Zec posao

Zec posaoKinezi Zeca smatraju proljetnom životinjom, stoga mu pripisuju brojna proljetna svojstva, poput rasta, napretka i kreativnosti. Mnogi pripadnici ovog znaka duboko u duši pravi su umjetnici, ali to nikada ne pokazuju javno. Zadovoljava ih sama činjenica da su stvorili umjetničko djelo, nije im važno podijeliti ga s javnošću. Zahvaljujući svojoj intuiciji odlično se snalaze u nepoznatim situacijama i u kontaktu s nepoznatim ljudima.

Pripadnicima ovog znaka harmonija je vrlo važna, u svim svojim aspektima. Koliko god situacija bila škakljiva ili napeta, svojom diplomatičnošću Zec će pronaći način kako pomiriti zavađene strane. No rijetko i s puno manje žestine, zauzima se za sebe i svoje potrebe, jer ne voli konflikte i svađu. Puno je odlučniji kada brani prava slabijih i potlačenih. Prema jednoj kineskoj legendi Zec živi na Mjesecu i tamo kuha eliksir vječnog života. Koliko god legende apstraktno zvučale, ali nepobitno je da se mnogi pripadnici ovog znaka bave liječenjem ili iscjeljivanjem. Kada su drugi u pitanju, Zec se nesebično skrbi za njihovu dobrobit.

Zečevi vole biti od koristi i imaju vrlo izraženu socijalnu osjetljivost, tako da se skoro bez iznimke bave nekim poslom koji ima veze sa služenjem drugima. U socijalnoj službi osjećaju se podjednako dobro kao i u poslovima njegovanja bolesnih, nemoćnih ili starijih osoba. Gdje god je nekome potrebna pomoć, zacjelo ćete naći barem jednog, ako ne i čopor Zečeva. Rado odabiru posao alternativnih terapeuta, pri čemu im pomaže dobra intuicija i izražena osjećajnost. No ne smiju zaboraviti da je vrlo važan dio iscjeliteljskog posla briga za sebe i svoje potrebe. Povremeno ih treba podsjetiti da se odmore i napune vlastite baterije. Kada se skrbe o drugima, redovito zaboravljaju vlastite potrebe.

I u školama, fakultetima i vrtićima možete pronaći Zečeve. Ako postoji išta na svijetu što im doista leži na srcu onda je to skrb za potomstvo, pa makar i nečije tuđe. Urođena ljubav prema djeci u kombinaciji s izraženom brižnošću čini ih odličnim učiteljima, koje suradnici i roditelji cijene, a djeca obožavaju. Znanje dijele na vrlo nježan način i uvijek se zalažu za slabije u grupi. Element znaka Zeca je Yin Drvo, koje se očituje kao izražena povezanost s prirodom. Stoga se mnogi pripadnici znaka Zeca mogu naći u poslovima šumara, vrtlara i slično. Presretni su ako svoj posao mogu obavljati u direktnom kontaktu s prirodom.

Slaganje Zeca s drugim znakovima u poslu

Zečevi su prirodno poslovni. Ako na radnom mjestu nema prevelike konkurencije zabavljat će i suradnike i mušterije.

No Zečevi nisu osobito nadareni mislioci, stoga je uvijek korisno imati nekog Zmaja ili Tigra pored sebe. Doduše Tigra je puno teže dugotrajno zadržati kao saveznika.

Zmajevi znaju, poput Zmija, pažljivo navesti Zeca na nešto riskantnije i inovativnije poduhvate. Zecu samom od sebe nikada ne bi palo na pamet patentirati novi proizvod ili lansirati neki novi proizvod na tržište. Tu mu od velike pomoći može biti smjelost Zmaja ili Zmije.

Štakor i Zec mogu postići dobru poslovnu suradnju, ako Zec ne sili Štakora na monotone uredske poslove.

Svinja se poput Zeca, predano baca na svaki posao koji treba odraditi, no ni jednom ni drugom nije suđeno postići veliki uspjeh.

Zečevi se mogu obogatiti ako surađuju s marljivim Bivolom, no Bivolu ide na živce Zečeva nesamostalnost i nesposobnost i nekreativnost pri rješavanju problema.

Kod stabilnih poslova, koji ne zahtijevaju riskantne poduhvate i velika ulaganja, dobitnu kombinaciju predstavljaju Zec i Pas.

Dobra suradnja također i s Pijetlom, no kada nešto pođe po zlu, ni jedan ne želi preuzeti odgovornost.

Koza i Zec mogli bi uspješno voditi kafić ili butik. Koza voli društvo i čavrljanje, a Zec u pozadini vodi knjige.

Konj je sposoban zamisliti neki projekt od početka do kraja, te predvidjeti rezultate. Osim toga je vrlo vrijedan. Zec pored njega može razviti svoj potencijal do maksimuma.

No Majmun i Zec nikada ne bi smjeli ulaziti u zajedničke projekte. Niti jedan nije kreativan mislilac, a k tome Majmun nije niti marljiv.

No kada se dva Zeca udruže u poslu, polagana, solidna i sigurna ekspanzija je zagarantirana. Nema bolje kombinacije.

Tarot, astrologija, numerologija