Vertex u sinastriji

Primarni mit vezan za Vertex potječe od starog etrurskog božanstva koje se zvalo Vertumno, koje su kasnije Rimljani preuzeli. To je bio Bog koji je pretvarao početak zrelosti u plod – upravljao je vremenom kada bi neki zreo plod trebao sazriti. To je točka preobraćanja, nečega što je skoro sazrelo, ili tek ima pupoljak i treba stvoriti plod. Mit kaže da se Vertumno jednom zaljubio u nimfu, koja se zvala Pomona. Uzimao je najrazličitije oblike nastojeći da je zavede, ali ona je odbijala uporno sve prosce, uključujući i njega, i ostajala neosvojiva. Ipak, nakon dosta pokušaja on je odlučio da joj se pokaže onakav kakav jeste, i slika ga predstavlja kao jednog nagog muškarca koji se kao takav pojavljuje pred njom, bez ikakvog pretvaranja. Tada je Pomona osjetila ljubav prema njemu i ostala s njim, te su se kasnije i vjenčali. Vertumno je ostao simbol pretvaranja jednog u nešto drugo, a Pomona je ostala boginja voća – jer je on konačno, nakon nečega, nakon što je trebalo da sazrije stvorio plod.

Na vezu između Vas i Vašeg partnera veliki utjecaj ima i položaj vertex-a u kućama i znakovima. On ispoljava naše skrivene strasti i želje koje nosimo u ovom životu. Ako se pitate što Vaš partner voli ili hoće li ostati s Vama, vertex Vam može dati odgovor.

Vertex u znakovima u sinastriji

Vertex u Ovnu

Indicira duboku želju za grubom, nesputanom strasti. Unutarnja drama uključuje opsesivnu želju za istinom, avanturom i uzbuđenjem, istraživanjem novih teritorija. Ove osobe su odlučne u tome da dobiju ono što žele, bez obzira na poslijedice. Ovo je pravi pionir što se seksaa tiče… ako uspijete slijediti Vašeg Ovna u seksu, on nikada neće tražiti “nastranosti” drugdje.

Vertex u Biku

Senzualno volite i pohlepni ste za Vašom cijenjenom imovinom. Vaša unutarnja osjetila imaju interakciju u kojoj ste sposobni materijalne stvari pretvoriti u umjetnička, uzvišena i elegantna djela.

Vertex u Blizancima

Imate sveopću potrebu komuniciranja s partnerom. Intimnost je jednaka komunikaciji. Ako Vam je partner suptilan i govori gestama, vi to ne vidite. Zato vam treba komunikacija.

Vertex u Raku

Ovo je san o zatvorenom okružju koje zadržava vani sve zvukove i neslaganja. Duboke želje o idealnoj obitelji i domu. Kad se upustite u vezu, onda se stvarno upuštate duboko i imate osjećaj da partner nije ozbiljan koliko i Vi… tad mu sve bacate u facu. Možda su Vaša očekivanja nerealna i bazirana su na Vašim osjećajima nesigurnosti.

Vertex u Lavu

Tu postoji potreba za priznanjem superiornost na svim nivoima. Osoba radi nevjerojatno puno da bude priznata i voljena. Želja za pažnjom i obožavanjem do suštine, a istina je da takve težnje mogu biti i zaslužene. Slijepo ste posvećeni partneru i u vašim očima on ne može biti u krivu.

Vertex u Djevici

Čistoća jedne djevice što se tiče intimnosti je neupitna. Podsvjest stvara slike visokog svećenika i svećenice, unije koja će dovesti do spiritualnog spašavanja. Postoji fantazija o partnerstvu s osobom koja ima unikatne psihičke i liječničke moći i fokus na praktičnost koja će sve ispraviti.

Vertex u Vagi

Ovdje vertex žudi za unijom duša koji je baziran na idealu mira i pravde. Osoba si stvara sliku mitološkog života na Veneri, života u harmoniji. Dva bića zauvijek isprepletena. Ako osoba koju želite ima ovu poziciju vertex-a, budite agresivni u prilaženju, ali uvijek zauzmite neborilački stav.

Vertex u Škorpionu

Konstantna želja za osjećajem neodoljivosti i nezamjenjivosti na svim nivoima intimnosti. Ono što drugi vide u Vama nikad nije ono što dobiju… uvijek ima nešto više…

Vertex u Strijelcu

Osoba sanja o avanturi kad je riječ o razmnožavanju. Potreba je jaka i duboka kad se radi o novim iskustvima. Pridruživanje ovakvim ljudima zahtjeva stalno pronalaženje novih ideja i mjesta za istraživanje…

Vertex u Jarcu

Indicira potrebu za partnerom koji će Vas razumijeti i poduprijeti. Potpuna unija će imati elemente socijalnog statusa i moći. Partner mora ispuniti ove potrebe, ali je potrebno biti svjestan visoke senzitivnosti ovih osoba, pogotovo u socijalnim situacijama.

Vertex u Vodenjaku

Osoba se upotpunjuje visokim idealima prijateljstva. Skriveno duboko u ovoj duši su želje za unijom utopijske prirode. Tu je potreba za intimnosti koja će reflektirati osobno uvjerenje osobe kako sve veze moraju biti u redu da bi svijet bio bolje mjesto. Ovdje nema mjesta ljubomori….

Vertex u Ribama

Imate internu potrebu interakcije sa partnerom. Vaš neizgovoren koncept intimnosti povezuje Vas i partnera na mističan način. Vaša seksualnost je intenzivna.

Vertex u kućama u sinastriji

Vertex u 5. kući

vertex u sinastrijiImate djetinju orijentaciju, okrenuti ste unutarnjem. To implicira istinu, pa čak i naivnost koja nam je ugrađena u djetinjstvu i koja je konstantna i kod odraslog. Imate potrebu za zabavom i uzbuđenjem u stalnoj vezi. Imate duboke strahove o odbacijavnju kao i potrebu za univerzalnom prihvaćenosti, bez obzira kako se ponašali. Treba Vam partner koji će Vas poštivati i brinuti se o vama.

Vertex u 6. kući

ve6Imate naviku dužnosti, obvezu i žrtvu kad se radi o stvarima osjećaja. Tu se nalaze nesvijesne povezanosti sa liječničkim i religioznim modelima služenja, a ponekad čak do svetosti osobe. Negativna strana je jaka tendencija da se dobije toliko željena ljubav. Tu je potreba drugih da cijene Vašu iskrenost i postupke i namjere.

Vertex u 7. kući

ve7To je klasična pozicija za one koji su uvijek u nekom partnerstvu (na ovaj ili onaj način), očajnički tražeći onu svoju drugu polovicu. Možda osoba odluči da partnerstvo nije vrijedno rizika jer je uvjerena da neće naći ono što traži. Ova pozicija pokazuje osjećaje koji nisu kompletni osim ako nisu u partnerstvu. U nekoj količini postoji iracionalni strah da će osoba na kraju ostati sama. Negativna strana je da osoba postane visoko samopravedna o ponašanju i prhvaćanju i intreakciji s drugima. Vaša roditeljska vještina je nesigurna u Vašoj podsvijesti, mada se u stvarnosti ispoljava kao sasvim u redu.

Vertex u 8. kući

ve8Indicira unutarnje težnje za nerazdvojnom unijom i potpunom posvećenošću. Ta potreba je jaka. Negativna strana je kad realnost partnera nije u skladu s našim maštanjima. Jednom stvarno povrijeđena, osoba riskira da se zatvori vezama u budućnosti i ostane sama.

Tarot, astrologija, numerologija