Merkur u sinastriji

merkur u sinastrijiMerkur u 1. kući

Merkur će uneti otvorenost i slobodu izražavanja u Vašu vezu. U vezi, Vi iskreno razgovarate o svemu, što još više ojačava Vaš odnos.

Merkur u 2. kući

Razgovori o financijama teku lakše kada je Merkur u Vašoj drugoj kući. Merkur Vam također omogućava donijeti ispravne odluke u raspolaganju s novcem.

Merkur u 3. kući

Utjecaj Merkura na treću kuću je naročito jak, jer je ovaj planet prirodni vladar te kuće. Merkur diže komunikaciju, koja već ima glavno mjesto u Vašoj vezi, na još veću razinu. To Vam omogućava otkriti i izneti na otvoreno sve probleme na koje nailazite u Vašoj vezi.

Merkur u 4. kući

Merkur unosi razgovore u ovu kuću, naročito konverzacije koje se odnose na obitelj i dom.

merkursinastrijaMerkur u 5. kući

Merkur Vašeg partnera u Vašoj petoj kući pojačava komunikaciju među Vama. Ovaj planet dat će Vam energiju za uživanje i radost u Vašem odnosu.

Merkur u 6. kući

Uz pomoć Merkura, Vi rješavate probleme brzo i efikasno. Vaš partner Vam pomaže donijeti ispravne odluke. Iako ovo nije najromantičnija kuća, postoji duboka ljubav između Vas.

Merkur u 7. kući

Merkur u kuću ljubavi i romantike unosi svjetlost i olakšanje. Komunikacija teče lako i bez rasprava. Međutim, nemojte dozvoliti Merkuru da unese previše otvorene stavove u Vaš odnos, jer će to dovesti do gubitka granica i pravila koji ovu vezu čine čvrstom.

Merkur u 8. kući

Merkur Vašeg partneru donosi dobru komunikaciju i razumijevanje u Vašu osmu kuću. On čini da se lakše izborite s emocijama koje prevladavaju u osmoj kući.

blue_heartMerkur u 9. kući

Uz Merkur u devetoj kući Vi želite putovati i učiti o različitim religijama, filozofijama i kulturama svijeta. Merkur pojačava konverzaciju i podiđe je na još veću razinu.

Merkur u 10. kući

Vi lako prezentirate svoje ideje uz pomoć Merkura u desetoj kući. Koncentrirani ste na posao i karijeru i s jakim smislom za komunikaciju dobijate ono što želite.

Merkur u 11. kući

Kao komunikator, Merkur može uvelike pomoći u razgovorima s velikim skupinama. Vi lako iznosite svoje stavove i ideje. On Vam pomaže s javnim govorništvom i daje Vam sposobnost, odnosno spretnost u Vašem izražavanju.

Merkur u 12. kući

Kada je Merkur u kući nesvjesnog, on čini komunikaciju lakšom. Problemi se iznose na površinu i razgovara se o njima, što inače nije karaktzeristika 12. kuće.

Tarot, astrologija, numerologija