Narančasta boja

orangeAko vam je uporaba crvene boje u vašem domu previše intenzivna, odlučite se za narančastu. Narančasta boja se često naziva “društvenom” bojom, jer unosi  živopisne razgovore i dobar period u životu. Narančasta boja nas podsjeća na ljetnje snove i avanture i topli sjaj vatre na plaži.

Naravno, ljepota narančaste boje u svoj svojoj raskoši manifestira se u jesen, kad ju možete uneti u svoj dom kao toplu svjetlost za kišne jesenskee dane.

Narančasta boja predstavlja element vatre. Koristite narančastu boju slobodno u sljedećim bagua područjima:

jug (slava i ugled)
jugozapad (ljubav i brak)
sjeveroistok (duhovni rast i samokultiviranje)

Postavite neki dekorativni narančasti predmet u centru svog doma, jer vatreni element njeguje zemlju koja je element ovog područja.

Izbjegavajte jaku narančastu boju u ovim područjima:

zapad (djeca i kreativnost)
sjeverozapad (korisni ljudi i blagoslov)
istok (zdravlje i obitelj)
jugoistok (novac i obilje)

Zbog vatrenog elementa narančaste boje koja je jača metala (topi se), morate o ograničiti njezinu uporabu na zapadu. Isto vrijedi i za elemenat drva u području istoka i jugoistoka, oni neće napredovati s jakom narančastom bojom, jer vatra gori drvo.

Naravno, to ne znači da biste trebali izbjegavati narančastu boju u potpunosti! Budite sigurni da možete staviti lijepu narančastu vazu u vašem zapadnom dijelu ili par malih narančastih posuda na istok, samo nemojte previše naglašavati narančastu u tim područjima.

Vesela i sretna narančasta boja je odličan Feng shui izbor za dnevni boravak, blagovaonicu, kuhinju, dječju sobu ili bilo gdje u vašem prostoru gdje želite imati razigranu, živu i pulsirajuću energiju. Feng shui majstori preporučuju da obojite samo jedan zid narančastom bojom, a ne cijelu sobu, također možete koristiti lijepe narančaste dekorativne predmete. U sumrak, svjetlost u narančaste boje postaje lijepo zlatna i uistinu čarobna.

Tarot, astrologija, numerologija