Voće za dobar feng shui

Feng Shui energija voća je energija ostvarenje. Feng shui majstori preporučuju da pored svježeg voća u dom unesemo i slike voća. Prilikom odabira slika voća, prije svega slušajte svoj instinkt ili vlastito razumijevanje energije voća. Opis najpopularnijih feng shui voćnih simbola:

Breskva

peachJedan od najpopularnijih feng shui voćnih simbola, breskva, je simbol besmrtnosti. Breskve su također poznate u feng shui kao plod neba zbog pojavljivanja u mnogim drevnim kineskim legendama o besmrtnim bogovima. Breskva je povezana s bogatstvom, zdravljem i dugovječnosti. Breskve su također poznate kao Feng shui simbol ljubavi i braka. U Kini, “ljubavna sreća” se često naziva “breskvini cvjetovi sreće”.

Nar

pomegranateBudući da je nar voće puno sočnih sjemenki, on simbolizira plodnost u feng shuiu. Nar također simbolizira sreću u obitelji, kao i puno sreće za nečije potomke. Feng Shui majstori često savjetuju mladence u Kini da prikažu umjetničke slike s narom za privlačenje sreće i mnogo zdrave djece.

Grožđe

grapesU feng shui, grožđe simbolizira obilje hrane, a time i obilje materijalnog bogatstva. Grožđe predstavlja uspjeh i obilje koje dolazi u bliskoj budućnosti, ili je oduvijek bilo u nečijoj obitelji. Ponekad se grožđe također koristi kao Feng shui simbol za plodnost, kao i lijek za okretanje loše sreće u dobru.

Jabuka

applesje oduvijek bila povezana s mirom, dobrim zdravljem i harmonijom u nečijem domu. Jedan od razloga je i činjenica da u kineskom jeziku riječ za “jabuke” zvuči kao riječ za “mir”. Crvene jabuke smatraju se vrlo povoljnim simbolima, iako se i zelene i žute jabuke također naširoko koriste u skladu s njihovim svojstvima boja.

Naranče

orangPopularnost naranče u tradicionalnim feng shui aplikacijama objašnjava se osvježavajućim mirisom, kao i jang kvalitete boje naranče. Kao Feng shui simbol,  često se preporuča 9 naranči u dnevnoj sobi ili kuhinji za sreću i blagostanje. Smatra se da agrumi mogu odbiti lošu sreću, tako da se uz naranče, mandarine, limun i limete često koriste za blagostanje i bogatstvo. Naranče mogu odlično poslužiti za čišćenje doma od negativne energije.

Ananas

pineappKineska riječ za ananas zvuči kao “sreća koja dolazi”, tako da je ananas postao popularni tradicionalni feng shui simbol bogatstva, sreće i blagostanja.

Tarot, astrologija, numerologija