Feng šui partnerskih odnosa

Feng šui partnerskih odnosaKineska filozofija temelji se na dualizmu, odnosno na načelu da u prirodi postoje dvije suprotne karakteristike energije – yin i yang, koje prožimaju nas i svu prirodu koja nas okružuje. Prva stvar koju treba učiniti kada upoznate neku osobu, jeste provjeriti kakav je balans yin i yang energija u vašem odnosu, kakav god on bio, poslovan ili ljubavan.

Yin je primarno ženska energija, energija sporog tijeka, kreće se prema dolje, yin je crno, tama, noć. Yin je pasivna energija, mir, stajaća voda, ali može predstavljati i beživotnost i smrt. Yang je primarno muška energija, brza energija, kreće se prema gore, bijela boja, dan, svjetlo, vjetar, pokret, glazba, dominacija… Yang je aktivna energija, snaga, odlučnost. Nasuprot Yinu, Yang je život. Lako se primijeti da se u prirodi sve bazira na ciklusima Yina i Yanga koji se stalno smjenjuju. Noć zamjenjuje dan, ljeto zamjenjuje zimu, Sunce zalazi, Mjesec izlazi… i tako opet u krug. Sunce je Yang, Mjesec je Yin.

Kako ćemo znati je li neka osoba Yin ili Yang tip? Odgovor je prilično jednostavan – potrebno je samo provjeriti godinu rođenja! Godine koje završavaju parnom cifrom su – Yang, a godine koje završavaju neparnom su – Yin.
Optimalan odnos je onaj u kome je jedna osoba Yin, a druga Yang. Ako su obje osobe Yin, odnos je “mrtav” i dosadan, ne događaju se bitne stvari i osobe se jednostavno udalje. Ako su obje osobe Yang, odnos je preburan, oboje izgaraju u strasti i odnos naglo puca.

Zato obratite pažnju na osobe u svom okruženju, poslovnoj i emotivnoj sferi života. Naravno, važno je napomenuti da je ovo samo jedan od mnogih parametara za procjenu odnosa dvije osobe, ali svakako predstavlja osnovu od koje treba krenuti. Čak iako vaš odnos ne spada u harmonične po ovom metodu, to ne implicira da isti morate odmah prekinuti. U tom slučaju, potrebno je konzultirati feng shui stručnjaka koji će na temelju kompletnih podataka procijeniti sudbinu i potencijale vašeg odnosa.

Tarot, astrologija, numerologija