Cvijeće za dobar Feng shui

home-collageUniverzalni jezik cvijeća nema nikakve kulturne granice i različita tumačenja ili značenja. Feng Shui korištenje cvijeća temelji se na istom univerzalnom osjećaju koji cvijeće izaziva u svim ljudima – osjećaj ljepote, milosti, delikatnosti, života i senzualnosti.

Živi cvjetovi su sigurno najbolji izbor za Vaš dom, jer oni donose snažnu iscjeljujuću energiju; ali slike cvijeća ili kvalitetno svileno cvijeće, čak i suho često se koristi u feng shuiu. Osim ljepote i milosti, cvijeće također donosi procvat, sreću, brojne blagoslove i kvalitete Chi energije za svaki dom.

Božur

peonyJedan od najvažnijih senzualnih cvijetova, odavno se koristi u feng shuiu kao lijek za ljubav i romantiku. To se posebno odnosi na par ružičastih božura. Božur se često smatra za simbol ženske ljepote. Neki Feng shui majstori ne preporučuju držanje slika koje prikazuju božur u spavaćoj sobi kako bi se izbjegle prevare.

Lotos

lotosLotos simbolizira konačno savršenstvo; njegova čistoća nije ukaljana blatom iz kojeg potječe. U kineskoj medicini, svaki dio biljke lotosa, od korijena do latica, ima ljekovita svojstva, čime ovaj cvijet predstavlja još moćniji feng shui lijek za zdrav i skladan dom.

Trešnjin cvijet

cherryblossomsRascvali cvijetovi trešnje, jabuke, breskve ili drugih sličnih drveća, uvijek se koriste kako bi se donijela energija novih početaka, osjećaj svježine i nevinosti. Najčešće se slike s trešnjinim cvjetovima koriste kao lijek za ljubav i brak, ali se također mogu koristiti kao Feng shui lijek za zdravlje.

Orhideja

orchidOvaj lijepi cvijet smatra se klasičnim feng shui simbolom plodnosti. Orhideja donosi energiju neokaljane prirodne simetrije. Ona je također postala simbol potrage za savršenstvom u bilo kojem području života. Obilje, savršenstvo, duhovni rast, ljepota i čistoća – s takvom snažnom univerzalnom simbolikom, nije čudo što su orhideje postale vrlo popularne biljku na zapadu!

Narcis

daffodilU kineskoj kulturi strukturirana energija narcisa daruje procvat karijeri, talentima i sposobnostima. Često se koristi kao lijek za neuspešnu karijeru, jer se vjeruje da bi on mogao donijeti odgovarajuće nagrade za nečiji naporni rad. Bijeli narcis se koristi češće u odnosu na žuti.

Breskvin cvijet

peachblossomBreskvin cvijet se u Feng shui koristi za privući energiju romantične ljubavi i braka. Također se može koristiti za privlačenje prijatelja, ali uglavnom se koristi za ozbiljnu ljubavnu vezu. Kako bi se primijenili breskvin cvijet sreće, morate znati svoj kineski zodijački znak. Breskvin cvijet za tigra, psa i konja se postavlja na istoku; za bivola, pijetla i zmiju na jugu; za zmaja, štakora i majmuna na zapadu; za zeca, kozu i svinju na sjeveru.

Krizantema

chrysantKrizantema u Feng shuiu simbolizira život lakoće i ravnoteže. U isto vrijeme, za ovaj cvijet se smatra da ima jaku yang energiju, pa se koristi za privlačenje sreće.

Tarot, astrologija, numerologija