Koza u zapadnjačkoj astrologiji

Koza u zapadnjačkoj astrologijiKoza-Ovan

Ovaj čovjek jednostavno blista od pronalazačkog duha i stalno nas ponovno oduševljava svojim otkačenim idejama. No sigurnost je kod njega prvi prioritet. Bez nje ne može u potpunosti razviti svoju kreativnost.

Koza-Bik

Osobe rođene u ovoj kombinaciji znakova pravi su genijalci sa širokim spektrom interesa. No, ponekad je potrebno pogurati i najvećeg genijalca da bi ga se ponukalo na djelovanje.

Koza-Blizanci

Uvijek pomalo pesimistična, ova Koza rijetko je zadovoljna svijetom i sama sobom. Ima visoka očekivanja i teži perfekcionizmu.

Koza-Rak

Osjećajna dušica s bujnom maštom. Čak i u odrasloj dobi vješa žizmicu na kamin na Badnjak i očekuje da će je ujutro iznenaditi poklon.

Koza-Lav

Ova Koza uvijek je u pokretu i brzinom kojom se kreće, mijenjaju se i njezini ciljevi. Kojim putem krenuti za nju ne predstavlja problem, jer se novim situacijama prilagođava poput kameleona.

Koza-Djevica

Ova Koza ima jasno definirane ciljeve i visoka očekivanja. Udobnost u dvoje, fiksno radno vrijeme, ne daj bože akcije, njezina su prva tri prioriteta. No djevičanska Koza je prava diva, a ophođenje s njom nije uvijek jednostavno.

Koza-Vaga

Vragolasto blistavih očiju, kada nešto smjera, ova Koza zna biti prava mala svađalica. U ljubavi je blaga, pa onaj tko osvoji njezino srce zadobija imunitet i neće biti napadan.

Koza-Škorpion

Jedina među Kozama kojoj je lijenost potpuno strana. Promatrajući vrijedne ruke ove radišne Koze svatko se može posramiti. Neumorna je i puno toga postiže.

Koza-Strijelac

Strijelac je pomalo naporan znak za nježnu Kozu. Zadihano pita Koza ispod glasa Strijelca koji joj sjedi na leđima: “Kuda idemo?”, “Vidjet ćeš!”, glasi grubi odgovor.

Koza-Jarac

Hrast među Kozama. Pod utjecajem Jarca, ova Koza posjeduje snagu volje. Vrijedno se probija do vrha, a kada jednom tamo stigne, zacjelo je ništa ne može zbaciti.

Koza-Vodenjak

Individua posebne vrste. Živi ovdje i sada. Sve ostalo ostavlja malo dojma na njega. Važno je samo biti sretan, sada. Istinski filozof.

Koza-Ribe

Nježno osjećajna kombinacija sramežljivosti i zadivljujuće kreativnosti, s kojom se treba pažljivo rukovati. No nikada joj neće nedostajati ljudi punih ljubavi prema njoj.

Tarot, astrologija, numerologija