Feng shui ribe i akvarij

FishTanksFeng shui akvarij je ne samo lijep, već je odličan lijek za privući energiju bogatstva i obilja. Postavljen na pravo mjesto, akvarij će pojačati energiju u svakom domu ili uredu i privući više bogatstva. Akvarij je povoljan, jer donosi skladnu kombinaciju nekoliko feng shui čimbenika, kao savršenu ravnotežu svih 5 feng shui elemenata:

voda (voda u akvariju)

drvo (biljke u akvariju)

metal (struktura akvarija)

zemlja (male stijene i šljunak na dnu akvarija)

vatra (ribe svijetle boje i rasvjeta akvarija)

Najbolje područje za feng shui akvarij je u jugoistočnom bagua prostoru (bogatstvo i obilje), sjevernom (karijera) ili istočnom (zdravlje i obitelj). Nikada ne stavljajte akvarij u spavaću sobu ili u kuhinji, jer će donijeti neželjene feng shui energije.

feng_shui_fish_tankAko stavite akvarij u Vaše područje novca, kojim upravlja elementa drveta, možete koristiti kvadratni oblik akvarija (elemenat zemlje) ili pravokutni (element drvo). Ako vam se sviđa okrugli oblik (element metal), odaberite akvarij manjih dimenzija, jer snažna prisutnost metalnog elementa može biti prejaka za element drveta u Vašem području novca. U sjeverno bagua područje Vašeg prostora, najbolje ide okrugli oblik (metal) jer hrani element vode koji vlada sjevernim područjem.

Akvarij održavajte redovito, neka uvijek bude svjež, pošaljite mu dobre energije/dobre misli i ne zaboravite hraniti ribice! Vaš feng shui akvarij će raditi učinkovito kao moćan Feng shui lijek za bogatstvo, samo ako je voda čista i ima kisika, jer onda su ribe sretne i zdrave, biljke su jarko zelene, i ako je osvjetljenje dobro. Po Feng shui, ribe koje se najčešće koriste su:

Arowana

arowanafishje nedvojbeno najviše cijenjena riba za bogatstvo u feng shui. Također se zove zmaj riba (jer njezine krljušti, kao i cjelokupni izgled sliče kineskom zmaju). Žive arowane mogu imati vrlo visoku cijenu. Ove ribe rastu vrlo brzo i postaju vrlo dominantne i moćne kako stare. U feng shui, arowana se koristi ne samo kao simbol bogatstva, već i za moć i vlast. U usporedbi s drugim Feng shui ribama, arowana se obično prikazuje sama, a ne u paru.

Koi

koije sljedeća cijenjena riba u Feng shui svijetu. Koi ribe, koje su dekorativna vrsta šarana, dolaze u nekoliko boja kao što su crvena, žuta, plava, bijela i crna ponekad. Tipičan broj za Koi ribe u akvariju je 9 (8 svijetlo obojenih koi i 1 crna koi riba). Crna riba je tu da neutralizira lošu sreću. Također, 2 Koi ribe privlače ljubav i vjernost. Slike s koi ribama u bilo kojem broju predstavljaju svježi protok izobilja.

Zlatna ribica

goldfishPonekad, ljudi miješaju zlatne ribice i koi šarane jer postoji neka sličnost između njih. Uporaba zlatne ribice u akvariju je vrlo slična koi ribama. Prava koi riba ne može živjeti dobro u malim akvarijima, zato je zlatna ribica postala vrlo popularna riba u svrhu stvaranja dobrog feng shui akvarija. Zlatna boja ove ribe donosi željenu povezanost sa zlatom, a njeni pokreti stvaraju dobre energije na području na kojem se nalazi akvarij (ili slika ribe). Feng Shui pravilo za broj zlatnih ribica je isto kao i za koi ribe.

Tarot, astrologija, numerologija