Pas zdravlje

Pas zdravljeOčekivalo bi se da su ljudi rođeni u znaku Psa robusnog zdravlja. Kada se radi o uobičajenim bolestima poput gripe, prehlade i slično, to i jest tako. No kada Pas doista ozbiljno oboli uzroke treba tražiti duboko u njegovoj podvijesti. Lojalonost i vjernost, njegove ključne osobine, često ga spriječavaju iznijeti konfliktne situacije. Stoga Psi često zakopavaju svoje neizražene bitke duboko u sebe, odakle se one pokušavaju osloboditi putem kroničnih oboljenja.

Kako su Psi u pravilu pesimisti, kada obole teže mračnim mislima i ne vjeruju u terapiju kojom ih liječnik pokušava izliječiti. Situacija je još gora ako bolest potraje malo dulje. Medicinsko osoblje i pripadnici obitelji imaju pune ruke posla i moraju biti vrlo uvjerljivi kako bi pomogli sumnjičavom Psu naći put ka izliječenju. Kada jednom shvate da im ima lijeka, urođena snaga i stabilnost odraditi će svoje i Pas će biti uspješno izliječen. Poput Pijetlova i Psi su vrlo disciplinirani ljudi. Ova osobina im pomaže u situacijama kada se moraju striktno pridržavati nekog kompliciranog terapijskog plana. Kada jednom stekne povjerenje u liječnika i propisanu terapiju, neće mu biti teško pridržavati se uputa, čak i u slučaju nekih bolnih terapija.

Ponekad se čini kako vjerni Pas trpi teške i bolne terapije ne zbog svoje volje, već da ugodi svojoj obitelji i/ili partneru kojeg voli. Upravo tako, on razvija želju i volju za izliječenje svojim bližnjima za ljubav. Kada je ishrana u pitanju, Psi nisu skloni eksperimentiranju. Oslanjaju se na ono što poznaju. A najomiljenija im je bakina/mamina kuhinja ili tradicionalna jela regije u kojoj žive. Stoga se nemojte čuditi ako vidite Psa kako se nezdravo hrani, on ne zna bolje. U doba njegovih predaka masna, začinjena hrana u velikim porcijama imala je smisla, jer su po cijele dane teško radili u polju, no za njega koji radi u uredu za kompjutorom takva hrana živi je otrov. No probajte mu to objasniti, kada on tako poštiva obiteljsku tradiciju (naglasak je opet na obitelji).

No Pas je između ostalog i razumno biće. Može on i sam shvatiti kako su se vremena kao i način ishrane promijenili. Naravno, neće škoditi ako mu voljena supruga ili draga mama to dodatno obrazloži. Njegov um nije zatvoren za riječ razuma. Problem je samo u tome što je dalek put od teorije do praktične primjene, a Pas tako voli biti komotan i pomalo zazire od promjena. Ako ste pripadnik ovog znaka i prepoznajete se u gore navedenom, potražite stručnu pomoć. Nije dovoljno čitati o zdravoj prehrani, nutricionist Vam može sastaviti plan ishrane i dati recepte i praktične savjete.

Tarot, astrologija, numerologija