Feng shui božanstva

Buda koji se smije

laughing_buddha_feng_shui-1024x1024koristi se kao Feng shui lijek za bogatstvo, sreću, obilje, uspjeh, dobro zdravlje. Također, on je zaštitnik djece i dobro ga je staviti u sobu gdje borave djeca. Buda koji se smije se temelji na priči o budističkom redovniku koji je živio u 10. stoljeću u Kini. Bio je malo previše ekscentričan za redovnika, ali srce mu je bilo puno ljubavi, te u vrijeme kada je živeo, bio je voljen od mnogih. On se smatra za reinkarnaciju Gautama Bude (povijesni Buda); i koristi se za povećanje energije svjetlosti srca, radosti i smijeha u svakodnevnom životu. Također se zove sretni, Hotei ili putujući Buda, i često se prikazuje sa zlatnim polugama, kineskom tikvom (Wu Lou), vrećom blaga ili okružen djecom.

Medicinski Buda

medicbuddhase koristi, kao što i samo ime implicira, za dobro zdravlje i isjeljivanje. U tradicionalnim slikama (tibetanski thangki) je okružen raznim travama i lijekovima, s aureolama od iscjeljujuće energije koja zrači iz njegove glave i tijela. On treba izliječiti sve bolesne i ranjene i ukloniti bolesti. Obično je prikazan kako sjedi sa staklenkom lijeka u lijevoj ruci, a desna ruka mu je položeno na koljeno sa stabljikom ljekovite biljke između palca i kažiprsta. Ponekad medicinski buda se također naziva plavi buda ili lapis lazuli buda.

Kwan Yin

kwanyinženski buda donosi blagostanje, sreću, zdravlje, utječe pozitivno na obitelj, karijeru, bogatstvo. Ona predstavlja univerzalni Feng shui simbol dobrote i majčinstva. Bijelu Kwan Yin treba staviti na zapadno područje kojim dominira element metal, a zelenu na istočno. Možete je staviti ispred ulaznih vrata kako bi stvorila zaštitničku chi energiju. Nikada je ne držite u kupaonici ili kuhinji, niti na podu.

Tara

taraženski buda, postoji kao zelena, bijela, žuta, crvena, crna i plava. Tara se naziva božica suosjećanja i majka oslobođenja. Međutim, energija Tare također obuhvaća uspjeh i bogatstvo. Crna Tara se koristi za moć, a plava za smanjenje bijesa. Zelena Tara je simbol prirode, zdravlja, znanja. Ona donosi sreću i otklanja strahove koji proizlaze iz neznanja. Zelena tara povećava dobru energiju i donosi nove početke. Postavite zelenu Taru na istok i jugoistok. Nikada ne držite Taru u kupaonici, kuhinji ili na podu. Bijela Tara je majka svih Buda. Simbolizira dugovječnost i zdravlje, ali i sve ostale dobre feng shui energije jer bijela sadrži sve ostale boje. Jugozapad, istok i sjever su idealna područja za bijelu Taru. Crvena Tara se koristi za pojačanje energije.

8 besmrtnika

8immortalsposjeduju magiju i nadnaravne moći, koriste se za sreću i uspjeh. 8 besmrtnika od kojih su dvije žene, predstavljeni su u zmaj brodu koji ih nosi u nebesa. Osam besmrtnika se obično stavljaju na visoko mjesto s dobrom energijom, kao što je stol u dnevnoj sobi, ili s fokusom na ulazna vrata. Nemojte ih stavljati u kuhinju, kupaonicu ili spavaću sobu. Možete odabrati skulpturu, sliku, ili čak i vazu s likom svih osam besmrtnika. Najbolji Bagua područja za prikaz osam besmrtnika su istok i jugoisto ili Vaše osobno sretno područje.

Fuk Luk Sau

fukluksau3 božanstva su simboli bogatstva, sreće, uspjeha i dugovječnosti. Luk je simbol stabilnosti, slave i uspjeha, kao i financijskog obilja. Luk se često prikazuje kako drži ru Yi, simbol moći i autoriteta, ili zlatni ingot, popularni simbol bogatstva. Fuk znači blagoslov sreće i zdravlja. To je mudar čovjek koji se često prikazuje kako drži ili svitak ili dijete. Postoji popularno vjerovanje da je Fuk personifikacija planeta Jupiter, kojem pripada energija sreće. Sau znači dugovječnost. To je mudar starac koji se obično prikazuje s vrlo visokim čelom i toplim osmijehom na licu. On drži breskve (simbol besmrtnosti). Tri mudraca, obično se nalaze u području s visokom vidljivosti i dobrom energijom, kao što su visoki stol u dnevnoj sobi, na primjer, ili na visokoj polici u uredu. Nikako ih ne postavljajte na pod, u kuhinju, kupaonicu i spavaću sobu. Fuk, Luk i Sau su uvijek smješteni u nizu u određenom redoslijedu. S lijeve strane je uvijek Fuk, sa svim blagoslovima i sretnom energijom. Luk je uvijek u sredini, s obećanjem uspjeha i financijske stabilnosti. Sau je na desnoj strani, nasmijan i nudi darove dugovječnosti i mirnog života.

Kwan Kung

kwankungVjeruje se da negativna energija neće ući u dom u kojem se nalazi veliki ratnik i general Kwan Kung (Guan Yu) koji u desnoj ruci drži guandao, vrstu kineskog oružja. Obogotvoren kao Bog rata, Kwan Kung vremenom je postao poznat kao bog bogatstva. U kući okrenut ka ulaznim vratima osigurava da njegovo žestoko lice uništava loše stvari koje dolaze kroz vrata. Sve negativne energije ne usuđuje se ući s prisutnošću Kwan Kung generala. Dobro ga je smjestiti i na sjeverozapadnom području kuće.

 

Tarot, astrologija, numerologija