Saturn u sinastriji

Saturn u sinastrijiSaturn u 1. kući

Saturn može biti neka vrsta vlažnog pokrivača za Vaš ego. No, ne dopustite ovom planetu da uništi ono što posjedujete. Saturn je vrlo ozbiljna planeta zodijaka. Realni problemi i ograničenja ulaze u igru. Sa Saturnom Vašeg partnera u Vašoj prvoj kući, Vi osjećate odgovornosti. To može uzrokovati da se osjećate pomalo ograničeno i zatvoreno posebno u Vašem samoizražavanja i općem načinu života kroz svakodnevne zadatke.

Saturn u 2. kući

Ako ste navikli trošiti novac na razne stvari, Saturn će Vas spriječiti u tome i postat ćete mnogo odgovorniji u Vašoj  financijskoj situaciji.

Saturn u 3. kući

Kada se Saturn nalazi u 3. kući, Vi ste vrlo oprezni, a to najviše odnosi na komunikaciju. U najgorem slučaju Saturn će ograničiti Vašu komunikaciju s partnerom, što može postati vrlo stresno za oboje.

Saturn u 4. kući

Saturn u ovu kuću unosi svoju ozbiljnu, ograničavajuću prirodu. To može doneti nemir u Vašu vezu i Vi ćete poželjeti pobjeći iz takvog odnosa. Vaš partner je previše ozbiljan i formalan, ali možda upravo to drži Vaš odnos da se ne raspadne.

satsinastrijaSaturn u 5. kući

Sa Saturnom u petoj kući Vi imate osjećaj ograničenja u Vašoj vezi. Vaš partner Vas često kontrolira i ograničava slobodu kretanja i zabavu u vezi.

Saturn u 6. kući

Saturn u 6. kući zapravo može biti od pomoći. On unosi disciplinu u Vašu vezu, što Vas ponekad može živcirati. Zdravlje također pada u šestu kuću, a sa Saturnom ovdje, Vi i Vaš partner vodite računa o ishrani i često ste fizički aktivni, što je pozitivna strana ovog planeta.

Saturn u 7. kući

Satur u 7. kuću donosi ozbiljnost i ograničenost, što može pomoći Vašoj vezi da se više posvjetite jedan drugom.

Saturn u 8. kući

Saturn u svaku kuću donosi ograničavanja i ozbiljnost, pai ovdje u osmu kuću, što može biti teret za Vas i Vašeg partnera jer ser osjećate kao na radnom mjestu kada ste zajedno. Dobra strana Saturnove ozbiljnosti jeste to što će Vaš partner uvijek biti pored Vas.

Gold Metal Effect HeartsSaturn u 9. kući

Saturn predstavlja veliki problem za devetu kuću koja se odnosi na avanturu, učenje, slobodu i otvorenost. Saturn ovdje unosi konzervativne stavove u pogledu religije, politike i filozofije  što Vas može gušiti u Vašem samoizražavanju.

Saturn u 10. kući

Kao prirodni vladar desete kuće, Saturn može biti moćna sila ovdje. On može dati upornost i ustrajnost koji će Vam pomoći postići svoje ciljeve u karijeri, ali Saturn Vas također ograničava što dovodi do previše ozbiljnosti i opreza u Vašoj vezi.

Saturn u 11. kući

Sa Saturn u Vašoj 11. kući Vi se osjećate ograničeno u velikim skupinama ili organizacijama. Također osječate kako je Vaš partner pretjerano ozbiljan u vezi.

Saturn u 12. kući

Saturn može u ovoj kući u potpunosti isključiti svaku komunikaciju u Vašoj vezi. ovo je kuća nesvjesnog, i Vi nikada nećete biti sigurn što Vaš partner misli i osjeća prema Vama. Isto je i s Vašim partnerom, Vi se možete previše isključiti iz Vašeg odnosa, te Vaš partner neće biti siguran u to što osjećate. Najbolje je ne razgovarati o tim pitanjima.

Tarot, astrologija, numerologija