Životinje za dobar feng shui

Nebeske životinje

Crna kornjača, zeleni zmaj, bijeli tigar i crveni feniks. Kinezi koriste kartu u traženju pravilne lokacije. Prema tradiciji, ona se sastoji od četiri kineska božanstva, preobražena u zemaljske oblike terena. Najbitnije je da se prepoznaju oblici terena, jer oni pružaju zaštitu. Najpovoljniji tip zemljišta je neravan s blagim brdašcima, uzvišicama i dolinama sa dosta sunčeve svjetlosti gdje ne pušu vjetrovi. Pri određivanju četiri simbolične životinje kompasa polazna točka je čovjek (kuća i pravac prema kome on gleda kada stoji na svojim ulaznim vratima).

Crna kornjača

blackturtleCrna kornjača predstavlja sreću u vidu potpore, stabilnosti, sigurnosti i pokroviteljstva. Ona je i simbol dugovječnosti. Crna kornjača se nalazi iza kuće, i bilo bi dobro da je to sjever. Crna kornjača donosi lagano i sigurno uvećanje sreće. Crna kornjača predstavlja planinu. Ako nema brda iza kuće neće imati ni ko da štiti obitelj iz generacije u generaciju. Naročito je važno za oca ili hranitelja obitelji. Imati planinu ispred kuće nije dobar Feng Shui, izuzetno je loše i donosi konfrontaciju. U konfontaciji s planinom uvijek ćete biti gubitnik. U slučaju da nema planina sa stražnje strane (crna kornjača), možete podići zid, ogradu ili postavite drveće.

Zeleni zmaj

greendragonZeleni zmaj odgovara Jang muškoj strani tj. istoku. Kada stanete na vaša ulazna vrata gledajući prema van s vaše lijeve strane se nalazi mjesto zelenog zmaja. Ako je to istok onda je zmaj još moćniji. Ova lijeva strana mora biti nešto viša u odnosu na desnu (tu gdje je desna je bijeli tigar) tada je zmaj dominantan. Zeleni zmaj donosi dobru sreću, obilje, dobar utjecajan položaj i moć članovima obitelji. U slučaju da je ta strana niža postavite zid ili zasadite jednostavno zelenilo (grmlje). To je ako živite u kući. Ako živite u apartmanu, zgrada s lijeve strane mora biti viša u odnosu na desnu. Zmaj mora biti dominantniji nad tigrom. Zeleni zmaj predstavlja mudrost, moralnu i duhovnu stranu.

Bijeli tigar

whitetigerBijeli tigar odgovara desnoj strani od ulaznih vrata gledano. Bilo bi poželjno da je to zapad. Ako se to poklopilo bijeli tigar će donijeti sreću i zaštitu (od pljački, nezgoda, poraza). Razina s desne strane mora biti nešto niži da bi zmaj mogao drži tigra pod kontrolom.

 

Crveni feniks

redphoenixCrveni feniks se nalazi ispred našeg doma. To je najniži oblik zemljišta. Nalazi se izravno naspram nas ili na jugu. Ako ga nemate ispred kuće poditnite zidić od crvenih cigli. Crveni feniks simbolizira uspjeh i neočekivanu pomoć. Donosi sreću i velike mogućnosti. Zato prostor ispred kuće treba biti prostran, svijetao i prazan. Unosi optimizam u članove obitelji. Simbol feniksa može biti bilo koja ptica: fazan, crveni pijetao, paun, flamingo.

Životinje

Zmaj kornjača

dragon turtleima tijelo kornjače i glavu zmaja, a najčešće stoji na podlozi od novca i drži novčić u ustima. Često se prikazuje s jednom ili više zmaj kornjača beba na leđima. Postoje mnogi atributi dodijeljene zmaj kornjači – od privlačenja bogatstva do zaštite i poboljšanja karijere. Energija zmaja je povezana s hrabrošću, povoljnosti i srećom; to je jedan od najmoćnijih simbola u tradicionalnom feng shui. Kornjača donosi energiju stabilnosti, dugovječnosti i zaštitu, oni je drevna energija povezana sa mudrošću zemlje. Kao izraz obiju tih energija, mitski zmaj kornjača postao lijek za trajno bogatstvo, zaštitu i ovlast. Kao shui lijek za bogatstvo, zmaj kornjaču postavite u Vaše područje novca. U tu svrhu, obično odaberite zlatnu zmaj kornjaču koji ima više novca oko nje, kao i kineski novčić u ustima. Za karijeru, postavite zmaj kornjaču u Vaše područje posla ili na sjever/sjeverozapad. Odaberite kvalitetan brončani kip ili onaj izrezbaren od kristala ili kamena. Kako bi neutralizirali energija negativnih zvijezda, koristi se metalna zmaj kornjača. U ovom slučaju to donosi jake zaštitne energije zmaja i čuvarske energije kornjače.

Fu psi

foodogsFeng shui Fu psi su simbol zaštite. Fu Psi su tradicionalno smješteni ispred carskih palača, hramova i vladinih ureda. Fu Psi su također tradicionalni feng shui simbol obiteljskog bogatstva i društvenog statusa i bili su smješteni ispred bogatih domova. Fu Psi su obično prikazani kao par. Muški Fu pas drži kuglu ispod desne šape, što označava kontrolu nad njegovom domenom i zaštitu svoje kuće. Ženski Fu pas drži mladunče ispod njezine lijeve šape, što znači jak majčinski zaštitni instinkt.

Lavovi

piyaoPi Yao ili Pi Xiu su mitski lavovi za zaštitu i tjeranje zlih duhova. Također se koriste za privlačenje bogatstva. Može se koristiti jedan lav ili u paru. Postavite lavove u područja novca ili sreće. Nikada ih ne držite u kupaonici, kuhinji ili na podu.

Chi Lin

chilinje mitsko biće s glavom zmaja, tijelom konja i krljuštima šarana. Također se zove Zmaj konj ili kineski jednorog. Chi Lin donosi snažnu, zaštitnu feng shui energiju s blagoslovima dobrog zdravlja i blagostanja. Chi Lin je vrlo odan svom vlasniku i štiti kuću od zlih duhova.

Ždral

cranesimbolizira dugovječnost zbog svojeg dugog životnog vijeka. U drevnim kineskim legendama, ždralovi nose duhove umrlih u nebesa. Dakle, simbol ždrala se koristi u feng shui za donijeti energiju dugog, plemenitog i mirnog života koji će na kraju dovesti ljudsku dušu u nebesa.

Mandarinske patke

mandarinducksOve poznate patke su “ljubavne ptice” i najpopularniji tradicionalni feng shui lijek za ljubav i romantiku. Budući da su par za cijeli život, Mandarin patke simboliziraju odanost, vjernost i cjeloživotnu naklonost u pitanjima srca. Mandarin patke se uvijek koriste u parovima i postavljaju u područja ljubavi i braka nečijeg doma ili u spavaćoj sobi.

Slon

elepje simbol snage i mudrosti, svih kvaliteta i moralnog vođe. Donosi sreću vezano za uspon oca i mogućnosti da zauzme bolji položaj, a koristi se i za sreću potomaka. Zaštita, sreća, mudrost i plodnost su glavne Feng shui energije koje donosi simbol slona u bilo kojem prostoru, bilo da je dom ili ured. Kada se koristi za plodnost, slonova surla treba da je okrenuta prema dolje, jer slon sa surlom na dolje se probija kroz različite prepreke i akumulira energiju u surli kako bi stigao do svog cilja. Za zaštitu doma, dobro je imati par slonova kod glavnog ulaza u kuću/stan. Za dječju sobu dobro je imati slike slonova ili igračke. Slon za sreću, treba imati surlu podignutu na gore. Slon za mudrost i znanje se koristi u radnoj sobi, uredu, dječjoj sobi i dnevnoj sobi. Ako želite dobru sreću u ljubavi i braku, stavite par slonova u spavaću sobu.

Žaba

frogŽabu možete imati i u dnevnoj sobi i u vrtu. Ne u kuhinji i spavaćoj sobi, jer ima suprotan učinak. Ukupan broj žaba ne smije prijeći devet. Najbolje je držati žabu u kut dijagonalno u odnosu na ulazna vrata. U blizini, ali nikako na podu (visina stolića može). Ona treba biti okrenuta prema ulaznim vratima. Najbolje je žabu postaviti u područje novca na osnovu Vašeh BaGua broja.

Mačka

luckycatSretna mačka se najčešće postavlja u područje karijere i posla, a naziva se i mačka novca. Mačka je obično prikazana u bijeloj boji sa crvenim, zlatnim i crnim detaljima, sa šapom prema gore što simbolizira zaštitu. Mačka nosi jedan zlatni novčić. Postavite je na jugoistok za privlačenje novca.

Pijetao

roosterse često koristi u feng shui za potrebe napredovanja u karijeri. Za potrebe napredovanja, sliku Pijetla najbolji postaviti na području sreće. Pijetao se probudi vrlo rano, najavljuje zoru novog dana, on raspršuje tamu i mračne, zle duhove, tako da on simbolizira obranu od zlih sila.

Svrake

magpiesimboliziraju ljubav, radost i veselje. Koriste se za uklanjanje prepreka koje stoje na putu ljubavi i karijere. Predstavljaju i simbol obitelji i preporučuju se ljudima koji žele da se skrase i osnuju obitelj. Također, svrake su simbol braka,djece i sreće u domu. U Kini, svrake najavljuju bolji posao, svježe ideje, ili dolazak ljubavi.

Paun

peacockdonosi oprez i zaštitu. Simbolizira ljepotu i osjećaj ljubavi i privlačnosti, dakle slika pauna ili paunovo perje često se preporučuje u feng shui kao lijek ljubavi.

Golubica

doveMir je univerzalna energija golubica, bez obzira iz koje kulture dolazi. U feng shui, golubice se također koriste kao ljubavni lijek za stvaranje dugog i mirnog braka.

Leptir

butterLeptiri se najčešće koriste za privlačenje ljubavi kod osoba koje su same. Leptir simbolizira sreću, slobodu, uzdizanje, let ka nebu, te se često koristi u BaGua područjima kreativnosti i djece. Također, slike leptira možete postaviti u bilo koje područje, na primjer u spavaću sobu, jer će leptir svakako donijeti potrebnu energiju ukoliko Vam je potrebna. Na balkon ili u vrt, postavite leptire za radost i privlačenje ljubavi i dobre sreće.

Šišmiš

batse smatra vrlo povoljnim feng shui simbolom prosperiteta. Međutim, simbol šišmiša se rijetko koristi u zapadnom svijetu. Šišmiš se smatra simbolom bogatstva i koristi se kao lijek za bogatstvo, jer ista riječ/izgovor za šišmiš – “Fook” – znači “prosperitet” na kineskom. Šišmiš također predstavlja sreću i dugovječnost.

Konj

hordonosi energiju uspjeha, slave, slobode i brzinu. Konj feng shui simbol često se koristi u području slave (jug), kao i karijere (sjever). Slika konja (ili više konja) često se koristi u poslovne i uredske feng shui aplikacije.

Tarot, astrologija, numerologija