Vodenjak

Latinsko ime za vodenjaka je Aquarius. Osobe rođene od 21. siječnja do 19. veljače su rođene u znaku Vodenjaka.

Opće karakteristike

aquarius-600pxMoto: ja znam

Vodenjak u mitologiji – postoji uz Deukliona, sina kralja Tesalije, koji je u barci izbjegao strašan potop u Grčkoj.

Planeta vlada – Uran – upravlja znanost, orginalnosti, magijom, okultnim, iznenadnim promjenama, revolucijama, psihologijom. Njegovo djelovanje je iznenadno i često nasilničko. Najnovija istraživanja Uran povezuju sa elementarnim nepogodama, prije svega potresima.

Dan – Subota – izbjegavaju se veliki poslovi i posvećuje se mrtvima. Subotom se održavaju posela i izbjegavaju se ozbiljne rasprave.

Broj – 11 – ženski princip, diplomacija, smirenost, oprez, stvaralaštvo, optimizam, uspjeh, sreća

Vodenjak u indijanskom horoskopu – Vidra.

Vodenjak u indijskom horoskopu – Kumbha.

Vrline – Nezavisan, inventivan, tolerantan, progresivan, umjetnički nastrojen, logičan, human, intelektualan.

Mane – Nepredvidljiv, lako se uzbuđuje, hladan, krut, zamaraju ga detalji, stidljiv, ekscentričan, buntovan

Idealna zanimanja – Izumitelj, astrolog, prorok, pisac, liječnik, političar, glumac, turistički vodič, avijatičar, atomski fizičar, degustator vina i ocjenjivač parfema

Ljubav – ljubav na prvi pogled je uobičajena stvar. Uživa u vezi dok traje, ne pati mnogo kada se prekine, jer je uvijek spreman za nešto novo. Lišen je dubljih osjećaja i zbog toga često povrijedi partnera koji vjeruje da je ta ljubav ona prava.

Što pokloniti Vodenjaku? – Ne zadovoljava se nekom sitnicom, a u obzir dolaze noviteti kao kompjuteri, razne mašine, aparati za kućanstvo. Obradovat će se telefonu, ipad-u, lijepim tkaninama, ukrasnim trakama, neseseru, modnom katalogu itd.

Boja: plava

Životinja: krijesnica, jegulja

Metal: uranij

Drago kamenje: plavi safir

Biljke: tamjan, kaučuk

Kvaliteta: fiksni znak

Vladajuća kuća: jedanaesta

Element: zrak

Tarot karta: Zvijezda

Vodenjak je individualna osoba koja nije spremna trčati za drugima. On je u isto vrijeme sramežljiv i probitačan, buntovnik   nezavisnog duha koji uvijek ispituje i prijatelje i neprijatelje, i događaje i stvari. Za Vodenjaka možemo reći da je neobična je kombinacija hladnoće i obzirnosti i nestabilnosti. Zna biti jako tvrdoglav je, a posebno ukoliko se dovode u pitanje njegove ideje. Vodenjak je jako radoznao i vrlo lako zna otkriti tajne, baš kao da ima neki čudan pogled u daljine, neku neobičnu magiju i tajna saznanja do kojih niko drugi ne može doći. Iako Vodenjak djeluje da je možda i tisućama kilometara daleko, budite uvjereni da vas on tajno mikroskopski analizira. Vodenjaci su puni iznenađenja, njihove reakcije su neočekivane, a ponašanje nepredvidljivo; spremne su da podrže potpuno izgubljen slučaj ili da se bore za propalu stvar i što je najvjerojatnije vrijeme obično pokaže da su bili u pravu.

vodenjakOsobe rođene u znaku Vodenjaka je vrlo lako prepoznati zbog česte upotrebe riječi – prijatelj. Vodenjaci su često osamljeni i neshvaćeni od strane svoje okoline. Oni žive u budućnosti , samo se povremeno vrate u sadašnjost. Okolina ih često ne shvaća i zbog toga često dogodi da se Vodenjak još više povlači u sebe. Astrolozi često za Vodenjaka kažu da ono što on misli danas, svijet će misliti tek za pedeset godina. Vodenjak je poznat kao znak genijalnih ljudi, ali isto tako statistike govore da veliki broj Vodenjaka zna imati psihičkih problema. Žena Vodenjak nikada neće beskrajno pričati o modi i ljubavnim avanturama, a muškarac vas neće odvući u krevet prije nego li vas upozna. Ljubav i seks su vrlo važni za Vodenjaka, ali želja za slobodnim načinom životom često sprječava pravu i duboku intimnost u ljubavnim odnosima. Za Vodenjaka je jako važno obostrano povjerenje, a ljubomora i posesivnost su osobine koje kod Vodenjaka nisu na cijeni.

Sa osobama koje su rođene u znaku Vodenjaka se jako teško dogovoriti za točno vrijeme sastanka. Oni ne vole obaveze i dužnosti, više njeguje ležerni način života. Čak i ako obeća da će doći u točno dogovoreno vrijeme, vjerojatno će se dogoditi da ipak zakasni.Vodenjak će vam otvoreno i iskreno kazati svoje mišljenje, ali nikada Vam neće pametovati kako bi trebali živjeti vaš život. Isto tako vam nikada neće dozvoliti da njemu nametnete svoje mišljenje, jer je jednostavno njihov moto da svatko od nas ima svoju zvijezdu vodilju. Vodenjak voli slobodu i nezavisnost i najgora stvar koja mu se može dogoditi  je da mu netko ograničava njegove slobode. Osobe rođene u horoskopskom znaku Vodenjaka su  nepredvidiva, neposlušne i snalažljive. Voli tehniku i sve vidove komuniciranja sa cijelim svijetom. Dijelovi tijela povezani sa ovim znakom su nožni listovi, gležnjevi i cirkulacija. Vodenjak je samostalan, originalan,  nekonvencionalan i  iskren. Također je kontraverzan, neuhvatljiv, ležeran, šarmantan; boem je i kockar. Uvijek je pun novih ideja i ne podnosi kontrolu.

Vodenjak bi, da je to moguće, bio prijatelj sa cijelim svetom. Vodenjaku su zanimljivi čudni i drugačiji ljudi. Sve dok je Vodenjak ima dovoljno prostora za disanje, on je  najljubazniji i najkorisniji prijatelj kojeg je moguće zamisliti. Ukoliko mu se netko pokuša približiti više nego što on to dopušta, budite sigurni da će Vodenjak okrenuti leđa i otići. Vodenjak treba prijatelje koji sa njim brinu o ljudskoj rasi i žele promijeniti svijet. Ukoliko nađe takve prijatelje, onda će to ce prijateljstvo trajati jako dugo.

 

vodenjakLjubav

Vodenjak je romantičan, ali ne u klasičnom smislu: možda će zaboraviti na vaš rođendan ili se neće raznježiti na stare uspomene, ali je spremna prekopati sve živo da vam pokloni nešto do čega vam je uistinu stalo. Za Vodenjake trebate znati da su malo drugačiji od drugih, oni su osamljenici koji često lutaju među oblacima i koji se drže podalje od gužve.

Vodenjak svoju ljubav prvenstveno vidi kao svog najboljeg prijatelja. On ne pada na zavodljive poglede, Vodenjaku je mnogo važnije da bude mentalno privučen. Oni u ljubavi nisu posesivni niti ljubomorni. Vodenjak traži partnera koji je inteligentan i samostalan, jer ne voli da se na njega oslanjaju. On ne podnosi vezu iz navike, već je u vezi zato što to zaista i želi. Vodenjak je kao i prehlada, on u Vaš život dolazi iznenada, kada se najmanje nadate. Često ga ljudi ne razumiju i smatraju čudakom. Vodenjak ima jake osjećaje, ali nažalost ne traju dugo. Njihov eros je romantičan, varaju radi promjene.

 

Aquarius 1Zdravlje

Izvana ovaj znak vlada potkoljenicom i gležnjevima. Interno, Vodenjaku je vladar cirkulacije, daha i vida; strukturno, kosti donjih ekstremiteta. Patološko djelovanje Vodenjaka je nervoza i osjetljivost, a skloni su proširenim venama, hipertenziji i srčanim problemima.

 

Posao

Vodenjak treba posao koji neće sputavati njegovo nezavisno razmišljanje i u kojem ce se cijeniti njegova genijalnost. Kojim god se poslom Vodenjak bavio, jako je bitno da ima puno slobode. Iako nikad ne izbjegava odgovornosti, najbolje mu odgovara grupni rad. Za Vodenjaka novac nije najvažnija stvar pri izboru posla. Zanimanja za Vodenjaka su: novinar, fotograf, inženjer, informatičar, glumac, istraživač, fizičar

 

Način odijevanja

Vodenjak vodi računa o modi, ali ipak ne želi izgledati kao svi ostali. On može nositi skroz običnu garderobu, ali na različit način, ili se može odjenuti skroz neobično i upadljivo. Omiljena boja mu je plava.

 

Slavni Vodenjaci

Charles Dickens, Josipa Lisac, Bob Marley, Mozart, Artur Rubinstein, Edouard Manet, Lord Byron, Strindberg, Virginia Woolf, filozof Francis Bacon

Tarot, astrologija, numerologija