Prazan hod Mjeseca

Prazan hod MjesecaTijekom 28 dana Mjesec prolazi kroz cijeli Zodijak boraveći u svakom znaku nešto više od dva dana. Period između izlaska iz jednog i ulaska u drugi znak u astrologiji naziva se prazan hod Mjeseca (engleski Void of Course) ili negativan Mjesec, što može trajati nekoliko sati i ponavlja se svaka dva-tri dana. Tada nije dobro započinjati velike poslove, niti poduzimati bilo šta od sudbinske važnosti.

Mjesec se smatra u praznom hodu kad nije ni u kakvom aspektu prije mijenjanja znakova. Prilikom određivanja praznog hoda Mjeseca, tradicionalna astrologija razmatra samo glavne aspekte (to jest, konjunkciju, sekstil, kvadrat, trigon i opoziciju). Nakon što je Mjesec napravio svoj zadnji veliki aspekt prije promjene znak, prazni hod počinje.

Mjesečeve sile koje neprekidno podižu i spuštaju nezamislivu količinu vode u morima i oceanima utječu na sve žive organizme, jer stanice, tkiva i organi također sadrže vodu. Kod ljudi, taj utjecaj se manifestira kroz raspoloženje, emocije, snove, podsvijest i psihu u cjelini. Ideja o mjesečevom praznom hodu potječe iz horarne astrologije, a nastala je u 20. stoljeću. Astrolozi ovu pojavu tretiraju na različite načine i uglavnom je smatraju nepovoljnom za bilo kakve početke. Međutim, tvrde da postoje i pozitivne strane praznog hoda Mjeseca: ukoliko se tada događa nešto negativno, to vam neće nanijeti toliko štete kao u razdoblju kada ova planeta nije u toj fazi. Radi lakšeg razumijevanja, otkrit vam što smije, a što ne smije činiti tijekom praznog hoda.

Što treba izbjegavati

Čim nastupi faza praznog mjesečevog hoda, nije preporučljivo:
– Započinjati bilo kakav, osobito veliki posao
– Voditi razgovore u vezi s planiranjem neke akcije
– Planirati bilo šta u vezi s nekretninama, vjenčanjem, kupnjom automobila, namještaja, kućanskih aparata …
– Donositi odluke i previše se angažirati na nekom polju.
– Popravljati kućanske uređaje, instalacije ili automobil jer će se inače stalno kvariti.
– Tražiti savjete od drugih jer vam neće donijeti ništa dobro.
Komunikacija će biti otežana pa se može dogoditi da neki važan e-mail ne stigne na vrijeme, a imajte na umu da osoba koja vam tijekom ove faze nešto obećala neće moći to ispuniti jer će nastati komplikacije. Ono što očekujete može dogoditi na potpuno neočekivan ili nekontroliran način i bit će vam potrebno mnogo više napora za sve što budete radili.

A što je dozvoljeno

Astrolozi savjetuju kako da ispunite to vrijeme:
– Okrenite se sebi, jačajte intuiciju, čitajte knjige s duhovnom tematikom.
– Analizirajte događaje i situacije, ali ne donosite bitne odluke.
– Odmarajte se, leškarite, šećite u prirodi, neobavezno chatajte s prijateljima, šalite se. Ugodite sebi i uživajte u ovom mini-odmoru.
– Platiti račune, obavite korespondenciju
– Pogledajte dobar film
– Pomozite djeci oko školskih zadataka, dovršiti neke započete poslove za koje niste imali vremena.

Tarot, astrologija, numerologija