redovito servirati voće za doručak, jer to svi rado jedu, a sadrži brojne vitamine i neće se obazirati na činjenicu da njima samima voće ne odgovara, jer im stvara pritisak u želucu, a ponekad čak i osjećaj zimice. I za ručak će spremiti nešto zdravo, što djeca rado jedu, dok će za večeru nesebično ispunjavati partnerovu želju i kuhati varivo s puno mesa, mada sam Zec nakon takvog obroka neće moći mirno spavati. No takvi su Zečevi, sve će učiniti za svoje bližnje. Ono što bi Zecu moglo biti od pomoći je individualni plan ishrane, s puno namirnica koje daju energiju i štite imunološki sustav i zdravelje. No to nije jednostavno, jer podrazumijeva stavljanje svojih potreba ispred potreba i želja drugih.

Tarot, astrologija, numerologija