Aspekti Sunca u sinastriji

sunsunsinSunce – Sunce

Sunce – Sunce u konjunkciji, sekstilu ili trigonu je vrlo dobra veza, jer se oba partnera identificiraju jedan s drugima i vrlo su slični u razmišljanju i planovima koje imaju. Za njih je lako biti zajedno jer se nemoraju objašnjavati jedan drugom. Kod aspekta opozicije, oba partnera su prilično različita u svojim osobnostima, ipak, privlače jedan drugog. Ova veza je teška, ali ako oni nauče cijeniti razlike koje su među njima, ova veza ima puno potencijala za uspjeh. Ako se uzajamno podržavaju i prevaziđu svađe i suprotstavljanja jedan drugom, ova veza bi mogla biti sretna. Kvadrat je sličan kao opozicija, s tim da su razmirice mešu partnerima mnogo veće i češće, što se može pretvoriti u ljubav-mržnja vezu.

sumosiSunce – Mjesec

Mjesec i Sunce u konjunkciji mogu imati snažnu vezu u početku, ali kako se odnos razvija, Mjesec igra ulogu podrške (ponekad je ovisan ili pokoran sluga) Sunce osobi koja ima tendenciju da vodi odnos na svoj način. Mjesec vremenom počinje shvaćati kako to nije u redu i veza ulazi u krizu. Mjesec tereba dati podršku Suncu, ali ne i da služi i potčinjava se sve što Sunce zamisli ili uradi. Opozicija je slična konjunkciji, ali još teži aspekt, jer se u ovoj vezi partneri takmiče jedan protv drugog, što će ih na kraju iscrpiti i veza će se raspasti. Sa sekstilom i trigonom, Mjesec i Sunce imaju malo ljepšu vezu. Mjesec se oslanja na Sunčevu inteligenciju i hrabrost, dok je Suncu potrebna Mjesečeva podrška u svemu što čini. Ova veza može uspjeti.

sumesiSunce – Merkur

Komunikacija i dijeljenje ideja je istaknuta u odnosu kad je Merkur u konjunkciji sa Suncem. Ova veza ima odličnu budućnost. kad je Merkur u opoziciji sa Suncem, također postoji dobra razmjena ideja u ovoj vezi, ali se mišljenja razilaze. Sunce osoba smatra Merkur osobu pretjerano analitičkom, a Merkur osoba u Suncu vidi vatru i previše osobno shvaćanje svega. Međutim ova veza može uspeti jer nikada nije dosadno u ovakvom odnosu. Sekstil i trigon upućuju na lijepu dugu vezu u kojoj se svi problemi rješavaju razgovorom. Kad su Merkur i Sunce u trigonu, veza ima svijetlu budućnost sa puno razumijevanja, komunikacije i prijateljstva među partnerima.

suvesiSunce – Venera

Ovo je odličan aspekt u svakom odnosu. On stvara osjećaj sklada i daje neke zajedničke interese u partnerstvu. Sunce osoba osjeća više ljubavi i prisustvu Venera osobe. Venera osoba smatra Sunce osobu vrlo šarmantnom i intrigantnom. Postoji uzajamna privlačnost ovdje, a ključna riječi za ovu kombinaciju je zadovoljstvo. Teži aspekti (opzicija, kvadrat, kvinkuns) mogu ukazati na neke probleme i neslaganja.

sumasiSunce – Mars

Sekstil, trigon i konjunkcija u kombinaciji Sunca i Marsa unose blagoslov u vezu. To je veza puna razumijevanja i nijedan partner ne smeta onom drugom. Kada je aspekt izazovan (opzicija, kvinkuns i kvadrat), partneri puno vremena gube na svađe i rasprave. Oni idu jedan drugom na živce i svatko se osjeća nesretno i ojađeno sa svojim partnerom.

sujusiSunce – Jupiter

Kada je Sunce u konjunkciji s Jupiterom, partnerstvo je veliki užitak i postoji mnogo povjerenja. Optimizam i entuzijazam između dvije osobe ja karakteristika u sekstil i trigon aspektu, ovi partneri uvijek vjeruju jedan drugom i znaju izgladiti svaki nemir u vezi. Želja da su oba partnera sretna u vezi je očita kada su Sunce i Jupiteru kvadratu ili opoziciji.

susasiSunce – Saturn

Kada postoji konjunkcija u kombinaciji Saturn – Sunce, jedan snažan faktor koji privlači partnere (možda i nesvjesno) je osjećaj da možete imati dubok, stabilan, trajan odnos i skrasite se zajedno suočavajući se sa životnim odgovornostima na zreo način. Neke nesuglasice ipak mogu postojati, Saturn se lako može osjećati ugroženo jer Sunce cijeni individualnost u vezi, ali to ne znači da se udaljava od Saturna. Razmirice se moraju rješiti kako bi veza uspjela. Kada imamo opoziciju ili kvadrat u ovoj kombinaciji, ranim fazama odnosa Sunce privlači stabilna, disciplinirana i odgovorna persona Saturna, ali s vremenom usled tih istih osobina, Sunce se počinje osjećati restriktivno, ograničavajuće, čak i represivo. Veza postaje negativna. Ako postoji sekstili ili trigon, tu je dubok osjećaj uzajamne predanosti i posvećenosti koji održava dva partnera zajedno, čak i u teškim vremenima. Saturn je vrlo predan i odan Suncu, a oboje su spremni žrtvovati se kada je to potrebno.

sursiSunce – Uran

Uran u konjunkciji, opoziciji ili kvadratu sa Suncem u početku ima inspirativnu vezu u kojoj nije dosadno. Vremenom Sunce počinje osjećati kako Uran nije dovoljno posvijećen vezi, i da pridaje veliki značaj ne-tradicionalnim i slobodnim vezama. Ovaj odnos pun je uspona i padova i nema sretnu budućnost. U kombinaciji ovih dvaju planeta kada su sekstil ili trigon prisutni, veza je, spontana, kvalitetna, a seksualni odnos je živ, nesputan i uzbudljiv. Postoji intrigantna razina slobode u ovoj vezi i veliko razumijevanje sa obe strane.

sunesiSunce – Neptun

Teški aspekti (opozicija, kvinkuns i kvadrat) između Sunca i Neptuna u sinastriji mogu upućivati na obmanu i laži. Međutim, u realnosti, većina ovih veza uspijeva jer postoji izvjesna romantika i mistika u vezi Neptuna i Sunca. Ukoliko su ovi partneri spremni ostaviti svoje razlike izvan veze, i usmjeriti se na duhovnu stranu veze, ovaj odnos može biti prilično dobar.  Sekstil i trigon donose u ovu vezu pozitivan stav, milost, razumijevanje i oprost. Velika tolerancija koja postoji među partnerima upućuje na sretnu i dugotrajnu vezu.

suplsiSunce – Pluton

U kombinaciji Pluton – Sunce, neovisno o aspektu, ova veza je snažna i neobična. Ovi partneri prosto ovise jedan o drugom i osjećaju se kao riba na suvom, kad onaj drugi nije u blizini. Oba partnera misle kako ih je viša sila spojila. Pluton osobi može smetati ego i nezavisnost Sunca, ali točno može pročitati što Sunce misli i osjeća. Pluton nastoji držati Sunce uvijek u blizini. Sunce se boji izgubiti Pluton. Jedan drugog vuku ka tamnoj strani i često se sukobljavaju iznoseći svoje stavove. Bez obzira koliko je ova veza iscrpljujuća, ona je istovremeno duboka i jaka i vrlo važna za oba partnera. Oni su suđeni jedan drugom i tako će ostati, neovisno o drami i preprekama koji im život unosi u vezu.

 

Tarot, astrologija, numerologija