Muškarac Lav

Leo01
Datum: 24 Srpanj – 22 Kolovoz
Dan: Nedjelja
Vladar: Sunce Kamen: Oniks, Rubin
Element: Vatra Dio tijela kojim vlada: Srce i leđa
Kvaliteta: Fiksni znak Moto: JA MOGU
Boja: Zlatna, Crvena
Energija: Yang

leomanMuškarac Lav je društven, dostojanstven i jak, s aurom moći oko njega, on je na vrhu svijeta. Lav je rođeni vođa i njegov gotovo životinjski magnetizam privlači mnoge ljude. Sunce vlada znakom Lava, te je Lav uvjeren i energičan. On je ambiciozan, a kad jednom nešto odluči, učinit će sve kako bi došao do svojeg cilja. On je nevjerojatno velikodušan, odan i častan.

Kad je Lav zaljubljen, on voli vatreno, spektakularno i dramatično. Lav duboko vjeruje u ljubav na prvi pogled, a kada pronađe savršenu osobu on će skočiti naglavce za nju. U vezi je krajnje odan, potpuno vjeran i žestoko brani svoju partnericu. On se općenito smatra najviše kompatibilnim sa Strijelcom, Ovnom, Vagom i Blizancima.

Uvjeren i siguran u sebe, tvrdoglavi Lav ponekad izgleda arogantno onima koji ga zapravo ne znaju. Iako se ne boji reći što misli, ovaj gospodin je doista dobra srca i suosjeća s ljudima. Leo je čovjek plemenit, brižan i brzo oprašta onome tko mu je nehotice povrijedio ego.

leo-loveAko želite dobiti Lavovu pozornost, pričajte o automobilima, velikim kućama, skupom nakitu. Cool moda, posljednja elektronika, elegantni kućni namještaj su Lavov stil. Lav voli žutu i zlatnu boju, i kada je riječ o kućnom dekoru privlače ga sunca, krunice, predmeti u zlatnim tonovima  i sve što izgleda ekstravagantno, ali ne previše gizdavo.

Štednja novca nije Lavova briga. On ne zna čuvati novac za kišne dane. Lav je rođeni vođa. On ima jedinstvenu sposobnost organizirati i motivirati ljude oko sebe. Lav može biti što god hoće, ali poslovi koju mu najviše odgovaraju, vezani su za politiku, koordinacije događaja, sport, prodaju, medije, dramsku umjetnost.

Tarot, astrologija, numerologija