Aspekti Jupitera u Sinastriji

jususiJupiter – Sunce

Kada je Sunce u konjunkciji s Jupiterom, partnerstvo je veliki užitak i postoji mnogo povjerenja. Optimizam i entuzijazam između dvije osobe ja karakteristika u sekstil i trigon aspektu, ovi partneri uvijek vjeruju jedan drugom i znaju izgladiti svaki nemir u vezi. Želja da su oba partnera sretna u vezi je očita kada su Sunce i Jupiteru kvadratu ili opoziciji.

jumosiJupiter – Mjesec

Sekstil i trigon unose prirodnu radost, velikodušnost i sreću u vezu. Partneri osjećaju mešusobnu energiju i podržavaju jedan drugog. Kvadrat i opozicija ukazuju na oprez i neravnotežu u vezi. Ukoliko je ovaj aspekt među partnerima, oboje moraju preispitati svoju vjeru u onog drugog. Ponekad je najbolje izići iz takve veze. Konjukcija Jupitera i Sunca je dobar aspekt koji unosi sreću i radost u vezu.

jumersinJupiter – Merkur

Kvadrat, opozicija i kvinkuns nisu naročito povoljni aspekti, jer oba partnera u vezi samo objećavaju, a ništa ne daju za dobrobit odnosa. Postoji veliko nerazumijevanje i razilaženje u planovima i mišljenju. Nasuprot tome, seksti i trigon su pozitivni aspekti koji unose u vezu entuzijazam i zajedničke ideje. Konjunkcija stvara jaku, neraskidivu vezu između dva partnera, osobito ako rade i putuju zajedno.

juvesinJupiter – Venera

Ovaj aspekt je općenito vrlo koristan u bilo kojem odnosu. Oprost je ključni čimbenik jačanja veze koju ovaj aspekt pokriva. Kada su u pitanju sekstil i trigon i konjunkcija, zajednička energija partnera odiše dobrom voljom i velikodušnosti, a njihova ljubav i rađa privrženost i naklonost. Kvadrat i opozicija su u biti pozitivni, ekspanzivni, velikodušni aspekti kada su Jupiter i Venera u pitanju. Ali, ovaj aspekt stvara udio pretjerivanja ako se ne rukuje pažljivo. Ovo je klasična “previše dobra stvar”. Budite oboje pažljiviji u vezi koja može vrlo dugo potrajati.

jumarsinJupiter – Mars

Kada su Mars i Jupiter u sekstilu, konjunkcji ili trigonu, to je veza puna energije, Jupiter pojačava seksualnu energiju Marsa, koji se osjeća moćno. Ovo je veza sa jakim osjećanjima koja ponekad dovode do kontroverznog ponašanja. Opozicija i kvadrat također dovode do nedoličnog ponašanja. Iako Jupiter ohrabruje Mars i daje mu energiju, on ima loš utjecaj na Mars osobu. Često dolazi do sukobljavanja u mišljenjima, ali pošto su seksualna osjećanja toliko jaka, ove osobe ostaju zajedno.

jujusinJupiter – Jupiter

Kada su dva Jupitera u konjunkciji, trigonu ili sekstilu, optimizam i razumijevanje su glavni pokazatelji ove veze. Oba partnera su sretni u vezi  i znaju što onaj drugi želi. Kada je Jupiter u kvadratu ili kvinkunsu s Jupiterom, ova veza je također moćna, jer oba partnera cijene mišljenja i ideje onog drugog. Opozicija međutim ukazuje na često neslaganje u mišljenjima, tako da partneri ukoliko žele da ovaj odnos usoije moraju naži način za razumijevanje onog drugog. Potrebno je prihvatiti tuđe ideje i zajedno stvotiti sretnu vezu.

jusatsinJupiter – Saturn

Jupiter i Saturn su prilično povoljna kombinacija kad su u trigonu, konjunkciji ili sekstilu jer oba partnera unose mudrost u vezu i rade na tome da je ojačaju. Kada partneri imaju kvadrat, kvinkuns ili opoziciju u kombinaciji Jupiter – Saturn, mišljenja im se ne poklapaju i često se sukobljavaju, teško im je postići ravnotežu i preispituju sebe je li uopće bilo pametno ući u takvu vezu. Ako uspiju razumjeti jedan drugog, možda ova veza i ima budućnost.

juursinJupiter-Uran

Jupiter i Uran u opoziciji i kvadratu u početku veze imaju dobru komunikaciju i shvaćaju jedan drugog odlično. Vremenom, oni se udaljuju jedan od drugog jer imaju različita shvaćanja što je zapravo veza. Ako žele ostati zajedno, oba partnera će se morati prilagoditi onom drugom. Kada je kvinkuns između ovih palneta, veza je malo pozitivnija, jer Jupiter stalno održava odnos sveži i unosi nove ideje, a Uran bi trebao da mu se prilagodi ako žele ostati zajedno. Trigon, sekstil i konjunkcija su pozitivni aspekti koji unose slobodu, otvorenost i razumijevanje u vezu, Partneri se odlično nadopunjuju i koriste ono najbolje od drugog.

junesinJupiter – Neptun

Kada su sekstil, trigon ili konjunkcija između Jupitera i Neptuna, postoji odlična mogućnost da veza uspije ako oba partnera prihvate jedan drugog. Kvadrat, opozicija i kvinkuns su manje povoljni jer partneri ne razumijeju jedan drugog najbolje, Jupiter želi zabavu u vezi, dok Neptun više voli spiritualnu ideju odnosa.

juplsiJupiter – Pluton

Jupiter i Pluton u trigonu, sekstilu ili konjunkciji odlično funkcioniraju kao tim. Oboje su iskreni jedan prema drugom i predstoji im lijepa budućnost. Ako žele ostati zajedno, partneri sa kvadratom, opozicijom ili kvinkunsom, moraju ostaviti svoja vjerovanja i ubeđenja van veze. Morali bi uložiti puno energije i truda kako bi veza uspjela.

Tarot, astrologija, numerologija