Vaga

Latinsko ime za vagu je Libra. Osobe rođene od 23. rujna do 23. listopada pripadaju znaku Vage.

Opće karakteristike

libra-600pxMoto: Ja odmjeravam

Vaga u mitologiji – je prisutna uz božicu Afroditu, koja predstavlja ljepotu, senzualnost i umjetnost.

Planet vladar – Venera – planeta ljubavi (ne seksa), upravlja umjetnošću, kulturom, estetikom, šarmom, slatkišima, sentimentalnosti. Njeno djelovanje je nježno i harmonično.

Dan – Petak je najsretniji dan, ako nekom ne ide kaže se da mu je “crni petak”. Mnoge žene petak uzimaju za zavjetni dan. Petkom se ne započinju novi poslovi, ne sahranjuju se mrtvaci, ne češlja se

Broj – 7 – misticizam, nesretan u ljubavi, samoća, razmišljanje, intelektualno razvijen

Vaga u indijanskom horoskopu – Gavran.

Vaga u inijskom horoskopu – Tula.

Vrline – Voli da surađuje, diplomat, društven znak, miroljubiv, nepristrasan, sklon umjetnosti, ljubazan

Mane – kolebljivi znak, apatičan, sklon durenju, intrigama, neodlučan, lako odustaje, mir po svaku cijenu.

Idealna zanimanja – Zanimanja vezana za kulturu, ljepotu i umjetnost (manekenstvo, umjetnička fotografija, glazba).

Ljubav – Vaga je zaljubljive prirode. Šarmantna, ljupka, odmjerenog ponašanja u svakoj prilici. Nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Često više uživa u samom činu zaljubljivanja nego kasnije što partnera može povrijediti.

Što pokloniti Vagi? – Kristalnu vazu ili čaše, šalice za kavu ili serviz za ručavanje, neku orginalnu sitnicu što može biti i predmet koji ste sami napravili kojim će Vaga ukrasiti svoj omiljen kutak. Ne zaboravite i neki dobar parfem.

Boja: Roza, plava, crna i bijela

Životinja: Paun, zec

Metal: Bakar

Drago kamenje: Koralj, opal, safir

Biljke: ljubičica, mirisno cvijeće

Kvaliteta: kardinalni

Vladajuća kuća: sedma

Element: zrak

Tarot karta: Pravda

Osobe rođene u horoskopskom znaku Vage vrlo su zanimljivi prijatelji –  ljubazni, društveni, šarmantni i imaju takta. Vaga zna kako i kad da se odmori i zabavi: postoji vrijeme za izlaske i pripreme,  vrijeme za kavu i duge razgovore , vrijeme kada se ne radi ništa, a opet i vrijeme kada se samo radi. Osobe rođene u ovom znaku znaju da trebaju sebi priuštiti savršen odmor nakon intenzivnog rada, to im je zaista neophodno za uspostavljanje ravnoteže u organizmu. Vage su vrlo iskusne u održavanju fizičke ravnoteže, međutim, psihičku i emocionalnu ravnotežu ne postižu baš lagano. Iz stanja sentimentalnosti vrlo lako prelaze u sarkastično raspoloženje, da bi odmah zatim postala sretna i vesela. Vaga je prepuna emocija, pozitivnih i negativnih, zavisno od trenutka.

vagaUkoliko zaista želite razumjeti osobe rođene u horoskopskom znaku Vage, onda trebate shvatiti njihov „proces vaganja“ koji je prisutan u gotovo svim aspektima njihovog života. Njima je potrebno malo više vremena da uzmu u obzir sve strane jednog problema. Pod pritiskom, a iz želje da udovolje okolini, donose brze odluke, koje opet zatim mijenjaju.  Međutim, ukoliko im dozvolite da uzmu vremena koliko im je zaista i potrebno, možete biti sigurni da neće odustati od jednom donesene odluke. Oni imaju jaku volju koja često ne dolazi do izražaja zbog ljubaznog i diplomatskog ponašanja. Vage vole biti u društvu ljudi, ali izbjegavaju velike gužve. One su poput golubova mira, idu okolo i posreduju u pomirenju ljudi; ali, one same ponekad vole dobru raspravu. Vaga ima blag, iskren i osjećajan karakter. Imaju jako razvijenu ljubav za lijepo, otvorenog su duha i dubokih osjećaja. Ima razvijenu intuciju, tako da vrlo brzo shvaća da li izaziva simpatiju ili odbojnost kod drugih ljudi.

Vaga je jako oprezna i nikada nije nasrtljiva. Ipak nemojte misliti da je Vaga samo smirena i šarmantna osoba. U određenim slučajevima ona je zaista takva, ali istovremeno ona zna biti dosadna, tvrdoglava i zbunjena. Da bi se razumjela Vaga, potrebno je razumjeti zagonetku prave vage. Onda postaje jasno kako vedri optimizam postaje tiha panika. Kada se Vaga uravnoteži, savršeno je biti u njenoj blizini. Vaga je zračni znak, ona želi da sve bude sjajno; a ukoliko si dovoljno dugo s njom pretvoriti će te u umjetničko djelo. Fizička ljepota nije jedino važna ovom znaku. Osobe rođene u ovom znaku su pažljive i usklađene i dobro slaže sa drugim ljudima. Posjeduju ljepotu, gracioznost i prozračan ten. Na poslu je diplomat, u kući je često netaktičan. Vaga voli timski rad , elegantna je i ima dobar ukus.

 

vagaLjubav

Ljubav je veoma bitna za Vagu i može se reći da one nikad ne gube zanimanje za ljubav. Vaga je sposobna šarmirati sve oko sebe, s toga mogući partneri trebaju stajati u redu ispred njihovih vrata. Veoma su neodlučne kod početka veze i to za njih predstavlja mučenje. Zlovoljnost ih čini bolesnima, a loše ponašanja izaziva kod Vage osjećaj gađenja. Dobar je izgled najvažniji,a njihov buket šarma je neodoljiv. Iza njihovih roza naočala nalazi se velika inteligencija koji želi pronaći smisao svakog problema i  jedno nježno i osjetljivo srce koje više od svega voli biti zaljubljeno.

 

Libra 1Zdravlje

Interno, Vaga vlada bubrezima i kožom. Izvana vlada lumbalnom regijom, stražnjicom, nadbubrežnim žlijezdama i vazomotornim sustavom. Strukturno, znak Vage vlada lumbalnom kralješkom. Patološke tendencije ovog znaka su lumbago, bolesti bubrega, uremija, poliurija, kamen u bubregu i edem. Kako Vaga vlada bubrezima, donjim dijelom leđa i jajnicima, osobe rođene u ovom znaku često se žale na bol u donjem dijelu leđa i probleme uzrokovane unosom previše šećera ili bogate hrane.

 

Posao

Vaga voli bogatstvo, sjaj, raskoš te stoga nastoji pronaći bogatijeg partnera. Kao partner je vjerna, a isto tako nevjerstvo i nepravdu teško će oprostiti. Duboko je emotivna osoba i  u intimne odnose stupa kada je sigurna u svoje osjećaje. Više je emotivna nego strastvena. Vaga je pravi diplomat i sve što radi želi raditi u paru. Voli pričati o velikim životnim temama, sve dok razgovor ne ode u previše osobna i neugodna područja da može ugroziti prijateljstvo. Vaga za prijatelje bira privlačne, razborite i vrlo lijepe osobe. Ukoliko dugo čekate na Vaginu odluku i zbog toga počnete prigovarati, vjerujte neće to dugo trajati, Vaginom šarmu nećete se moći oduprijeti. Za Vagu su osobe sa kojima surađuje jednako bitni kao i sam posao koji obavlja. Jako joj je važno imati ugodnu atmosferu na radnom mjestu. Voli dijeliti odgovornost i zajedno sa svojim kolegama donositi odluke. Novac joj je potreban da bi sebi priuštila lijepe stvari, ali Vaga nikada neće raditi sa lošim ljudima da bi postala bogata. Zanimanja za Vagu su: pravnik, sudac, nastavnik, arhitekt, glumac, pjevač, političar, slikar, diplomat.

 

Način odijevanja

Vaga voli biti elegantna i prilično domišljato kombinira odjeću. Omiljene boje su joj roza i plava, ali ona voli odjenuti i kombinaciju crne i bijele boje.

 

Slavne Vage

Mahatma Gandhi, Sting, Susan Sarandon, Alicia Silverstone, Kate Winslet, Vaclav Havel, Bob Geldolf, Toni Braxton, Jesse Jackson, Sigourney Weaver, Matt Damon, John Lennon, Martina Navratilova, Eleanor Roosevelt, Luciano Pavarotti, Oscar Wilde, Jean-Claude VanDamme, Arthur Nobel, George Gershwin, Jim Henson, Margaret Thatcher, William Faulkner, Will Smith, Michael Madsen, Christopher Reeve, Catherine Zeta-Jones, Michael Douglas, Heather Locklear, Serena Williams, Avril Lavigne, Gwyneth Paltrow, Hilary Duff, Lech Walensa, Donna Karan

Tarot, astrologija, numerologija