Aspekti Saturna u Sinastriji

satsusSaturn – Sunce

Kada postoji konjunkcija u kombinaciji Saturn – Sunce, jedan snažan faktor koji privlači partnere (možda i nesvjesno) je osjećaj da možete imati dubok, stabilan, trajan odnos i skrasite se zajedno suočavajući se sa životnim odgovornostima na zreo način. Neke nesuglasice ipak mogu postojati, Saturn se lako može osjećati ugroženo jer Sunce cijeni individualnost u vezi, ali to ne znači da se udaljava od Saturna. Razmirice se moraju rješiti kako bi veza uspjela. Kada imamo opoziciju ili kvadrat u ovoj kombinaciji, ranim fazama odnosa Sunce privlači stabilna, disciplinirana i odgovorna persona Saturna, ali s vremenom usled tih istih osobina, Sunce se počinje osjećati restriktivno, ograničavajuće, čak i represivo. Veza postaje negativna. Ako postoji sekstili ili trigon, tu je dubok osjećaj uzajamne predanosti i posvećenosti koji održava dva partnera zajedno, čak i u teškim vremenima. Saturn je vrlo predan i odan Suncu, a oboje su spremni žrtvovati se kada je to potrebno.

satmoosSaturn – Mjesec

Kod teških aspekata (opozicija, konjunkcija i kvadarat) od samog početka veze, odnos je vrlo ozbiljan. Iako veza može započeti s nekim elementom entuzijazma, s vremenom, osjećanja nestaju i dolazi do udaljavanja. Razdoblja emocionalne udaljenosti su previše teška” za oba partnera, i često slijedi pomirenje praćeno jakim emocijama i suzama. Ova veza može uspeti, jer oba partnera su privržena i vjerna u vezi, samo moraju malo poraditi na svojim emocijama.  Duga, sretna veza puna suosjećanja i podrške među partnerima, vrlo je ćesta pojava kada su Saturn i Mjesec u trigonu ili sekstilu.

satumerkusSaturn – Merkur

Kvadrat, opozicija i kvinkuns unose duboko poštovanje u vezu, partneri uče jedan od drugog i cijene inteligenciju onog drugog. Međutim, vremenom dolazi do nemira u vezi, jer Merkuru je Saturnova praktičnost zastrašujuća. Dolazi do negativnih razgovora i svađa. Kako bi veza uspjela, oba partnera moraju naučiti što je kompromis. Konjunkcija, trigon i sekstil su malo bolji aspekti koji dovode do razumijevanja i rješavanja problema bez teških i negativnih riječi.

savensSaturn – Venera

Ovaj aspekt je vrlo izazovan kad je u pitanju konjunkcija ili trigon, ali ako se partneri trude u vezi, to će rezultirati ogromnim povećanjem razumijevanja partnera i pojedinačno i kao par. Tu je često jaka potreba da budu zajedno. Uz opoziciju i kvadrat, spolni odnos može početi sasvim u redu, ali kasnije može postati sporadičan. Spontanost je izgubljena, a to je uglavnom zbog borbe za moć u životu.

satmsiSaturn – Mars

Ovo nije najbolja kombinacija kada je u pitanju konjunkcija, Jer Saturn obično pokušava zauzdati svoju energiju, dok Mars svemu pristupa s velikim entuzijazmom i strašću. Mars ne razume Saturnove osjećaje, a Saturn misli kako je Mars previše napad. mišljenja se najčešće ne poklapaju, tako da ovaj odnos nema sjajnu budućnost. Slično se dešava i kad su opzicija, kvadrat ili kvinkuns prisutni, s tim da često dolazi i do fizičkog nasilja. Trigon i Sekstil unose stabilnost u vezu. Mars zna kako se uvek može osloniti na Saturn, ali to može preći u zavisnost. Međutim, oboje cijene jedno drugo i znaju sarađivati. Ovo može biti lijepa i duga veza.

satjusSaturn – Jupiter

Jupiter i Saturn su prilično povoljna kombinacija kad su u trigonu, konjunkciji ili sekstilu jer oba partnera unose mudrost u vezu i rade na tome da je ojačaju. Kada partneri imaju kvadrat, kvinkuns ili opoziciju u kombinaciji Jupiter – Saturn, mišljenja im se ne poklapaju i često se sukobljavaju, teško im je postići ravnotežu i preispituju sebe je li uopće bilo pametno ući u takvu vezu. Ako uspiju razumjeti jedan drugog, možda ova veza i ima budućnost.

satsatsiSaturn – Saturn

Konjunkcija, sekstil i trigon u ovu vezu donose pouzdanost, razumijevanje i sreću. Oba partnera točno znaju što hoće i spremni su razgovarati o svemu. Vremenom, još više će produbiti svoj odnos, te će veza biti dugotrajna i sretna. Kvadrat i opozicija nasuprot, donose stalne svađe i razmirice u ovu vezu. Partneri jednostavno ne shvaćaju potrebe onog drugog i nisu sretni u toj vezi.

satursSaturn – Uran

Saturn i Uran u konjunkciji, opoziciji ili kvadratu neće imati najsretniju vezu jer oba partnera žele različite stvari i ne razumjeju potrebe onog drugog. Uran čezne za slobodom i otvorenošću, dok Saturn u vezi želi strukturu i red i često se vraća u prošlost. Ovo je jedna teška kombinacija i oba partnera se trebaju zapitati je li to stvarno što oni žele. Sekstil i trigon će u ovu vezu uneti ravnotežu, jer će Uran pokazati Saturnu kako da izbjegne stres, a Saturn će vratiti fokus Uranu.

satnesiSaturn – Neptun

Kada su u opoziciji, kvadratu ili konjunkciji, Neptun je sanjar, voli slobodu i individualnost, a Saturn je praktičan i uvijek realan, voli predočiti Neptunu kako je život ponekad neugodan i strašan. Saturn može pokazati Neptunu kako da se fokusira na svoje želje u vezi, i ako je dovoljno pametan početi će vjerovati Neptunu. Međutim, oboje imaju osjećaj da su sve to već prošli, a ideja da Saturn upravlja s Neptunom u vezi je prosto nezamisliva. Sekstil ili trigon u kombinaciji Neptun – Saturn, daje ovom partnerstvu razumijevanje i dugotrajnost. Oba partnera su spremni biti vjerni jedan drugom i dobro se međusobno razumiju.

satplsinSaturn – Pluton

Konjunkcija, opozicija ili kvadrat između Saturna i Plutona stvaraju emocionalne teškoće i materijalnu oskudicu, ali ako su dovoljno jaki, ove partnere će to zbližiti. Pluton i Saturn će kroz ove poteškoće naučiti što su suradnja i odgovornost, što može dovesti do stabilne i trajne veze. Sekstil i trigon su pozitivni aspekti, jer partneri sa ovom kombinacijom nadopunjuju jedan drugog i vraćaju se na pravi put. Spremni su preći preko svojih razlika i učiniti vezu trajnom i sretnom.

Tarot, astrologija, numerologija