Štakor posao

chinese-horoscope-ratŠtakor je prvi znak kineskog zodijaka i kao takvom mu se pripisuje sposobnost započinjanja novih pothvata. Ne samo što zna prepoznati pravu priliku, Štakor je također s lakoćom umije realizirati. To čini svojom maštovitošću i kreativnošću.

Doista, Štakora se ne može optužiti za lijenost. Nema tog znaka koji posjeduje veće oduševljenje na početku nekog projekta od živahnog Štakora. No prvobitno oduševljenje brzo jenjava, već nakon prve poteškoće ili prepreke koju nije moguće svladati s lakoćom. Štakora interesiraju mnoge stvari, tako da niti ne čudi što ponekad istodobno sjedi na dvije stolice. A pri tom često privlači pažnju na sebe bez da to želi. Njegove komunakacijske vještine omogućavaju mu zabaviti i oraspoložiti svakoga u njegovoj blizini.

No teško je shvatiti što se zapravo događa duboko u njemu. Većina Štakora teško i rijetko dopušta drugima uvid u svoje duhovno stanje i radije rješava probleme sam sa sobom. Stoga ostavlja dojam ležernosti i bezbrižnosti, te na taj način osvaja simpatije drugih. Štakor je vrlo neovisnog duha i nema prevelika očekivanja prema svojoj okolini. Osjeća se dobro, pod uvjetom da se ne ograničava njegova kreativnost.

Pravila, rutina i uhodana svakodnevica pravi su otrov za njegovu urođenu kreativnost. Stoga nerjetko odabire poslove s fleksibilnim radnim vremenom. No to ne čini stoga jer ne želi raditi, upravo suprotno. Kada radi na nekom projektu, Štakor će uložiti puno truda i puno više vremena nego se uopće od njega očekuje, ali želi sam odlučivati kada će, kako i koliko raditi. Svi poslovi koji imaju veze s kreativnošću i komunikacijom pogodni su za pripadnike ovog znaka. Štakor će raditi svim srcem i dušom i postići neslućene rezultate, dokle god osjeća zanimanje za neki projekt, bilo da radi kao učitelj, savjetnik ili voditelj prodaje. Suradnici i mušterije cijene Štakorovu otvorenost i budnost duha. A on će uspješno odrađivati posao u situacijama koje zahtijevaju fleksibilnost. Promjena radnog mjesta ili mjesta boravka radi posla podjednako će ga ostaviti smirenim i stabilnim kao i novi suradnici ili nova strategija razvoja poduzeća.

Slaganje Štakora sa drugim znakovima u poslu

Dva Štakora teško mogu skupa raditi ili poslovati, jer i jedan i drugi previše misle na sebe i vlastiti probitak. Kada bi uspjeli nadvladati sebičnost i počeli raditi skupa za zajednički cilj, postali bi višestruki milijunaši.

Jedina osoba koja troši novac brže od Štakora je Pijetao, stoga oprez!

Štakoru bi bilo najbolje surađivati sa Zmajem i njemu prepustiti sve važne poslovne odluke.

U suradnji s Konjem neprilike su unaprijed određene. Konj je previše marljiv i ozbiljno shvaća posao, za razliku od Štakora, koji rado produljuje svoju pauzu ili kasni na posao.

Marljiva Svinja odličan je poslovni suradnik. Jedino se Štakor treba svladati da je ne prevesla.

Tigar će puno toga pustiti Štakoru na volju, ali samo dok ga Štakor ne pokuša voditi žednog preko vode. Moguć veliki uspjeh.

Majmun Štakoru i nije od neke pomoći na poslovnom planu.

Zec uvodi red u kaotično Štakorovo poslovanje. No red nije nešto što Štakor voli ili cijeni.

Suradnja s Bivolom mogla bi biti uspješna, ako Štakor prepusti Bivolu sve važne odluke. Štakori vole brzu zaradu, Bivoli postupaju promišljeno i sustavno.

Zmije se teško odlučuju investirati u Štakore, jer su ovi potonji malo previše lepršavi i bezbrižni.

Dobra suradnja između Štakora i Koze. Oboje su šarmantni i znaju jedno drugo dovesti u red.

Vjerni Pas odličan je suradnik, no jednoga dana će mu preliti čaša i tada će zauvijek napustiti Štakora.

Tarot, astrologija, numerologija