Feng shui ulazna vrata

feng-shui-your-front-door-1Ulazna vrata, ili glavna vrata, su vrlo važna stavka u feng shui. U feng shui, kuća/stan dobiva svoj chi, ili energetsku hranu kroz ulazna vrata, pa jača, zdravija i uravnoteženija prednja vrata daju energije bolje kvalitete za one koji žive u kući.

Obezbedite nesmetan, otvoreni protok energije do ulaznih vrata. To znači da nema oštećenih starih posuda s mrtvim biljkama ili bilo koje druge stavke koje blokiraju protok Feng shui energije do ulaznih vrata. Držite ulazna vrata čistim i svježim, to je uvijek najbolji feng shui. Najpovoljniji feng shui protok energije do ulaznih vrata je glatki i vijugavi put nalik protoku vode, a ne izravni i oštri koji je čest u modernim kućama.

Ulazna vrata koja se otvaraju široko, bez cviljenje, koja imaju lijepe brave i boje su odličan feng shui. Ako se brave pokvare, popravite ih ili zamijenite, nemojte držati božićne vence na vratima u svibnju, obojite ih ako su izblijedila, a to će Vam pomoći privući kvalitetnu energiju u Vaš dom.

Vrata sa snažnom pozitivnom energijom imaju dizajn i proporcije u skladu sa kućom/stanom u cijelini. Ova jednostavna stvar često se zaboravlja prilikom renoviranja doma, tako da se često može vidjeti velika kuća na 2-3 kata s malim ulaznim vratima.

Front-door-650x491Boje za ulazna vrata moraju odgovarati elementu koji predstavlja smjer gdje se vrata nalaze. Ako se ulazna vrata nalaze na istoku, najbolje ih je obojiti u boje drveta, a to su smeđa i zelena. Ako ni jedna od tih boja ne odgovara eksterijeru Vašeg doma, imate dodatne opcije na temelju pet elemenata produktivnog ciklusa. Element koji hrani drvo je voda, pa možete odabrati plavu ili crnu boju za Vaša ulazna vrata, također, element koji jača drvo je zemlja, a njene boje su bež, svijetložuta, boja pijeska.

Izbori boja za Vaša jugoistočna ulazna vrata su slični istoku, jer oni dijele isti feng shui element drva. Dakle, zelena i smeđa boja su izvrsni izbor za jugoistočna ulazna vrata. Međutim, budući da jugoistok, povezana s novcem i bogatstvom, postoje dodatne mogućnosti za izbor boja, a to su voda (plava i crna) i zemlja (bež, svijetložuta, boja pijeska).

Jug je jedini smjer s elementom vatre, da su najbolje boje za ulazna vrata na jugu  žuta, ljubičasta, narančasta i jaka ružičasta/magenta. Ako Vam te boje ne odgovaraju izaberite smeđu ili zelenu, jer to su boje drveta, a drvo hrani vatru.

Feng Shui energija povezana sa jugozapadnim vratima je majčinska energija, kao i energija ljubavi i braka. Ovdje vlada element zemlje, te su boje koje najviše odgovaraju ovim vratima bež, svijetložuta, boja pijeska. Također, vatra hrani zemlju, pa možete odabrati i žutu, ljubičastu, narančastu ili ružičastu boju.

Najbolje boje za Vaša zapadna ulazna vrata su boje metala, bijela i siva. Vaši drugi izbor su boje elementa zemlje,  bež, svijetložuta ili boja pijeska.

blue-doorSjeverozapadna ulazna vrata predstavlja metal, te je najbolji izbor boja bijela ili siva, kao i boje elementa zemlje koja hrani metal, a to su bež, svijetložuta i boja pijeska.

Sjever je jedini smjer s elementom vode, tako da su najbolji izbor za sjeverna ulazna vrata plava i crna boja. Ako Vam to ne odgovara, izaberite bijelu ili sivu boju koje predstavljaju metal koji hrani vodu.

Sjeveroistočna ulazna vrata predstavlja element zemlje, a boje koje odgovaraju ovdje su bež, svijetložuta ili boja pijeska. Osim ovih tonova zemlje, možete koristiti i boje vatre, žutu, ljubičastu, narančastu ili ružičastu, jer vatra hrani zemlju.

Jako loš feng shui je ogledalo okrenuto izravno ka ulaznim vratima. Najbolji feng shui savjet za to je da ga skinete ili premjestite tako da se ne odražava na vrata. Ako ne možete ukloniti ogledalo, onda morate tražiti neka kreativna rješenja, a feng shui najbolje radi kad se primjenjuje na kreativan i suptilan način. Dakle, možete pokriti ogledalo s nečim što odgovara Vašem unutarnjem dekoru ili ga obojiti. Možete postaviti bujne, velike biljke pred ogledalo, ili objesiti lijepu umjetničku sliku preko njega. Postavite ukrasne naljepnice na ogledalo, ili unesite neki komad namještaja koji ćete usmjeriti na zid gdje je ogledalo.

Tarot, astrologija, numerologija