Konj zdravlje

horse-chinese-zodiac-profileZnak Konja pripada elementu vatre i spada u skupinu robusnijih znakova kineskog horoskopa. Njegov element je Yang vatra i on predstavlja muški princip, te posjeduje snagu i otpornost. Bolest i slabost niakako mu ne pristaju, stoga često ne priznaje ozbiljnost situacije, kada je bolestan. Pa čak niti pred svojim najbližima. Konj vjeruje kako se svaka bolest može izliječiti ili mirovanjem ili pak šetnjom u prirodi.
Upravo to je razlog zašto ćete Konja doista rijetko sresti u liječničkoj ordinaciji. Ponekad toliko dugo taje simptome, dok ne bude prekasno za liječenje. Kada zaključe da su doista ozbiljno bolesni, isprva pokušavaju sami pronaći način za izlječenje. A kada to ne uspije, obraćaju se nadležnom stručnjaku, koji ponekad može jedino konstatirati da je bolest odviše uznapredovala. Sve to samo zato jer ne žele biti ovisnio o nečijoj pomoći. Snagom svog vatrenog elementa, Konj aktivno sudjeluje u svom liječenju i čvrsto vjeruje kako je upravo on sam ključ za dug i vitalan život. No ništa ne čini bez da razumije zašto je što potrebno i uvijek pomno nadzire rad liječnika.

Po pitanju ishrane Konji su vrlo pragmatični. Jedu sve što im dođe pod ruku. Ukoliko ima mogućnost nabavljanja hrane sa sela, iskoristit će je. Konj će bez problema prihvatiti zimski režim ishrane s ograničenim izborom namirnica. Nikada mu ne bi palo na pamet kupiti voće ili povrće koje je iz uvoza i nije sezonsko. Kada su u pitanju visokovrijedne namirnice, Konj ne pita za cijenu. Mnogi Konji ne vole kuhati i nisu osobiti gurmani. U njihovom domu nerjetko ćete naći čitav asortiman polugotovih i gotovih porcija hrane. Oni su mišljenja kako je brza hrana vrlo praktična, jer je gotova u trenutkau, kada čovjek ogladni.

I na sirove namirnice se Konj može naviknuti. Razlog tomu je njihova brza priprema ;), a i drago im je kada su u mogućnosti na brz način pojesti nešto zdravo. Kada je u pitanju ishrana, trebali biste osluškivati svoj organizam, dragi Konju. jedite ono što godi Vašem tijelu, a ne ono što se može brzo zgotoviti.

Tarot, astrologija, numerologija