Aspekti Neptuna u Sinastriji

Neptun u SinastrijiNeptun – Sunce

Teški aspekti (opozicija, kvinkuns i kvadrat) između Sunca i Neptuna u sinastriji mogu upućivati na obmanu i laži. Međutim, u realnosti, većina ovih veza uspijeva jer postoji izvjesna romantika i mistika u vezi Neptuna i Sunca. Ukoliko su ovi partneri spremni ostaviti svoje razlike izvan veze, i usmjeriti se na duhovnu stranu veze, ovaj odnos može biti prilično dobar.  Sekstil i trigon donose u ovu vezu pozitivan stav, milost, razumijevanje i oprost. Velika tolerancija koja postoji među partnerima upućuje na sretnu i dugotrajnu vezu.

nmosiNeptun – Mjesec

Aspekti kao što su trigon i sekstil unose u vezu razumijevanje, brigu ii nježnost. S vremena na vrijeme, čak se čini da ovi partneri predviđaju raspoloženja i reakcije onog rugog. Mogu misliti na iste stvari ili želje i reći iste riječi u isto vrijeme. Ova veza je uspješna i trajna. Suprotno tome, kad imamo opoziciju ili kvadrat, u vezi dolazi do nerazumijevamnja različitih mišljenja. Ovi partneri nisu iskreni jedan prema drugom i često tumače signale pogrešno. Ako žele ostati u vezi, moraju uložiti malo više truda i unijeti iskrenost u svoj odnos

neptmsiNeptun – Merkur

Konjunkcija, trigon i sekstil su odlični aspekti koji unose maštu, romantiku i prelijepe duge razgovore u odnos između dvoje ljudi. Razumijevanje je veliko i veza ima lijepu budućnost. Nasuprot tome, opozicija, kvadrat i kvinkuns su negativni aspekti koji dovode do svađe i nemira u vezi. Zbog nerazumijevanja, ovakve veze se uvijek brzo zavše.

nevesNeptun – Venera

Ovaj aspekt kada je u konjunkciji ili trigonu, donosi isprva savršen odnos, postoji osjećaj povezanosti duše, ali polako, stvarnost izlazi na površinu. Stvari ne izgledaju tako prekrasno kao prvi put. Mnogi parovi s tim aspektima mogu prevladati ove male razmirice, sve dok ostaju dovoljno dugo u vezi. Teški aspekti (opzicija, kvadrat i kvinkuns) mogu dovesti do razočaranja i gorčine.

nepmasiNeptun – Mars

U slučaju konjunkcije, kvadrata i opozicije, ovo je veza puna romanse i fantazije. Ovi partneri ispunjavaju jedan drugog i fizički i emotivno. Mars je kralj za Neptuna, jer je snažan, nezavistan i ne boji se problema, a ukoliko Mars ne posjeduje te osobine, Neptun ga idealizira i stvara subjektivnu sliku o njemu. Kad se Neptun ne osjeća dobro, u stanju je čak i prevariti partnera kako bi zadobio pažnju, što vremenom dovodi do frustracija i razlaza. Trigon i sekstil je odlična kombinacija. U ovoj vezi partneri se nadopunjuju, Neptun idealizira Mars koji se onda osjeća moćno. Jedno drugom ispunjavaju seksualne fantazije i savršeno se razumija, te ova veza ima svijetlu budućnost.

nepjsiNeptun – Jupiter

Kada su sekstil, trigon ili konjunkcija između Jupitera i Neptuna, postoji odlična mogućnost da veza uspije ako oba partnera prihvate jedan drugog. Kvadrat, opozicija i kvinkuns su manje povoljni jer partneri ne razumijeju jedan drugog najbolje, Jupiter želi zabavu u vezi, dok Neptun više voli spiritualnu ideju odnosa.

nssinaNeptun – Saturn

Kada su u opoziciji, kvadratu ili konjunkciji, Neptun je sanjar, voli slobodu i individualnost, a Saturn je praktičan i uvijek realan, voli predočiti Neptunu kako je život ponekad neugodan i strašan. Saturn može pokazati Neptunu kako da se fokusira na svoje želje u vezi, i ako je dovoljno pametan početi će vjerovati Neptunu. Međutim, oboje imaju osjećaj da su sve to već prošli, a ideja da Saturn upravlja s Neptunom u vezi je prosto nezamisliva. Sekstil ili trigon u kombinaciji Neptun – Saturn, daje ovom partnerstvu razumijevanje i dugotrajnost. Oba partnera su spremni biti vjerni jedan drugom i dobro se međusobno razumiju.

neptursNeptun – Uran

Konjunkcija, trigon ili sekstil Uran – Neptun stvara jaku vezu, jer oba partnera potiču kreativnost kod onog drugog. Uvijek dijele nove ideje i ideale koji će se intenzivirati tijekom vremena. Kombinacija Uran – Neptun može dovesti do pojačanog stanja svijesti, čak i do izvjesnih paranormalnh aktivnosti. Slično, kada su u pitanju opozicija ili kvadrat, oba partnera mogu iskusiti neka paranormalna iskustva. U ovoj vezi često dolazi do sumnje u drugog partnera, jer imaju nekonvencionalan i netradicionalan odnos. Neptun smatra kako Uranovo ponašanje remeti harmoniju u vezi i dolazi do nerazumijevanja.

nenesinasNeptun – Neptun

U konjnkciji, sekstilu ili trigonu, oba partnera osjećaju povećanje receptivne sposobnosti, to je veza puna suosjećanja, kreativnosti i snova. Oba partnera cijene duhovnost nad materijalizmom i izvrsni su prijatelji. Osjećaju što onaj drugi misli i pre no što izgovore riječi. Ovo je sjajna veza. Slično je i u kvadratu, veza je duboka i duhovna i razlike koje postoje među partnerima su izazov koji ih potiče da još više rade na svom odnosu. Kada partneri imaju kvinkuns za aspekt, oboje su u stanju kriviti onog drugog za probleme u vezi. Oba partnera su sklona idealiziranju onog drugog i kada uvide kako su njihove iluzije nerealne dolazi do pogoršanja i razdora u vezi. Neptun u opoziciji s Neptunom, je vrlo, vrlo teška kombinacija, i ako uopšte postoji, oba partnera će morati naučiti da se obuzdaju i počnu cijeniti jedan drugog.

nepsNeptun – Pluton

Konjunkcija, kvadrat, kvinkuns i opozicija u ovaj odnosu unose pojačana nadnaravna iskustva, ekstra senzorne percepcije i paranormalne pojave, na koje oba partnera obraćaju pozornost. Jednom od njih nedostaje osjećaj za granice, dok je drugi spreman ići u krajnosti. Oba partnera mogu tvrditi kako će se promijeniti, ali to je samo varka. Ako ne budu potpuno iskreni jedni s drugim, ova veza nema budućnosti. Neptun i Pluton u sekstilu ili trigonu imaju lijepu vezu. Oboje se dobro razumiju i spremni su promijeniti neke svoje loše navike.

Tarot, astrologija, numerologija