Utjecaj elemenata na Kozu

utjecaj elemenata na kozuAko Koza u kineskom zodijaku predstavlja ženski princip, nije uvijek tako blaga kako se na prvi pogled čini. U pravilu se Koze rado okružuju drugim ljudima i pokazuju razumijevanje i suosjećajnost. Osim toga krase ih umjetnički talenti.

Drvena Koza (1955, 2015)

Mada ova Koza, poput ostalih traži sigurnost u društvu drugih, povremeno ipak preferira samoću. Dapače, ona voli povremeno baviti se sobom. Pri tom se kod pojedinih Koza pojavljuje ta poznata umjetnička žica. Kada se udubi sama u sebe, nije joj potrebno društvo i može se u potpunosti posvetiti svojim unutarnjim događanjima.

Vatrena Koza (1907, 1967)

Ovoj Kozi najvažnija je neovisnost. Za potrebe samoostvarenja rado će se odvojiti iz “stada”. No kada to učini morit će je savjest i osjećat će se krivom, jer nije potpuno na usluzi drugima.

Zemljana Koza (1919, 1979)

Zemljana Koza u pravilu se osjeća vrlo zadovoljno svojim mjestom u “stadu”. Ona je svjesna da se odlučila, ako ne za najbrži, ali barem za najsigurniji način postizanja uspjeha. Također je sigurna da na taj način ne šteti nikome, što joj je vrlo bitno, jer joj je tuđa dobrobit važnija od vlastite.

Metalna Koza (1931, 1991)

Metalna Koza nema potrebu gurati se u prvi plan. Ona zna da njezina djela govore više od riječi i da joj njezina spremnost da pomogne drugome osigurava zagovornike. Bude li se držala svoje prijaznosti, daleko će dogurati. Bude li previše gruba, ostat će sama.

Vodena Koza (1943, 2003)

Društvo je vodenoj Kozi vrlo bitno i uvijek se najbolje osjeća kada je dio neke zajednice. Unatoč tome često joj je potrebno vrijeme samo za sebe. Stoga si ona uzima Time-out često neprimjetno, u sred najveće gužve. Njezini protivnici rado dopuštaju da ih nježnim riječima navede da joj se pridruže.

Tarot, astrologija, numerologija