Majmun zdravlje

Majmun zdravljeŽivahnom Majmunu jednostavno ne pristaje briga za zdravlje. Ponekad niti ne primijeti da mu se sprema bolest, ponekad ignorira početne simptome dok bolest ne uzme toliko maha da se više ne može ignorirati. Majmuni nisu skloni samopregledima. Oni se pouzdaju u svoju izdržljivost i sposobnost da se uvijek dočekaju na noge. Nikada ne dopuštaju da im neke sitne boljkice kvare raspoloženje. Ta opuštenost u ophođenju sa zdravljem ima svojih prednosti, ali i mana. Majmun čvrsto vjeruje da mu se ništa strašno ne može dogoditi. Taj stav mu pomaže kod sitnih bolesti, koje se tada brže liječe ili čak do njih niti ne dolazi. No s druge strane, on nema potrebnu discipliniranost da bi podnio duge terapije i bolne zahvate.

Majmun je previše lepršav da bi uzimao lijekove točno na vrijeme ili da bi slijedio određenu dijetu, potrebnu za ozdravljenje. On uvijek traži neki izlaz, kako bi mogao izbjeći mučnu preciznost kojom treba koristiti propisanu terapiju. Stoga nije lako niti liječniku, koji ga tretira, niti oneome koji ide s njim liječniku, kako ne bi propustio terapiju. Većina pripadnika ovog znaka vole uživati, pa tako i u jelu. Oni nisu u stanju provoditi određenu vrstu ishrane, stoga se hrane raznoliko i maštovito. No pri tom su svjesni da nije zdravo baš sve što konzumiraju.

Čak niti redoviti objedi nisu im jača strana. Ponekad se osjećaju pomalo krivima, jer ne prate konstantu, što se redovitosti obroka tiče, no taj osjećaj krivnje brzo zamjenjuje radost zbog još jednog ukusnog objeda. Kao i na svim drugim životnim poljima, Majmunu je i u ishrani najvažnija zabava. Stoga se ne zamara kompliciranim receptima iz vrhunskih svjetskih kuharica, već jednostavno i na zabavan način, improvizira, dopuštajući šarenim slikama da ga inspiriraju. Zapravo, on je pravi majstor improviziranja. I ne srami se postaviti krajnje neobične kombinacije hrane pred svoje ukućane, koje ovi, na žalost, ne znaju uvijek cijeniti. No Majmun se ne da lako obeshrabriti. Neuspjeh mu samo daje snagu za novi pokušaj. Da biste se dugoročno zdravo hranili, trebali biste uvesti konstantu u Vaš ishranu, kako u redovitost obroka, tako i u sadržaj onoga što jedete.

Tarot, astrologija, numerologija