Ružičasta boja

Ružičasta bojaRužičasta boja je univerzalna boja ljubavi, što ju čini savršenom feng shui bojom za ublažavanje energije u bilo kojem prostoru. Blaga i osjetljiva vibracija ružičaste boje ima blagotvorni utjecaj na nečije ponašanje. Gotovo bi se moglo reći da ružičasta doslovno umiruje srce i ispunjava ga ljubavlju! Možete imati ovu prekrasnu boju gotovo bilo gdje u vašem domu – od spavaće sobe do kupaonice. Pravilna uporaba boja može donijeti rast energije u vaš prostor.

Najšira uporaba ružičaste boje u feng shui je u jugozapadnom dijelu nečijeg prostora, jer je povezana s energijom ljubavi i braka. Feng Shui element jugozapada je zemlja, tako da je boja vatre (ružičasta) savršena kao vatreni element koji hrani zemlju u produktivnom ciklusu feng shui pet elemenata. Možete koristiti ružičastu boja za zidove, namještaj ili dekorativne predmete.

Najčešći ton ružičaste boje koji se koristi u feng shui uređenju prostora je nježna roze boja, iako se “vruće verzija” ove boje, magenta, koristi sve više i češće, jer donosi vrlo vatrenu energiju, pogotovo u kombinaciji sa narančastom, koja je također predstavlja vatru.

Ružičasta boja može biti lijep feng shui dodatak u djevojačkoj sobi, uredu, itd. Neke od najpopularnijih kombinacija s ružičastom bojom (osim spomenute narančaste) su zelena i ugljen crna boja. Roze i zelena je aktivna kombinacija koja donosi energiju vatre i drva, ona jača, ljubavne vibracije. Roze i crna je vrlo eleganta i lijepa “retro” kombinacija koja donosi energiju vatre i vode (crna). Zbog prirode ovog odnosa, uporaba boja ove kombinacije stvara zanimljivu napetost u sobi i stalan tijek energije.

Kada se koristi previše u bilo kojem zatvorenom prostoru, ružičasta boja može stvoriti plutajući učinak, a ljudi koji borave u tim prostorijama mogu imati tendenciju da žive u iluzornom svijetu. Dakle, koristite ružičastu boju mudro! Prekrasni rozenkvarc uvijek je dobra ideja jer donosi divnu, pozitivnu energiju ljubavi i povjerenja.

Tarot, astrologija, numerologija