Muškarac Strijelac

 Sagittarius
Datum: 22 Studeni – 21 Prosinac
Dan: Četvrtak
Vladar: Jupiter Kamen: Tirkiz
Element: Vatra Dio tijela kojim vlada: Bokovi, bedra i mišići
Kvaliteta: Promjenjivi znak Moto: JA FILOZOFIRAM
Boja: Tirkizna Energija: Yang

sagittariusmanMuškarac Strijelac je lutalica i vječni putnik. On traži istinu, ljepotu i mudrost, a jedini način na koji on može naći te ideale je putovati, upoznati druge i postaviti neka filozofska pitanja. Znanje je važno za Strijelca i jako utječe na njegov stav prema životu. On je zainteresiran za filozofiju, religiju, znanost i uopće za sve. Traži znanje neprestano, ima žeđ za sve što je novo i nepoznato. Ako nema prostora za istraživanja, on postaje zatvoren i razdražljiv.

Strijelac traži partnera koji dijeli njegovu strast za sve što je novo i drugačije. Želi osobu koja je spremna za putovanje s njim na različita mjesta i metaforička i realna. Dovoljno je zapamtiti da je s impulzivnim Strijelcom sve moguće – od razgovora uz kavu do rasprave o utjecaju globalnog otopljenja i što to znači za koraljne grebene oceana, do rezervacije leta za sutra ujutro. Njegova vlastita neovisnost ne smije biti ograničena, i on će očekivati da njegova partnerica bude jednako neovisna i slobodna. On nije ni ljubomoran, niti posesivan. On se općenito smatra najviše kompatibilan s Ovnom, Lavom, Vagom i Vodenjakom.

sagittarius-1Životom Strijeca ne dominira novac. Novac je potreban, ali ne onoliko koliko mu je potrebna nezavisnost, a ovaj gospodin osjeća da ga bilo kakva dugoročna investicija može lišiti njegove nezavisnosti.

Ljubičasta boja predstavlja umjetničku kreativnost, tako da je ovo nijansa koja će se se naći u odjeći maštovitog Strijelca. Tirkizna boja je također povezana sa znakom Strijelca.

Strijelac je intelektualac slobodnog duha. On stalno traži nove izazove koji ga potiču na razmišljanje. Ako nije intelektualno motiviran, ovaj gospodin će vrlo brzo krenuti dalje. Poduzetnik, istraživač, šumar, akademik, turistički vodič, savjetnik, filozof, učitelj ili izdavač – sve su to zanimanja dkoja Strijelac treba uzeti u obzir.

Tarot, astrologija, numerologija