Aspekti Marsa u Sinastriji

masunsinMars – Sunce

Sekstil, trigon i konjunkcija u kombinaciji Sunca i Marsa unose blagoslov u vezu. To je veza puna razumijevanja i nijedan partner ne smeta onom drugom. Kada je aspekt izazovan (opzicija, kvinkuns i kvadrat), partneri puno vremena gube na svađe i rasprave. Oni idu jedan drugom na živce i svatko se osjeća nesretno i ojađeno sa svojim partnerom.

mamosinMars – Mjesec

Kad je Mjesec u konjunkciji, trigonu ili sekstilu s Marsom postoji velika privlačnost mešu partnerima koja je i fizička i emocionalna. Dvije osobe su vrlo uključene u međusobne živote i teško im je razmišljati objektivno. Odluke koje donose kao par su vrlo subjektivne i osobne. Ali ova veza može biti veoma uspješna. Kada imamo opoziciju ili kvadrat u ovoj kombinaciji, osoba Mjesec vidi osobu Mars kao pretjerano agresivnu. Mars osoba vidi kako je  Mjesec previše zahtjevan. Par reagira nagonski, do točke kada razgovor gubi svaku logiku. Ljutnja jedan prema drugome s vremenom raste i teško je ostati u ovakvoj vezi.

mamesMars – Merkur

Kvadrat, opzicija i kvinkuns su aspekti koji u kombinaciju Merkur – Mars unose razdor u mišljenjima i nemogućnost normalne konverzacije. Riječi su oštre i destruktivne. Konjunkcija, trigon i sekstil su dobri aspekti koji dovode do razumijevanja i podrške mešu partnerima koji su uvijek spremni pomoći jedan drugome.

mavesinasMars – Venera

ovo je klasični aspekt koji meže biti vrlo neugodan. Svaki aspekt između tih planeta ukazuje na seksualnu i romantičnu privlačnost. Seksualni magnetizam je jak u konjunkciji. Sekstil i trigon proizvode privlačnost koja nije tako uporna, atrakcija je glatka i ugodna. Međutim, kvadrat, opozicija i kvinkuns prouzrokuju nemire u odnosima. Postoji znatna atrakcija, ali s vremenom, ova seksualna energija može postati destruktivna.

mamasiMars – Mars

Uz suradnju Marsa i Marsa u konjunkciji, sekstilu ili trigonu, bez obzira na to koliko su partneri različiti, oni prepoznaju nešto snažno na međusobnoj razini osnovnih nagona i impulsa i želja. Oboje moraju naučiti biti strpljiviji prema onom drugom kako bi veza ostala dugotrajna i uspješna. Kada je opozicija, kvadrat ili kvinkuns u kombinaciji dva Marsa, ovdje dolazi do nedostatka razumijevanja i previše svađe i ljutnje. Previše energije u vezi može dovesti do iritacije, te ove osobe moraju naučiti ukrotiti svoje negativne nagone i impulse.

majupisMars – Jupiter

Kada su Mars i Jupiter u sekstilu, konjunkcji ili trigonu, to je veza puna energije, Jupiter pojačava seksualnu energiju Marsa, koji se osjeća moćno. Ovo je veza sa jakim osjećanjima koja ponekad dovode do kontroverznog ponašanja. Opozicija i kvadrat također dovode do nedoličnog ponašanja. Iako Jupiter ohrabruje Mars i daje mu energiju, on ima loš utjecaj na Mars osobu. Često dolazi do sukobljavanja u mišljenjima, ali pošto su seksualna osjećanja toliko jaka, ove osobe ostaju zajedno.

masatsiMars – Saturn

Ovo nije najbolja kombinacija kada je u pitanju konjunkcija, Jer Saturn obično pokušava zauzdati svoju energiju, dok Mars svemu pristupa s velikim entuzijazmom i strašću. Mars ne razume Saturnove osjećaje, a Saturn misli kako je Mars previše napad. mišljenja se najčešće ne poklapaju, tako da ovaj odnos nema sjajnu budućnost. Slično se dešava i kad su opzicija, kvadrat ili kvinkuns prisutni, s tim da često dolazi i do fizičkog nasilja. Trigon i Sekstil unose stabilnost u vezu. Mars zna kako se uvek može osloniti na Saturn, ali to može preći u zavisnost. Međutim, oboje cijene jedno drugo i znaju sarađivati. Ovo može biti lijepa i duga veza.

maursinasMars – Uran

U slučaju konjunkcije, opozicije ili kvadrata, veza je jako interesantna i intenzivna. U početku postoji velika privlačnost među partnerima. Vremenom, partneri počinju iritirati jedan drugog, Uran misli kako Mars ne shvaća njegovu nezavisnost, i postepeno se udaljava od Marsa, što dovodi do frustracija i nemira u vezi. Kada seksualna privlačnost nestane, Uran napušta Mars. Sasvim drugačija je veza kada su u pitanju sekstil i trigon. Osobe se nadopunjuju i ispunjavaju jedan drugom fantazije, jako dobro razumiju nezavisnost onog drugog i imaju lijepu budućnost zajedno.

mansinMars – Neptun

U slučaju konjunkcije, kvadrata i opozicije, ovo je veza puna romanse i fantazije. Ovi partneri ispunjavaju jedan drugog i fizički i emotivno. Mars je kralj za Neptuna, jer je snažan, nezavistan i ne boji se problema, a ukoliko Mars ne posjeduje te osobine, Neptun ga idealizira i stvara subjektivnu sliku o njemu. Kad se Neptun ne osjeća dobro, u stanju je čak i prevariti partnera kako bi zadobio pažnju, što vremenom dovodi do frustracija i razlaza. Trigon i sekstil je odlična kombinacija. U ovoj vezi partneri se nadopunjuju, Neptun idealizira Mars koji se onda osjeća moćno. Jedno drugom ispunjavaju seksualne fantazije i savršeno se razumija, te ova veza ima svijetlu budućnost.

mapsMars – Pluton

U slučaju konjunkcije, kvadrata i opozicije, ovo je veza puna energije i seksualne privlačnosti. Pluton privlači Marsova snaga, a Mars dubinu u razmišljanju kod Plutona. Mars je otvoren i u stanju je ispričati Plutonu sve svoje tajne, dok Pluton to ne želi, što dovodi do konflikta i neslaganja. U kombinaciji sa sekstilom ili trigonom, ova veza je puna pozitivne energije i privlačnosti, partneri se vole iskreno i nadopunjuju jedan drugog, pa im veza može biti jako uspješna.

Tarot, astrologija, numerologija