Tigar zdravlje

Tigar zdravljeAko ste ikada njegovali bolesnog Tigra znate da ovaj kraljevski stvor nimalo nije sretan kada nije u punoj snazi. Mnogi Tigrovi zavlače se u svoju jazbinu gdje si ližu rane, i pri tom ne mislim na životinje, već na pripadnike horoskopskog znaka. Iako bi im bilo drago primiti pomoć, teško im je pokazati slabost, stoga to rijetko čine.

No postoje i oni pripadnici ovog znaka koji ne drže puno do samoće. Oni dižu na noge sve u svom okruženju, kako bi se svi angažirali i pomogli im što brže ozdraviti. koliko god bolestan bio, Tigar svoje njegovatelje ima pod strogom kontrolom i zahtijeva maksimalan angažman i rezultate. Metoda kojom će ga liječiti nije mu bitna, bitno je samo što prije biti u punoj formi. Ako alternativna medicina ne pomaže i kemija mu potpuno odgovara. U slučaju prelaska na školsku medicinu, dopušta savjetovanje stručnjaka i aktivno sudjeluje u odabiru tretmana i postavljanju dijagnoze.

Tigar je vrlo budan pacijent koji aktivno sudjeluje u liječenju, razmišlja o svom zdravlju i proučava svoje tijelo i njegove funkcije. Mnoge bolesti ga niti ne pogađaju, jer budno motri fizičke reakcije i točno prepoznaje nepravilnosti, te poduzima odgovarajuće preventivne mjere. Tigrov element je Yang Drvo i odatle crpi svoju neobuzdanost. stoga niti ne čudi da ga neke bolesti strefe preko noći i nenadano. Tada ga napadaju virusi ili bakterije i potpuno onesposobljavaju.

Rijetko koji pripadnik ovog znaka dugoročno slijedi određeni način ishrane ili dijetu. On se hrani svjesno, ali ponekad mu proradi onaj poznati poriv za samostalnošću i slobodom, pa odstupi od zacrtanog plana. Tako njegova ishrana varira od zdrave hrane pune cjelovitih namirnica pa do brze hrane, hamburgera i čipsa, ovisno o trenutačnom raspoloženju. Yang Drvo ne čini ga nužno strplivom osobom, stoga rijetko kuha komplicirana jela koja zahtijevaju dugačku pripremu. Kada osjeti glad, Tigar želi odmah jelo na stolu. Pri tom ne vodi računa o kvaliteti hrane koju konzumira.

Tigra interesira egzotična kuhinja i rado eksperimentira. No teško mu je pridržavati se striktnih planova ishrane. Svakodnevne žitarice za doručak, koje bi trebao konzumirati, čine mu se prekomplicirano. No žitarice štite jetru i žuč, organe drvenog elementa, od pregrijavanja i konzumirajući ih svakodnevno pomogle bi mu bolje kontrolirati svoje emocije. Dragi Tigrovi, barem se pokušajte zdravo hraniti!

Tarot, astrologija, numerologija