BaGua ogledalo

7e5788569edba85316f5c796d224e820

Feng shui Bagua (pa kua) ogledalo je okruglo ogledalo okruženo oktogonalnim drvenim okvirom s Feng shui BaGua dizajnom u crvenoj, zelenoj i žutoj/zlatnoj boji ili žutoj, crnoj i crvenoj boji. BaGua ogledalo je dodatno podijeljeno u tzv. Rano nebo i Kasno nebo.

Rano Nebo BaGua ogledalo ima tri neprekinute (Yang energija) linije na vrhu. To je Chi’en trigram iz I Ching simbola neba.

Kasno Nebo BaGua ogledalo ima Li trigram na vrhu, što je jedna prekinuta (Yin energija) linija između dvije Yang (bez prekida) linije; ovaj trigram simbolizira vatru.

Bagua ogledala mogu se naći i kao konkavna i kao konveksna za različite načine manipuliranja vanjskim energijama koje nose negativne kvalitete. BaGua ogledalo je snažan feng shui lijek koji se često pogrešno koristi.

Prvo feng shui pravilo korištenja BaGua ogledala je da ga nikad ne bi smjeli koristiti u zatvorenom prostoru.

Drugo feng shui pravilo korištenja Bagua ogledala je da ga koristite samo ako postoji loša feng shui energija okrenuta prema Vašem domu ili uredu. Feng Shui Bagua ogledalo nije dekorativni predmet i ne smije se koristiti kao takav.

Ako ste u poziciji da zahtijevate suptilnu zaštitu svog doma ili ureda od potencijalno opasnih energija, (oštre ili napadne strukture okrenute ka Vašem domu), ili loše energije koja dolazi od Vaših susjeda, možete se odlučiti za BaGua ogledalo. Tradicionalno, feng shui BaGua ogledalo nalazi se iznad ulaznih vrata ili iznad velikog prozora koji je okrenut vanjskoj negativnoj energiji. Zapamtite, uvijek postavite BaGua ogledalo izvan doma, sa vanjske strane kuće/stana.

Tarot, astrologija, numerologija