Sretni bambus

luckybamboo01Sretni bambus (eng. lucky bamboo) je biljka koja će vam donijeti novac i sreću i najpoznatiji je feng shui “lijek” protiv loše energije koji simbolizira boljitak u domu! Sretni bambus nosi botanički naziv Dracaena sanderiana i uopće ne pripada obitelji bambusa. Lako se uzgaja i vrlo je tolerantan na različite uvjete. Elegantno stablo bambusa odlično će izgledati u domu ili kacelariji. Sretni bambus predstavlja svih 5 elemenata.

Drvo: same stabljike biljke simboliziraju drvo.

Zemlja: kamenčići koji se polažu u posudu u kojoj ova biljka raste. Potrebno je znati da kamenčići nikako ne smiju biti iz mora, jer sol će uništiti biljku. Ukoliko imate lijepe morske kamenčiće, prvo ih prokuvajte, dobro očistite od soli i tek onda ih možete koristiti za svoj bambus.

Voda: ova biljka raste u vodi.

Vatra: Feng Shui sretni bambus obično ima crvenu vrpcu vezanu oko stabljika (crvena boja je izraz vatrenog elementa).

Metal: staklene posude u kojima se uzgaja bambus pripadaju metalnom elementu. Ako je Vaš feng shui sretni bambus u keramičkoj posudi, trebalo bi da ima ili metalni novčić (kineski novčić za sreću), ili metalni kipić, na primjer buda koji se smije.

Značenje broja stabljika

luckybamboo02Velik dio sreće koji je povezan s bambusom sreće potječe iz broja stabljika. Broj stabljika određuje vrstu energije koju ova biljka donosi u nečiji dom i život. Više stabljika znači veći blagoslov i sreća.

1 stabljiika

Jedan kraj stabljike drži se u vodi tako da lišće može rasti i stalno proizvoditi nove listove. Simbolizira dobar život koji je ispunjen prosperitetom. Ova biljka obećava poslovni rast i omiljen je poklon među tvrtkama i ljudima koji se bave biznisom. .

2 stabljike

predstavljaju ljubav i brak. Također se kaže da udvostručuju sreću.

3 stabljike

Biljka bambusa sa 3 stabljike je jedna od najomiljenijih. Donosi tri vrste sretne energije za Vas: Sreća: Fuk, dugovječnost: Sau i bogatstvo: Luk

4 stabljike

plant2U kineskom jeziku, riječ za četiri zvuči vrlo slično riječi za smrt. Broj četiri ima negativnu energiju. Nikada nećete naći četiri stabljike bambus biljke u kineskoj kulturi; a kamoli ikad dati za poklon

5 stabljika

Uz broj pet, postoji jedna stabljika za svako područje vašeg života koja može donijeti bogatstvo. Pet stabljika bambusa jača svaki od pet područja života koji mogu utjecati na razinu bogatstva: emocionalno, intuitivno, mentalno, fizički i duhovno.

6 stabljika

Šest stabljika bambusa privlači prosperitet i prednosti za postizanje većeg bogatstva.

7 stabljika

donosi dobro zdravlje

8 stabljika

donosi bogatsvo, obilje, plodnost

9 stabljika

donosi dobru sreću.

10 stabljika

donosi savršenstvo u život u sva područja.

21 stabljika

Dobar život sa obiljem bogatstva i odličnim zdravljem.

Tarot, astrologija, numerologija