Tigar posao

Tigar posaoKraljevski Tigar rođeni je vođa. Prirodno je autoritativan i rijetko tko se usudi usprotiviti mu se. I u teškim situacijama zadržava kontrolu nad situacijom i čini potrebne korake koji vode ka rješavanju problema. Snažna osobnost omogućava mu voditi druge, bez da se čini arogantnim ili umišljenim. Kada se Tigar oduševi nekim projektom, lako oduševljava i druge. Njegove argumente gotovo je nemoguće pobiti. Ako pak ne uspije proširiti svoj zarazni entuzijazam reagira nerazumijevanjem ili u potpunosti gubi interes.

Poput svakog kvalitetnog vladara, tigar je uvijek otvoren prema svojim potčinjenima, i rado im stoji na raspolaganju korisnim savjetima. On lako i jednostavno shvaća čak i vrlo komplicirane stvari i odnose i zna ih na lako razumljiv način objasniti onima koji to ne mogu. Tigrovima je pravednost vrlo važna, stoga pokušavaju pravedno rasporediti svoju naklonost. Za sebe ne traži ništa više od onoga što drugi imaju. Nepravda ga jako boli. Svoje materijalno kao i nematerijalno blago rado i pravedno dijeli svojim potčinjenima, no nemilosrdan je prema onima koji to ne znaju cijeniti.

No nije svakom Tigru suđena vodeća pozicija. Mada se može reći da im među šefovima i bogatašima ima najviše. Bilo da radi u policiji, kao vatrogasac, liječnik ili vojnik, Tigar je često na nekoj od viših pozicija. Izniman smisao za pravednost čini Tigra dobrim sucem ili odvjetnikom. Mnogim Tigrovima je mogućnost za napredovanje na poslu toliko važna da prema tom kriteriju odabiru zanimanje, a ne prema vlastitim sklonostima prema određenoj branši. No i želja za napredovanjem ima svoje granice. Tigar nikada ne bi dopustio dulje zadržavanje na nekoj za njega neprikladnoj funkciji, koja mu ne donosi dovoljnu količinu respekta i ugleda, pa ni pod cijenu dugoročnog napredovanja.

Inteligencija i elokventnost pomažu mu uvelike u financijskim pitanjima. Ako uspije zadržati sve konce u rukama, postići će velik uspjeh i financijsku nadmoć i za sebe i za svoje suradnike. U svakodnevnim poslovima Tigar je uvijek dobro informiran. Znanje nalazi na internetu, u dnevnom tisku i iz razgovora s ljudima koji se kreću u visokoinformiranim krugovima. Suradnici nemaju uvijek razumijevanja za njegovo temeljiti rešerširanje, no njemu to ne smeta.

Slaganje Tigra sa ostalim znakovima u poslu

Tigrovi koji žele biti poduzetnici trebali bi pronaći poslovnog partnera koji će ublažavati njihov neobuzdani temperament.

Zmaj je odličan partner Tigru, mada je i sam impulzivan i neobuzdan, ali ipak rijetko gubi kontrolu nad situacijom.

I Konj je dobar partner Tigru. Rado i marljivo obavlja sve, pa čak i najdosadnije poslove. Živcira ga kada Tigar ne zamjećuje detalje, ali skupa ipak mogu zaraditi puno novca.

Kada se dva Tigra odluče skupa započeti posao to znači da će šest sati dnevno diskutirati i svađati se, a samo dva raditi. Vać i sami vidite kuda to vodi.

Zmija treba mir i red koji je sama kreirala kako bi mogla učinkovito raditi. Kada joj Tigar konstantno remeti radne uvjete, dolazi do konflikta.

Pas je vjeran i vrijedan poslovni partner. No u kombinaciji s Tigrom to nije vrlina. Pas ne može parirati Tigru u slučaju loših poslovnih odluka i poteza, tako da posao propada zbog nedostatka korektiva.

U suradnji Pijetla i Tigra, leti perje, ali Tigrovo. Pijetao je preoštar na jeziku i često kritizira Tigrove odluke.

Kapriciozna Koza rado će sudjelovati u Tigrovim poslovnim uspjesima, ali čim stvari krenu nizbrdo ostavit će ga na cjedilu.

Štakor i Tigar mogu postići odličnu suradnju. Tigar smišlja originalne ideje, a Štakor načine kako ih unovčiti.

Zečevi dugo i detaljno promišljaju prije nego li donesu bilo kakvu, ma kako beznačajnu odluku, za razliku od impulzivnog Tigra, kojeg Zec i njegova promišljanja samo koče.

Majmuni su inteligentni i vrijedni, ali nepouzdani, pa se lako može dogoditi da ih Tigar otpusti.

Marljiva Svinja u poslu je uvijek dobrodošla, no Tigru je možda malo previše nezanimljiva i monotona.

Najeksplozivnija kombinacija je između Tigra i Bivola. Mada bi skupa mogli puno toga ostvariti, oni se ipak odlučuju za međusobnu borbu do istrebljenja.

Tarot, astrologija, numerologija