Rak

Cancer je latinsko ime za Rak. Osobe rođene od 21.lipnja do 21. srpnja su Rak u horoskopu.

Opće karakteristike

cancer-600pxRak u mitologiji – Egipatski bog Anubi i grčka božica Artemida, zaštitnica vode, vegetacije i materinstva.

Planet vladar – Mjesec, utjecaj je vrlo izražen jer je mjesec blizu Zemlje i vrlo se brzo kreće. Predstavlja instinkte raspoloženja, osjećaje, navike i instiktivno djelovanje.

Dan – Ponedjeljak – najsretniji dan, dobar za počinjanje novih poslova. Nije dobar za kupnju i prodaju, trgovci ne daju ništa na veresiju.

Broj – 4 – upornost, realizacija, čvrstina, detaljnost, pošten, savjestan, u ljubavi introvertiran.

Rak u indijanskom horoskopu – Djetlić

Rak u indijskom horoskopu – Kataka

Vrline – Istrajan, intuitivan, materinski, domaćinski, senzitivan, emotivan, rodoljubiv, dobro pamćenje

Mane – opsjednut brigama, lako uvredljiv, pretjerano osjetljiv, manipulativan, lijen, sebičan, sklon samosažaljenju.

Idealna zanimanja – Uspješan je u zdravstvu, kirurgiji, pisanju, glazbi, kritici, povijesti, umjetnosti, pomorstvu

Ljubav – Ugodna i romantična atmosfera, iskrene osjećaje, privrženost obitelji, poštovanje njegovih roditelja potrebni su da bi se osoba u znaku Raka zaljubila u vas. U ljubavi je iskren i pošten.

Rak u poslu – U posao unosi emocije, pa je zbog toga često neobjektivan. Ne voli biti u centru pažnje. Radni elan često oscilira. Pretjerano je osjetljiv na kritiku i vrlo često doživljava kao zlonamjernu. Najveće vrline su mu ozbiljnost i štedljivost.

Što pokloniti Raku – Prijatno iznenađenje će mu predstavljati poziv na večeru ili druženje u nekom romantičnom restoranu. Možete mu pokloniti i neku sitnicu za kućanstvo, bižuteriju, album za fotografije, stalak za novine, kutiju za nakit

Boja: Bijela

Životinja: Rak

Metal: Srebro

Drago kamenje: biseri

Biljke: Lubenica, krastavac

Kvaliteta: kardinalni znak

Vladajuća kuća: četvrta

Element: voda

Tarot karta: kočija

Rak je prvi vodeni znak Zodijaka, on je  osjetljiv i brižan. Svejedno da li muškarac ili žena,  Rak je savršen roditelj, uvijek pri ruci u krizama, pun suosjećanja, voli kuću i obitelj. Rak na svoj pažljiv i oprezan način voli štititi i osigurati sve stvari i ljude koje voli. On je tajanstven, odan, osjeća potrebe drugih,  ima bujnu maštu. Često je slabe je volje i osobe rođene u ovom znaku znaju često biti sklone alkoholu.  Rak je najemotivniji astrološki znak i ima jaku maštu. Rak je najtajanstveniji znak pod utjecajem Mjeseca. Dok je slobodan ima stalnu potrebu za promjenama i avanturama. U stalnoj vezi je vjeran, ljubomoran, ne govori otvoreno o svojim emocijama. Traži jakog partnera, koji bi mogao da zadovolji njegove velike intimne potrebe. Pada na muziku, piće, prigušeno svjetlo.

rakPotrebno je osjećati se potrebnim. Onaj tko kaže Raku da mu je neophodan u životu zauzeće posebno mjesto kod njega. Puno nježnosti, brige i strpljenja je potrebno za njegove česte promjene raspoloženja. Rođen je pod vladavinom Mjeseca i Rak lice mijenja češće od njegovih. Prijatelji do kojih mu je stalo, moraju pokazati koliko im je stalo do njega i takve pozivaju u svoj oklop. Osobe rođene u znaku Raka lako ćete prepoznati po različitim raspoloženjima i promjenama emocija. Promjenjiva raspoloženja kod Raka su pod utjecajem mjesečevih mijena. U suštini Mjesec se ne mijenja, samo prozi kroz svoje faze, a isto to vrijedi i za osobe rođene u horoskopskom znaku Raka. On uvijek ostaje isti, samo prolazi kroz određene faze svojih emocionalnih stanja. Rakovi imaju dosta karakteristika životinje čije ime i nose – izvana oklop, a mekoća iznutra.

Ukoliko ga pokušate izazvati, njegov obrambeni mehanizam će odmah reagirati. Rak je srdačan, ljubazan i prijateljski nastrojen, vrlo osjećajan, nježan i osjetljiv u intimnom životu, ali ima jako čvrste stavove kada se radi o poslu i financijama, stoga ih često nalazimo na vrhu profesionalnog ili društvenog života, gdje bi inače teško dospjeli da su samo osjetljivi. Rak je pouzdan i snažan, ali često nije svjestan svoje snage. Njegov je zadatak da brine za druge. Rak je uvijek u blizini kada Vam je potreban: on neće zaboraviti vaš rođendan, pomoći će u rješavanju vaših problema, uvijek je tu da pomogne savjetom, razumijevanjem, utjehom ili simpatijom. Pa čak ukoliko vam sve to i ne treba, ako vas smatra „svojim“, njegova će vas pažnja i zaštita i dalje pratiti.

Rak pamti sve uvrede i što je najgore to radi u tajnosti, a na vama je da pogodite što ste mu skrivili kada iznenada dođe do eksplozije. Ukoliko ne pogodite (što je vjerojatno), nećete ni znati, jer je Rak sramežljiv i ne govori mnogo. Njegovo melankolično raspoloženje je ponekad teško trpjeti. On će pasti u depresiju iz koje je teško naći načina da se izvuče. Rak ima mnogo strahova, ali su dobro sakriveni dobrim smislom za humor, pa je gotovo nemoguće povjerovati da se boji. Pesimizam je uvijek negdje pored njega i spreman je da uništi sva njegova maštanja.  Rak treba naučiti kako zanemariti taj unutrašnji glas koji zanovijeta ukoliko želi uživati u svojim snovima. Treba naučiti kako se suprotstaviti svojim strahovima, u suprotnom će to uvijek biti njegova Ahilova peta. Raku se često dogodi da bude mrzovoljan i u tim trenucima mrzi čitav svet, i to nije ljutnja koja je usmjerena jednoj određenoj osobi. Kada se Mjesec promjeni, prolazi i mrzovolja. Ponekad se čini kao da novac curi iz njegovog džepa – ali to je obična gluma, jer on štedi i pronalazi najbolje, ali najjeftinije na tržištu.

 

rakLjubav

U ljubavi Rak je odan i privržen, senzualan, vrlo osjetljiv, i sklon naglim promjenama raspoloženja. Svoja osjećanja čuva vrlo pažljivo i nikada ne zaboravlja ono čemu ga je život naučio. Ovo je romantičan i ali ga rijetko obuzima nekontrolirana strast. Ove osobe u ljubavi traže vrijednosti srca i duše, nježnost i pažljivost. Ljubomorni su, ali kriju ovu svoju sklonost iza fasade smirenosti i namjerne ravnodušnosti. Obiteljske veze su im vrlo čvrste.

 

Gemini 1Zdravlje

Izvana, Rak vlada grudima, epigastričnom regijom i laktovima. Interno, on vlada želucom, probavnim organima, gornjim režnjem jetregušteračom, krvnim serumom i maternicomProbavne smetnje, čir na želucu, nadutost, žutica i ukočenost jetre i dojke česti su kod Raka.

 

Posao

Bez obzira na to koji posao odabere, važno je da Rak ima ugodno okruženje i da je siguran u vrijednost onoga sto radi. Kad se osjeća dobro, polako se i pokreće, preuzimajući odgovornost. Novac mu je jako važan u životu i uglavnom nema teškoća sa štednjom. Zanimanja za Raka su: fotograf, glumac, pomorac, ugostitelji, povjesničar, pisac, slikar, trgovac, ekonomist, profesor, psiholog.

 

Način odijevanja

Rak voli udobnu odjeća i obuća, a prirodna vlakna i istančane boje mu najbolje odgovaraju. Voli jednostavnost. Najdraže boje Raku su bela, krem i svijetlozelena.

 

Slavni Rakovi

Rembrandt, Donald Sutherland, Nelson Mandela, Carlos Santana, Ernest Hemingway, Robin Williams, Julius Caesar, Georgio Armani, Bill Cosby, Lady Diana, Harison Ford, Meryl Streep, George Orwell, George Michael, Chris O’Donnell, John Cusack, Mel Brooks, Liv Tyler, Hermann Hesse, Tom Cruise, The Dalai Lama XIV, Sylvester Stallone, Ringo Starr, Anjelica Huston, Tom Hanks, Courtney Love, Suzanne Vega, Amadeo Modigliani

 

Tarot, astrologija, numerologija