Mars u sinastriji

Mars u sinastriji

Mars u kućama u sinastriji

Mars u 1. kući

Vi se osjećate moćno kada Mars Vašeg partnera pada u Vašu prvu kuću. Vaša sposobnost da se dokažete će se povećati kada ste sa svojim partnerom i nećete imati problema govoriti ono što mislite, pa čak i preuzeti vodstvo.

Mars u 2. kući

Ukoliko ste ozbiljni u financijskim pitanjima, onda više volite čuvati nego trošiti novac, ali kada Mars Vašeg partnera pada u Vašu drugu kuću, Vi imate stalni osjećaj kako Vas partner primorava trošiti više. Pitanje novca je osjetljivo i može uneti neprilike i svađe u vezu, zato pripazite kako se ponašate po tom pitanju u Vašem odnosu.

Mars u 3. kući

Mars Vas gotovo primorava reći ono što mislite i ništa Vas ne može zaustaviti.

Mars u 4. kući

Kada Mars Vašeg partnera pada u Vašu četvrtu kuću, Vi znate kako se izboriti za svoja prava u domu i obitelji. Kada je Vaš partner pored Vas, Vi osjećate snagu koja Vam je potrebna kako bi se suprotstavili Vašoj majci ili sestri na primjer. Mars daje osjećaj moći.

marssinaMars u 5. kući

Partnerov Mars u Vašoj petoj kući Vam donosi zabavu i radost u Vašu romantičnu vezu. S Marsom nikad nije dosadno, čim završite jednu aktivnost, Vi prelazite na drugu. Ako se osjećate kao objekt koji Vaš partner želi, on će Vas konstantno obasipati komplimentima i romantičnim gestama.

Mars u 6. kući

Mars Vašeg partnera daje Vam energiju kako bi obavljali zadatke. Također, s Marsom u Vašoj 4. kući, ovoj vezi nedostaje romantike, a i Vaš partner malo više pretjeruje u svom šefovanju.

Mars u 7. kući

Mars u Vašu 7. kuću donosi samopouzdanje. Kako je ova kuća vezana za romantiku i ljubav, ovaj položaj Marsa može biti naročito moćan. Vi nevjerojatno privlačite Vašeg partnera, a i on Vas. Vi i Vaš partner uživate u odnosu koji imate.

Mars u 8. kući

Mars u osmu kuću unosi moć seksualne energije, jer stavlja strast na prvo mjesto važnosti. Vi i Vaš partner kao da ste stvoreni jedan za drugog, gotovo nenormalno privlačite jedan drugog i uradit ćete sve kako bi što više bili zajedno i uživali jedan u drugom.

Large_Red_Heart_ClipartMars u 9. kući

Mars daje entuzijazam koji vodi u avanturu i razonodu kada se nalazi u Vašoj devetoj kući. Ali Mars je također  donosi i filozofiju u Vašu devetu kuću, što može dovesti do rasprava i svađe oko raznih pitanja, naročito onih koja se odnose na pravdu i nepravdu u svijetu, na ženska prava, na prava zapostavljenih, starih i djece.

Mars u 10. kući

Mars u Vašoj desetoj kući daje Vam snagu za postizanje uspješne karijere.

Mars u 11. kući

Mars Vašeg partnera u Vašoj 11. kući, daje Vam samopouzdanje u radu s društvenim skupinama i institucijama. Uz pomoć Vašeg partnera, možede čak i postati vođa neke od ovih skupina.

Mars u 12. kući

Uz Mars u dvanaestoj kući, Vi imate osjećaj kako je Vaš partner malo više agresivan. Ali to je više osjećaj nego realnost, ne možete zaključiti odakle dolazi niti što mu je uzrok.

 

Mars u znakovima u sinastriji

Ukoliko ne znate u kom znaku se nalazio Mars u trenutku rođenja Vas i Vašeg partnera, pogledajte ovdje. Ako želite saznati kako se slažete sa partnerom, potrebno je usporediti u kom znaku se nalazi Mars u Vašoj i partnerovoj natalnoj karti. Treba znati da su vatreni znakovi – ovan, lav i strijelac, vodeni – rak, škorpion i ribe, zračni – blizanci, vaga i vodenjak i zemljani – bik, djevica i jarac.

Mars u vatrenom znaku – Mars u zemljanom znaku

Mars u sinastrijiKad su Mars u vatri i Mars u zemlji u interakciji često postoji sukob između kreativnog instinkta (vatra) i fizičkih želja (zemlja). Dok vatra rijetko razmišlja prije nego djeluje, zemlja je oprezna. Zemlja Mars može pomoći vatri Mars usporiti; Vatra Mars može naučiti Zemlju Mars kretivnosti. Vatra i Zemlja su prilično sebične u svojim željama, i obje žele sprovesti svoje planove u djelo.

Mars u vatrenom znaku – Mars u zračnom znaku

marsfaKad su Mars u vatri i Mars u zraku u interakciji oni će često naći neki zajednički jezik – oboje su nemirni pojedinci koji žele rasti i širiti se. Međutim, Mars u zraku može biti zbunjen, jer Mars u vatri uzima stvari dosta osobno i  pretjerano se bavi sobom, često ignorirajući tuđe perspektive. Teorije i planovi zračnog Marsa su previše površni i bez strasti za vatru Mars. Vatru Mars frustrira kad se zračni Mars previše koncentrira na teorije, jer vatra želi akciju, ona želi djelovati odmah, a ne razmišljati. Vatra može uliti neku strast i žar u život Marsa u zraku, i pomoći mu ostvariti ideje u djelo. Zrak može pomoći vatri da bude objektivnija. Vatra Mars i zrak Mars su pozitivni i dobri govornici. Oboje imaju jaku želju za učenjem i širenjem kroz svoja iskustva.

Mars u vatrenom znaku – Mars u vodenom znaku

marsfwKada su Mars u vatri i Mars u vodi u interakciji, obje osobe su tople i intuitivne, a ponekad i nepraktične. Voda Mars može naći Vatru Mars previše egoističnu. Rasprave su zabava za vatru Mars, dok se voda Mars ne voli raspravljati. Voda Mars voli iskustva koja će omogućiti povezivanje sa svojim partnerom, a vatra Mars čezne za uzbuđenjima i vrlo je sebična,misli više na sebe nego na partnera. Vatra Mars može biti previše izravna i drska za osjetljivu vodu; dok voda Mars može umanjiti entuzijazam vatre. Ako voda previše šuti i ne želi raspravljati, vatra postaje suviše nestrpljiva i frustrirana. Ako žele učiti jedan od drugog, vatra može pomoći vodi s planiranjem i optimizmom u bolju budućnost, a voda podsjeća vatru kako treba biti pažljivija u svom odnosu s drugima. Ono što im je zajedničko jeste da su oboje intuitivne osobe i ne vole previše analizirati.

Mars u zemljanom znaku – Mars u zračnom znaku

marseaKada su Mars u zemlji i Mars u zraku u interakciji može postojati sukob između zemljine želje za rezultatima i zraka koji je znatiželjan i voli donositi različite teorije. Zemlja postaje nestrpljiva jer joj se zrak čini nepraktičnim, a zrak Mars prigovara zemlji Mars da je suviše zaglavila u materijalni svijet. Ali zemlja se onda pita – Što je dobra teorija, bez praktične primjene u stvarnom svijetu? Zašto gubiti toliko vremena razmišljajući?. Slično, zrak ubrzo postaje frustriran sa subjektivnom i pretjerano praktičnom zemljom. zrak razmišlja – Život nije samo o tome što se može učiniti – što je život bez intelektualnih misli? Zemlja Mars može pomoći zraku Mars donositi neke praktične vrijednosti u svoje teorije, dok zrak Mars može potaknuti zemlju razmišljati u objektivnim terminima. I zemlja i zrak su mislioci koji znaju napraviti razliku između intelekta i komunikacija i emocija i strasti.

Mars u zemljanom znaku – Mars u vodenom znaku

marsewKada su Mars u zemlji i Mars u vodi u interakciji može postojati sukob između realnih planova i sanjarenja. Voda Mars voli naslutiti svoj put kroz probleme, dok Zemlja pokušava uvijek pronaći praktična rješenja. Voda je usmjerena na nematerijalni život i  njezin način razmišljanja i komunikacije je prožet emocijama. Dakle, voda može naći zemlju previše sebičnom, a zemlju lako  frustriraju nepraktični i nerealni planovi vode. Zemlja Mars može dati vodi Mars neke praktične i korisne savjete o rješavanju problema, a voda može naučiti zemlju uzeti u obzir tuđe osjećaje prilikom formuliranja planova. I Zemlja i Voda komuniciraju na mirne načine, i ne daju previše značaja analiziranju.

Mars u zračnom znaku – Mars u vodenom znaku

marsawKada su Mars u zraku i Mars u vodi u interakciji može postojati sukob između potrebe zraka da iznese svoje teorije cijeloj zajednici i vode koja voli zadržati planove samo za sebe i svog partnera. Voda Mars predosjeća zrakov put kroz probleme, dok zrak beskrajno analizira vodu u svim situacijama. Kad zrak Mars previše analizira situaciju, voda može postati nestrpljiva. Voda “zna” stvari instinktivno, dok zrak traži odgovore gledajući oko sebe. Zrak zna kako odvojiti emocije u toku rasprave, što vodu živcira, jer ona je više subjektivna. Voda Mars može pomoći zraku Mars usredotočiti se na problem, a ne raspršiti svoju intelektualnu energiju. Voda može naučiti zrak kako prihvatiti ono što stvarno misli. Zrak može pomoći vodi više razmišljati objektivno, i komunicirati s više profinjenosti. Zajedničko za vodu i zrak je to što su njihovi planovi i ideje manje sebični nego vatre i zemlje. Vodi i zraku je stalo što drugi misle, a tokešer brinu i o perspektivama svog partnera.

Tarot, astrologija, numerologija