Jarac

Na latinskom jeziku, Jarac je Capricorn. Osobe rođene od 22. prosinca do 20. siječnja rođene su u znaku Jarca.

Opće karakteristike

capricorn-600pxMoto: ja koristim

Jarac u mitologiji – zaštitnik vode i razuma.

Planet vladar – Saturn – upravlja oblikom, disciplinom i odgovornosti, organizacijom, tugovanjem, ambicijom, ograničenjima i zakašnjenjima. Njegovo djelovanje je sporo i trajno.

Dan – subota – Izbjegavaju se veliki poslovi. Sprema se kuća i kupa čitava obitelj.

Broj – 10 – komanda, ponos, individualnost, ambicija, snaga, senzibilnost i odgovornost.

Jarac u indijanskom horoskopu – Divlja guska.

Jarac u indijskom horoskopu – MAKARA.

Vrline – oprezan, odgovoran, skrupulozan, konvencionalan, poslovan, perfekcionist, tradicionalan, praktičan, ekonomičan, ozbiljan.

Mane – egoista, voli dominirati, ne prašta, razum mu upravlja srcem, tvrdoglav, opsjednut brigama, teži višem društvenom statusu.

Idealna zanimanja – uspješan je liječnik, kemičar, biolog, zoolog, vrtlar, astronom, političar, bankar, trgovac nekretninama, glumac, skladatelj i uvijek na značajnom položaju.

Ljubav – “Polako se zagrijava i polako se hladi.” “Ljubav na prvi pogled? NE!!!” Jarac je u ljubavi vrlo iskren i pošten.

Što pokloniti Jarcu – pribor za radni stol (podsjetnik, adresar, kalkulator), sat ručni ili zidni, lijepo upakirane slatkiše, poljsko cvijeće

Boja: crna

Životinja: jarac

Metal: Olovo

Drago kamenje: Ahat

Biljke: malina, kupina i divlji plodovi

Kvaliteta: kardinalni znak

Vladajuća kuća: deseta

Element: zemlja

Tarot karta: Vrag

Kod ovog horoskopskog znaka možete primijetiti dva vrlo različita tipa: prvi će vas podsjetiti na upornu planinsku divokozu koja se samo penje prema vrhu, a drugi na žalosnu domaću životinju koja tužno luta prašnjavim seoskim putem. Međutim bez obzira na ove različitosti imaju i jednu zajedničku osobinu- a to je njihov pesimizam. Jarci su vrlo ozbiljni i često su tužnog raspoloženja, a razlog je utjecaj planete je Saturn. Jarci se vrlo rijetku uspijevaju osloboditi oštre discipline i pravila koje su sami sebi odredili. On često pati od osjećaja manje vrijednosti te povremeno upada u depresije. Oblači se staromodno, voli tamne boje, ali odijevanju inače ne pridodaje veliku važnost. Iako možda Jarac na prvi pogled djeluje skroz bezopasno, on je u stvari jako tvrdoglav, uporan i jak. Često se dogodi da upravo Jarac dobije najbolje poslove, najveća priznanja i na nadmudri sve one koji ga nisu smatrali za ozbiljnu konkurenciju.

jaracKada je u društvu, on nije onaj koji je u centru pažnje, on voli više biti po strani. Jarac poštuju autoritete i tradiciju, mnogi su energični i nagli ljudi pa ih se ponekad okarakterizira kao snobove i formaliste. Iako Jarac ne voli ovu vrstu kritika, on je premudar da bi uvredama u obrani stvorio sebi neprijatelje. Međutim nemojte shvatiti pogrešno, i shvatiti kao da se pokorava. On se može složiti, prilagoditi i dozvoliti drugome da ide ispred njega, ali će usprkos svemu budite sigurni da će na kraju on stići prvi. On je uvijek pažljiv u izbjegavanju prepreka i rijetko kada će on posrnuti. Jarac ne voli ogovaranja i u pravili nikada ne zabada nos u tuđe stvari. Ukoliko u podznaku nije Blizanac ili Riba, Jarac će brinuti samo o sebi i svojim problemima. Jarac sa oprezom čuva svoju prošlost od zaborava, pazi da u sadašnjosti ne bude zbunjen, a sve to da bi sebi osigurao sigurnu budućnost. Jarac ima samokontrolu da ostavi svoje osjećaje- za neka bolja vremena. S obzorom da se život kako se život ne može lako predvidjeti Jarac se često se nađe u između emocionalnih želja i ambicioznih planova – a na cilj stiže osamljeniji nego ikad. Srećom, za njega uvijek ima vremena: što godine više prolaze on ima manje teškoća, postaje zadovoljniji i vedriji: drugi dobivaju bore dok on izgleda sve bolje; život njemu, uostalom i po nekoj pravdi, daje na kraju sve ono što mu je oduzeto na početku…

Osobe rođene u horoskopskom znaku Jarca su ozbiljne, ambiciozne i često teže uspjehu u kasnijim godinama. Jarci ne vole gubiti vrijeme. Najbolje što Jarac radi je organiziranje stvari i njihovo održavanje na okupu, bez obzira radi li se o održavanju neke zabave, sudjelovanju u vladi ili dogovaranju za neki pregled. Jarac ima jaku volju, mudar je, duhovan, nesiguran, ali ponekad materijalista i sebičan. On nikada za sebe ne traži priznanja i oni znaju kako kontrolirati svoje osjećaje. Osobe rođene u horoskopskom znaku Jarca se najbolje osjećaju kada su stvari pod kontrolom i kada se svatko ponaša pristojno. On treba prijatelje koji su čvrsti kao stijena i koji ulijevaju sigurnost. Obostrano pomaganje je način napredovanja, ali ukoliko je zainteresiran za nekog samo zato sto od njega može nešto dobiti – takvo prijateljstvo nema sjajnu budućnost. Jarac se ne voli isticati na javnom mjestu, te će svaki pokušaj takve vrste prekinuti odmah u početku i otići će dalje od takve osobe.

 

jaracLjubav

Osobe rođene u horoskopskom znaku Jarca trebaju ozbiljnu vezu u kojoj će se osjećati sigurnima. On nikada neće pokloniti svoje srce strancu, i to iz straha da ne bude slomljeno. On ponekad treba malo više vremena da vidi kako nema opasnosti da bude odbijen. Ispod krinke hladnog i mirnog ponašanja krije se jako toplo srce. Njemu treba više vremena da stekne povjerenje u određenu osobu, ali kada se napokon preda, svakim svojim dijelom tijela on će biti podrška i potpora osobi koju voli. Jarac pokraj sebe želi zrelu osobu koja razumje i cijeni njegov uspjeh koji nije bilo lagano postići. Rijetkost je da on uživa u društvu mlađe osobe. Jarac je realista i on sva nebeska blaga želi dobiti na zemlji i zato stvara mali svoj raj, u kojem najbolje komunicira sam sa sobom. Jarac je ozbiljan, često bez strasti i osmjeha. On nije najbolji odabir za previše strasne osobe, jer kod njega najčešće izostane vrhunac.

 

Capricornus 1Zdravlje

Izvana, Jarac vlada zglobovima (osobito koljenima), kosom, zubima i kožom; interno, sluznicom, perifernim živcima i dijelovima trbuha. Strukturno, vlada kosturom, kostima i čašicama. Nesreće ovog znaka su slomljene kosti, uganuća, premještanja i boli iz koljena i ispod, osjetljiva koža i alergije.

 

Posao

Osobe rođene u horoskopskom znaku Jarca su ambiciozne, odlučne te mu je potreban posao koji pruža priliku za velike uspjehe. Ukoliko poslodavac želi da on preuzme odgovornost za sve, osjećati će se vrlo posebnim. Što se vise rada očekuje od Jarca, to on više voli raditi. Jarac zna uštedjeti novac, jer on treba velike količine novca dabi osjećao sigurnost. Kod kupnje, bira ono najbolje, jer želi da traje dugo. Jarac je uporan i na poslu daje sve od sebe, može mirno i suzdržano progutati sva poniženja i uvrede koje dobije od nadređenih ili kolega. On ima svoj zacrtani cilj i nikada ne odstupa od njega, on sigurno i bez zastoja ide putem prema vrhu. Ipak sve ovo važi za onog „planinskog“ Jarca, dok onaj drugi ne uspijeva ići dalje od svog sela. Osobe rođene u znaku Jarca se dive onima koji su prije njega stigli do vrha. Zanimanja za Jarca su: zidar, vrtlar, policajac, direktori, menadžer, umjetnik, kompozitor, slikar, računovođa

 

Način odijevanja

Jarac voli tradicionalnu odjeću i nikako ne voli neobičan stil odijevanja. Najsretniji je u klasičnoj garderobi tamnih boja koja ističe njegov lik. Omiljene boje su mu crna, tamnoplava i tamnosmeđa.

 

Slavne osobe

Kevin Costner, Martin Luther King, Annie Lennox, Denzel Washington, Nash Grier, Meghan Trainor, Andy Biersack, Elvis Presley, Pitbull, Cody Simpson, Ellie Goulding, Michelle Obama, Jim Carrey, Jade Thirlwall, Norman Reedus, Kalin White, Jinxx, Liam Hemsworth, Jake Paul

 

Tarot, astrologija, numerologija