Štakor

Štakor
Lunarni mjesec jedanaesti
Kompasni pravac 352.5°-7.5°
Vladajući sati 23 – 01
Pravac Sjever
Sezona Zima
Sretne boje plava, zlatna, zelena
Nesretne boje žuta, smeđa
Sretni brojevi 2, 3
Nesretni brojevi 5, 9
Cvijeće ljiljan, afrička ljubičica, đurđica
Polarnost Yang
Fiksni element voda
Pozitivne osobine Šarmantan, pametan, hrabar, poduzetan, maštovit, velikodušan, ambiciozan, uspješan, marljiv
Negativne osobine
voli kontrolirati, ogorčen, manipulativan, okrutan, osvetoljubiv, tvrdoglav, gladan moći, kritičan
Kompatibilnost Zmaj, Majmun
Tajni prijatelj
Bivol
Neprijatelj Konj

 

Početak Završetak Element
5 Veljača 1924 23 Siječanj 1925 Drveni štakor
24 Siječanj 1936 10 Veljača 1937 Vatreni štakor
10 Veljača 1948 28 Siječanj 1949 Zemljani štakor
28 Siječanj 1960 14 Veljača 1961 Metalni štakor
15 Veljača 1972 2 Veljača 1973 Vodeni štakor
2 Veljača 1984 19 Veljača 1985 Drveni štakor
19 Veljača 1996 6 Veljača 1997 Vatreni štakor
7 Veljača 2008 25 Siječanj 2009 Zemljani štakor
25 Siječanj 2020 11 Veljača 2021 Metalni štakor
11 Veljača 2032 30 Siječanj 2033 Vodeni štakor

Chinese-Zodiac-Rat-Year-of-the-RatPripadnici ovoga znaka nisu niti prljavi niti podli ljudi. Upravo suprotno, njegova dosljednost i robusno fizičko i duševno zdravlje, kvalitete su na kojem mu pripadnici ostalih znakova kineskog zodijaka mogu pozavidjeti.

Već kao djeca pokazuju samostalnost u ponašanju i razmišljanju. To nije jednostavno za njegove roditelje, ali Štakor od malena ima neobuzdanu znatiželju. Unatoč tomu, godi mu udobnost i sigurnost roditeljskog doma. Nešto tih djetinjih osobina Štakor zadržava i kada odraste. Najsigurnija tvrdnja koju o Štakorima možemo izreći jest da se neprestano mijenjaju, te da od njih uvijek možete očekivati neočekivano. Statičnost i rutina ih ubija i često se na glavce bacaju u smjele poduhvate. U ponekim trenutcima ih hvata strah od vlastite odvažnosti, jer u duši zapravo trebaju sigurnost kako bi se dobro osjećali.

Na polju posla i karijere brzo se uspinju do vodećih pozicija. Kada jednom odrede cilj, ne staju dok ga ne ostvare. No nikada ne “gaze preko leševa”. Draži im je uspjeh zasnovan na poštenom i vrijednom radu. Slabići i kukavice zacjelo se ne ubrajaju u njihov krug prijatelja, jer su to osobine koje Štakori ne vole. To se očituje i u tome da svoje vlstite slabosti vješto kriju ispod energične i ekstrovertirane fasade.

Štakori su vrlo društveni ljudi, uvijek okruženi svitom prijatelja, poznanika i drugih obožavatelja. No kako im je zapravo važniji kvantitet od kvaliteta, imaju vrlo malo doista pravih prijatelja. Sretnica koja osvoji srce pripadnika ovog znaka, bit će očarana njegovom strastvenošću i željom da joj ugodi. No ako ga ikada povrijedi, može računati s brutalnom osvetom.

Štakori su vrlo inteligentni i vrve od ideja i smionih planova. Oni žele sve i ne odustaju dok to i ne dobiju. Žilavi su i usmjereni na cilj, stoga ponekad rade i po cijele noći. Polovična rješenja ih ne interesiraju, jer cijene pozamašnu financijsku pozadinu. Osim toga vole biti u centru pozornosti. Nitko im to ne uzima za zlo, jer se na tako šarmantan, diplomatičan i susretljiv način trude oko svojih bližnjih.

Štakori imaju smisla za šalu i uvijek znaju neku zanimljivu novost, tako da uvijek imaju širok krug poznanika. Svojom snagom i smislom za umjetnost, uvijek iznova iznenađuju svoje bližnje. Iako si povremeno daju oduška za bjesomučne provode, njihovo zdravlje je dovoljno robusno da to podnese bez napora. A ako ponekad ipak obole, nećete ih čuti kako se žale, jer oni preziru slabost i njezini javno isticanje.

Kada jednom nešto odluči, Štakor ne odustaje, kakve god posljedice morao trpjeti. Nema mira i stalno naporno radi kako bi poboljšao životni standard. To ponekad može prerasti u pretjeranu želju za moći. Tada pokazuju svoju dominantnost i agresivnost, a konkurenciju napadaju bez milosti. Ponekad uživa u tome kako joj lako polazi za rukom izmanipulirati druge. Srećom, nitko se ne može dugo ljutiti na Štakora. Štakori se trebaju čuvati lažnih prijatelja, jer ih društveno ponašanje i pričljivost drugih ponekad zaslijepe u tolikoj mjeri da ne primijete kako je sve to samo himba i prijetvornost.

Žena-Štakor

Vi ste rođena domaćica, osjećajna osoba i žena koja pada na hohštaplere i prevarante. Vrlo rano ćete pronaći muškarca za za život, za kojega se možete brinuti i obasipati ga nježnostima. Pri tome ćete razviti takvu osjećajnost, koju nitko od Vas nije očekivao, niti sluti da ste za nju sposobni. Od Vas muškarac može naučiti što doista znači strast!  Iako će taj muškarac rijetko doista biti čovijek Vašeg života i teško Vas razočarati, nikada nećete gubiti vjeru u ljubav i uvijek ćete joj se iznova, s novim partnerom spremno i otvoreno predati. To može dovesti do gubljenja sbe za dobrobit voljenog muškarca ili pak do potpunog odustajanja od traženja ljubavi.

Muškarac-Štakor

Vi ste atraktivan i uglađen muškarac koji vrlo šarmantno zna ćaskati. Imate upravo ono što žene vole. Svojim blistavim smješkom i smislom za humor osvajate svako žensko srce. Zanimljivim i uzbudljivim pričama privlačite nebrojene slušateljice. Ako možda fizički i niste toliko atraktivan, to ni malo ne šteti Vašoj privlačnosti. Poput žene Štakora i Vi želite da se o Vama pozitivno misli i priča. No, za razliku od nje, Vama nije teško verbalizirati tuđe pogreške kako biste još više naglasili vlastite prednosti. Cijenite slatkorječive osobe pune hvale.

Tarot, astrologija, numerologija