Aspekti Merkura u Sinastriji

mesusMerkur – Sunce

Komunikacija i dijeljenje ideja je istaknuta u odnosu kad je Merkur u konjunkciji sa Suncem. Ova veza ima odličnu budućnost. kad je Merkur u opoziciji sa Suncem, također postoji dobra razmjena ideja u ovoj vezi, ali se mišljenja razilaze. Sunce osoba smatra Merkur osobu pretjerano analitičkom, a Merkur osoba u Suncu vidi vatru i previše osobno shvaćanje svega. Međutim ova veza može uspeti jer nikada nije dosadno u ovakvom odnosu. Sekstil i trigon upućuju na lijepu dugu vezu u kojoj se svi problemi rješavaju razgovorom. Kad su Merkur i Sunce u trigonu, veza ima svijetlu budućnost sa puno razumijevanja, komunikacije i prijateljstva među partnerima.

memsMerkur – Mjesec

Merkur u opoziciji ili u konjunkciji s Mjesecom unosi duge razgovore u vezu u kojoj oba partnera vole psihoanalizirati onog drugog. Ponekad Merkur osoba se čini Mjesecu previše racionalna, a Mjesec osoba samo želi izraziti svoja osjećanja, ali ovaj odnos može uspeti uz malo truda. Kvadrat, osobu s Merkurom navodi na misao da je osoba Mjesec previše osjetljiva i na sve gleda vrlo osobno. U ovoj kombinaciji, Merkur mora kanalirati svoju potrebu za logičkim i analitičkim donošenjem zaključaka, a Mjesec mora naučiti da ne prihvata sve toliko subjektivno.

memesinaMerkur – Merkur

Konjunkcija, trigon i sekstil su pozitivni aspekti koji dovode do međusobnog razumijevanja i rješaanjasvih problema razgovorom. Nasuprot tome, opozicija i kvadrat donose nesuglasice i razlaz u mišljenjima, te različite ideje za rješavanje problema, što dovodi do iritacije i nervoze kod oba partnera. Nije naročito povoljan aspekt.

mevesiMerkur – Venera

Ovaj aspekt koristan je za stvaranje nekih zajedničkih interesa između pojedinaca. Ti ljudi mogu uživati u zajedničkim aktivnostima. Općenito, postoji puno “razgovora” u vezi. Teškiaspekti (opozicija, kvadrat, i kvinkuns) ukazuju na nesporazume koji remete tok odnosa. Tu može biti prigovora da svaka osoba govori malo previše.

memsiMerkur – Mars

Kvadrat, opzicija i kvinkuns su aspekti koji u kombinaciju Merkur – Mars unose razdor u mišljenjima i nemogućnost normalne konverzacije. Riječi su oštre i destruktivne. Konjunkcija, trigon i sekstil su dobri aspekti koji dovode do razumijevanja i podrške mešu partnerima koji su uvijek spremni pomoći jedan drugome.

mjusiMerkur – Jupiter

Kvadrat, opozicija i kvinkuns nisu naročito povoljni aspekti, jer oba partnera u vezi samo objećavaju, a ništa ne daju za dobrobit odnosa. Postoji veliko nerazumijevanje i razilaženje u planovima i mišljenju. Nasuprot tome, seksti i trigon su pozitivni aspekti koji unose u vezu entuzijazam i zajedničke ideje. Konjunkcija stvara jaku, neraskidivu vezu između dva partnera, osobito ako rade i putuju zajedno.

messsMerkur – Saturn

Kvadrat, opozicija i kvinkuns unose duboko poštovanje u vezu, partneri uče jedan od drugog i cijene inteligenciju onog drugog. Međutim, vremenom dolazi do nemira u vezi, jer Merkuru je Saturnova praktičnost zastrašujuća. Dolazi do negativnih razgovora i svađa. Kako bi veza uspjela, oba partnera moraju naučiti što je kompromis. Konjunkcija, trigon i sekstil su malo bolji aspekti koji dovode do razumijevanja i rješavanja problema bez teških i negativnih riječi.

meusinMerkur – Uran

U slučaju teških aspekta (kvadrat, kvinkuns i opozicija), ova veza nema lijepu budućnost, dolazi do nerazumijevanja i razlaza u mišljenjima. Partneri nemaju strpljenja jedan za drugog. Sekstil, konjunkcija i trigon su pozitivni aspekti – oba partnera su inteligenti, intuitivni  i znaju kako razgovarati jedan sdrugim. Mešusobna podrška je velika i do nesuglasica rijetko dolazi.

mensinMerkur – Neptun

Konjunkcija, trigon i sekstil su odlični aspekti koji unose maštu, romantiku i prelijepe duge razgovore u odnos između dvoje ljudi. Razumijevanje je veliko i veza ima lijepu budućnost. Nasuprot tome, opozicija, kvadrat i kvinkuns su negativni aspekti koji dovode do svađe i nemira u vezi. Zbog nerazumijevanja, ovakve veze se uvijek brzo zavše.

mepsinMerkur – Pluton

U početku veze, oba partnera su zaintrigirana onim drugim, ali kako veza odmiče sve više dolazi do nesuglasica i teških riječi, za što su odgovorni teški aspekti (opozicija, kvinkuns i kvadrat). Konjunkcija, trigon i sekstil su pozitivni aspekti koji unose mir i razumijevanje u odnose. Oba partnera nastoje pomoći jedan drugom, često se nadopunjuju, i dijele mnogo zajedničkih ideja i pogleda na svijet

Tarot, astrologija, numerologija